• Ο φόβος του Σκυλακάκη, στα χέρια του Ψάλτη οι προσφορές, το γκολ του Μαξίμου στους συνδικαλιστές και τα μυστήρια της Αιόλου

    Σήμερα αναμένουν στην Alpha Bank τις δεσμευτικές προσφορές για την μεγάλη τιτλοποίηση των 10,8 δισ. ευρώ του πακέτου Galaxy

    image

    Σκυλακάκης: Δέχθηκε θετικά σχόλια αλλά ανησυχεί…

    Ικανοποιημένος, πληροφορούμαι, έφυγε από το υπουργικό συμβούλιο ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στον πρωθυπουργού και τους υπουργούς τους 6 άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πρόταση της Αθήνας για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Τα σχόλια ήταν θετικά, αλλά ο Θόδωρος ανησυχεί καθώς η Ευρώπη καθυστερεί να βάλει σε εφαρμογή το Ταμείο και ο κορονοϊός όχι απλά εξαπλώνεται αλλά μεταλλάσσεται κιόλας… Κι όλη αυτή η κατάσταση βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, με τις τελευταίες πληροφορίες να την τοποθετούν και πάνω από το 10%!

    Χρηματιστήριο: σε επικίνδυνη πτώση

    Δεν άντεξε το ελληνικό χρηματιστήριο την επανεμφάνιση του lockdown στην Ευρώπη, όπως εξάλλου και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην του DAX που έκλεισε με άνοδο 0,32%, και η πτωτική του πορεία ήταν εχθές ανεξέλεγκτη.

    Οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με πτώση 5,66% και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 5,08%. Πτωτική πορεία είχε σχεδόν το σύνολο των μετοχών. Χρηματιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες δεν κρύβουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τον τρόμο τους για την εξέλιξη της πανδημίας… Οπότε, «βοήθα Παναγιά», που λέει και ο λαός.

    Alpha Bank: Σήμερα οι δεσμευτικές

    Σήμερα αναμένουν στην Alpha Bank τις δεσμευτικές προσφορές για την μεγάλη τιτλοποίηση των 10,8 δισ. ευρώ του πακέτου Galaxy.

    Η Pimco συνεχίζει να είναι το φαβορί, ωστόσο η στήλη πληροφορείται ότι αξιόλογες είναι και οι προσφορές του DK και της Cerved.

    Στόχος της διοίκησης Ψάλτη είναι το deal να κλείσει γρήγορα μέσα στον Νοέμβριο και η έξαρση της πανδημίας επιταχύνει τις εξελίξεις… Επομένως οι επόμενες 20 ημέρες θεωρούνται κρίσιμες αλλά και παραγωγικές, καθώς θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις με τους τρεις επενδυτές.

    Μαξίμου: Γειώνει τους συνδικαλιστές

    Ο συνδικαλισμός είναι απαραίτητος σε μια χώρα, κοινωνία και οικονομία, καθώς στον πυρήνα της ύπαρξής του πρέπει να υπηρετεί τα δικαιώματα της εργασίας. Αυτά, όμως, στην θεωρία… Εδώ είναι Ελλάδα και ο συνδικαλιστής επί 10ετίες δεν έκανε την δουλειά του -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, έκανε deals με το αφεντικό κάτω από το τραπέζι με όχημα τις υποκινούμενες πολλές φορές αντιδράσεις των εργαζομένων, έβγαζε λεφτά εις βάρος τους και το έπαιζε παράγοντας… με ξένα κόλλυβα!

    Με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση για τα εργασιακά μπαίνουν πολλοί κόφτες στη ζωάρα του συνδικαλιστή…

    Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει σε τούτη τη χώρα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, αλλά ας όψεται η ψήφος.

    Τι συμβαίνει με την Εθνική Ασφαλιστική;

    Την επόμενη εβδομάδα πληροφορούμαι ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Εθνική Ασφαλιστική.

    Δεν είναι βέβαιο το αποτέλεσμα καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ωστόσο το ενδεχόμενο της επιβολής lockdown μπορεί να αλλάξει εντελώς το τοπίο και η διαδικασία να σταματήσει εκ νέου…

    Στην Αιόλου τηρούν σιγή ιχθύος, δεν σχολιάζουν και παραπέμπουν στο πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου. Ίδωμεν…

    Τράπεζες: Έχουν ήδη τηλεργασία 80%

    Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει το ποσοστό της τηλεργασίας από το 40% στο 80%. Τραπεζίτης έλεγε στην στήλη ότι οι τράπεζες ήδη το εφαρμόζουν και ήδη βγάζουν από το συρτάρι ορισμένα από τα μέτρα που αφορούν τα καταστήματα, τα οποία εφαρμόσθηκαν στο πρώτο κύμα του lockdown.