• Τα ντεσού της εθελουσίας της Εθνικής, το ταλέντο Μεγάλου, η κυριαρχία του Πατέλη, η έξωση της Cream και το δείπνο της miss Ferragamo

    Όσο για τον Χάρη, βλέπει να χάνει το ένα account μετά το άλλο και προφανώς αναπολεί τις χρυσές εποχές της μεγάλης δόξας και του γερού ταμείου… 

    image

    Στο ρυθμό των εκλογών και το Μαξίμου

    Οι αυριανές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών καθώς ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγειονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος και όλοι αγορές, επενδυτές, ηγέτες έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

    Η θητεία του προέδρου Τράμπ αν μην τι άλλο αμφισβητήθηκε σε μεγάλο βαθμό ενώ αρκετοί αναλυτές διεθνούς κύρους μιλούν εδώ και καιρό για το έλλειμμα ηγεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς ο πρόεδρος ακολούθησε μια αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική χωρίς global θεώρηση των πραγμάτων. 

    Οι αμερικανικές εκλογές επηρεάζουν και την Ελλάδα εξ ου και στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη προσοχή την εκλογική βραδιά.  

    Όπως καταλαβαίνετε από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν πολλά τόσο στην Μεσόγειο όσο όμως και στο μεγάλο μέτωπο της πανδημίας…

    Alpha: Σήμερα οι ανακοινώσεις

    Μαθαίνω ότι σήμερα η διοίκηση της Alpha Bank θα μας ανακοινώσει με ποιους επενδυτές προχωράει στη τελική φάση της τιτλοποίησης του πακέτου Galaxy και πώλησης του 80% της Cepal.

    Η Pimco είναι ο ένας εκ των επενδυτών και ο άλλος μου λένε ότι μιλάει ιταλικά. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

     Ιωάννου με Περιστέρη ή Μυτιληναίο; 

    Λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας της ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου, λέγεται στην αγορά,  ότι έχει συμφωνήσει με μια έναν εκ των δυο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 η Mytilineos  να δώσει κάποια σημαντικά κομμάτια της γραμμής 4 του μετρό.

    Κάποιες βέβαια πηγές λένε ότι μάλλον θα πάρουν δουλειές και οι δυο εταιρείες.

    Πειραιώς Ι: Επιτέλους καθαρό χρονοδιάγραμμα

    Η μεγαλύτερη πληγή για τις τράπεζες είναι η αβεβαιότητα. 

    Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ελληνική αγορά που ταλαιπωρείται από το βουνό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι επενδυτές που είναι τοποθετημένοι στο χρηματιστήριο της Αθήνας δεν έχουν ψυχραιμία, δεν έχουν βάθος και συμπεριφέρονται με βάση το DNA τους, που δεν είναι άλλο από τη συμπεριφορά των hedge funds. 

    Κι όλα αυτά σας τα είπα για να φθάσω στην υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς, η οποία μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, ξεκαθάρισε. 

    Χωρίς ίσως, αλλά και αστερίσκους. 

    Η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 στις αρχές Δεκεμβρίου θα κρατικοποιηθεί και σε 6 μήνες, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού – αν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας – θα ιδιωτικοποιηθεί. 

    Πειραιώς ΙΙ: Ο CEO την έχει ξανακάνει τη δουλειά

    Κι όμως η ζωή τα φέρνει καμιά φορά έτσι ώστε εκπλήσσει και τους πλέον ορθολογικούς. 

    Η στήλη δεν το γύρισε σε φιλοσοφικές αναζητήσεις αλλά αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος ξαναζεί το ίδιο έργο καθώς το 2013 ανέλαβε να φέρει εις πέρας το τιτάνιο έργο της επιστροφής της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα. 

    Ανέλαβε τα ηνία της Eurobank όταν η τράπεζα πέρασε κατά 90% στον έλεγχο του ΤΧΣ διότι τότε ο βασικός της μέτοχος η EFG Group της οικογένειας Λάτση δεν στήριξε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την απαιτούμενη ιδιωτική συμμετοχή του 10%. 

    Κοινώς μας την άφησε… 

    Τότε λοιπόν το ΤΧΣ άλλαξε τη διοίκηση της τράπεζας και νέος CEO τοποθετήθηκε ο Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο έκανε τις επαφές με τους ξένους επενδυτές (Ρος και Γουάτσα) και αισίως τον Απρίλιο του 2014 η Eurobank πέρασε στον έλεγχο των ξένων ιδιωτών επενδυτών. 

    Άρα ο Μεγάλου την ξέρει τη δουλειά και αναμένεται να την ξανακάνει στην Πειραιώς. 

    Παρεμπιπτόντως υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας. 

    Ισχυρός Πατέλης

    Όπως γνωρίζετε στην σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για την Πειραιώς συμμετείχε εκτός φυσικά του πρωθυπουργού και ο δαιμόνιος Αλεξ Πατέλης. 

    Ο κ. Πατέλης συμμετείχε και σε άλλη σύσκεψη που έγινε πάλι για το ίδιο θέμα. Όμως το ερώτημα είναι άλλο. 

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας πού είναι; 

    Εντός της εβδομάδας η εθελουσία της Εθνικής Τράπεζας 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 2,00% 7,66 ξεκίνησε η ενημέρωση των εργαζομένων για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο θα βγει στον αέρα όπου να ‘ναι. 

    Το πρόγραμμα θα είναι, όπως μου λένε, το τελευταίο και στόχος του CEO της Εθνικής Παύλου Μυλωνά είναι να αποχωρήσουν 1.000 εργαζόμενοι. 

    Πληροφορούμαι ότι ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το πακέτο του Sabatical, της Εθνικής Τράπεζας το οποίο προσφέρει το 100% του μισθού σε όσους επιλέξουν τα ενταχθούν σε αυτό για 2 χρόνια, ο μισθός πέφτει στο 75% για 3 χρόνια, στο 60% για 4 χρόνια και στο 50% για 5 χρόνια. 

    Πλην του Sabbatical, το πρόγραμμα της εθελουσίας της Εθνικής προβλέπει την καταβολή τουλάχιστον 20 μισθών με ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 150.000 ευρώ. 

    Not bad! Παράλληλα, η Εθνική, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, συνεχίζει την μείωση του αριθμού των καταστημάτων της. 

    Cream: Έχασε και το account της Εθνικής 

    Τίτλοι τέλους έπεσαν στις επαγγελματικές σχέσεις της Εθνικής Τράπεζας με την διαφημιστική εταιρεία του Χάρη Μπιζούμη Cream. 

    Η γενική διευθύντρια marketing της τράπεζας Χαρά Ντελέκου μαθαίνω ότι είναι σκληρό καρύδι, δεν χαρίζεται εύκολα και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές. 

    Έτσι, έβαλε τέλος στις σχέσεις της Cream με την Αιόλου. 

    Η εταιρεία που αναλαμβάνει έχει “χαρισματικά” αφεντικά. Πρόκειται για την Frank & Fame, του Γιώργου Τάνες. 

    Όσο για τον Χάρη, βλέπει να χάνει το ένα account μετά το άλλο και προφανώς αναπολεί τις χρυσές εποχές της μεγάλης δόξας και του γερού ταμείου… 

    Τώρα φυσικά ο “πολύς” Χάρης έφαγε την σκόνη του ταλαντούχου mr Tάνες. 

    Εμ, όταν κάποιος νομίζει ότι κάποιος είναι και ότι κάνει κουμάντο στην αγορά, αυτά παθαίνει…

    Και μαθαίνω γενικά ότι δεν τον πάνε ούτε στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. 

    Σε οικία στο Π. Ψυχικό, το βράδυ του Σαββάτου, κυβερνητικός  έλεγε τα χειρότερα. 

    Pot&Pan Food: Έτοιμος για επιπλέον business ο Τουτζιαρίδης

    Το αφεντικό (πρόεδρος) της εταιρείας Pot&Pan Food Ιωάννης Τουτζιαρίδης και πρωταθλητής του θαλάσσιου σκι είναι έτοιμος να κατέβει στον μεγάλο διαγωνισμό για την σίτιση των μεταναστών – που διαμένουν στις δομές – για τα επόμενα τρία χρόνια. 

    Ο Ιωάννης συνεργάζεται με τον υιό του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο μπαρ που διατηρούν στα νότια προάστια. Οι δύο οικογένειας διατηρούν ισχυρούς δεσμούς εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. 

    Η κυρία Ferragamo προτιμά την Αθήνα 

    Οι ακροβολισμένοι στα hot στέκια της Αθήνας φίλοι της στήλης μού μετέφεραν από την Παρασκευή το βράδυ πως η Ιωάννα Καπετανάκου δειπνούσε στο σικ γαλλικό εστιατόριο του Κολωνακίου, στην Ράτκα. 

    Θα μου πείτε ποια είναι η κα Καπετανάκου; 

    Μα η κοσμική Ιωάννα Μαρινοπούλου, πρώην σύζυγος του Πανάρα, που είναι γνωστό ότι «βγαίνει» με τον Leonardo Ferragamo, υιού του Salvatore και ηγέτη του γνωστού ιταλικού οίκου μόδας. 

    Η Ιωάννα που ζει μεταξύ Μιλάνο, Μαϊάμι (ας είναι καλά ο Πανάρας που απέκτησε έπαυλη) συνοδεύονταν από τον διάσημο Ιταλό επιχειρηματία. 

    Προφανώς η Αθήνα, παρά τα 2.000 κρούσματα, συνεχίζει να είναι ασφαλής προορισμός…   

    Κουιζ: 

    Ποιος είναι μακράν ο μεγαλύτερος ιδιώτης παίκτης στην αγορά των ΑΠΕ; Και μιλάω για φυσικό πρόσωπο και όχι για εταιρεία.

    Κάντε υπομονή.

    Θα σας πω τις επόμενες ημέρες και θα πέσετε από τα σύννεφα. Μιλάμε για ιδιώτη που είναι μέτοχος σε ένα πλέγμα εταιρειών και πολλά εκατομμύρια ευρώ!!!