• Ποιος είναι ο Κεφαλογιάννης των συντάξεων, όλο το παρασκήνιο με τις ταυτότητες, το γκολ Σταϊκούρα και ο Harvey Weinstein της Ελλάδας

    Μέλος της γνωστής οικογένειας των Κεφαλογιάννηδων από το Ηράκλειο της Κρήτης είναι άνθρωπος με μπέσα που τιμάει τις φίλιες του, χωρίς να του αρέσει να επιδεικνύεται.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο πιο σοβαρός οικονομολόγος

    Ένας από τους πιο σοβαρούς οικονομολόγους της χώρας, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα από τα πιο δύσκολα έργα στη χώρα.

    Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, συγκροτείται Ομάδα Έργου, με επικεφαλής project manager τον οικονομολόγο Μιχάλη Κεφαλογιάννη, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

    Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

    Άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν ενδιαφέρεται για δηλώσεις και συνεντεύξεις, παρ’ όλο που έχει θητεύσει πολλά χρόνια στον Alpha TV δίπλα στον Δημήτρη Κοντομηνά, είναι από τους πιο άρτια καταρτισμένους οικονομολόγους της Ελλάδας.

    Μέλος της γνωστής οικογένειας των Κεφαλογιάννηδων από το Ηράκλειο της Κρήτης είναι άνθρωπος με μπέσα που τιμάει τις φίλιες του, χωρίς να του αρέσει να επιδεικνύεται.

    Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση του δίπλα στον Κοντομηνά για να «παίξει» παιχνίδια δημοσιότητας.

    Μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές του Κοντομηνά, ο Κεφαλογιάννης πάντα ήταν εκεί για να του δώσει τις πιο καίριες συμβουλές.

    Είναι κοντά στον Χατζηδάκη πάνω από 10 χρόνια και είναι από τους αφανείς ήρωες της επιχειρηματικότητας.

    Επί της ουσίας ο Κεφαλογιάννης έχει τις γνώσεις να φέρει εις πέρας το έργο που του έχει ανατεθεί.

    Ο κρητικός manager στις αρχές της πανδημίας «χτυπήθηκε» από κορονοϊό καθώς δειπνούσε σε εστιατόριο της Κηφισιάς.

    Η Covid-19 τον ταλαιπώρησε αρκετά, για 2/3 μήνες, λένε όσοι τον ξέρουν.

    Όμως ευτυχώς στις αρχές του περασμένου Ιουνίου τα άφησε όλα «πίσω του» και ξαναγύρισε στις δουλειές του.

    Όπως πάντα, τα καλοκαίρια ξεκουράζεται στην αγαπημένη του Κρήτη με την σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

    Επί της ουσίας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την πιο σοφή επιλογή.

    Ο Σταϊκούρας έβαλε γκολ

    Μέχρι τις 15 Μαρτίου δεν θα προχωρήσει, όπως πληροφορείται η στήλη, καμία αναγκαστική εκτέλεση και δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός.

    Η συμφωνία με τους Θεσμούς μαθαίνω ότι κλείδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναμφίβολα έβαλε γκολ σε πολιτικό επίπεδο.

    Κι αυτό διότι κατάφερε μέχρι τις 15 Μαρτίου να μην γίνει τίποτα και αμέσως μετά τη μερική επανεκκίνηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών θα προστατευθούν οι κορονόπληκτοι.

    Η κατάσταση αυτή θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο.

    Το θέμα της άρσης των αναστολών αναγκαστικής εκτέλεσης ήταν ψηλά στην ατζέντα των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης καθώς εκκρεμούν υποθέσεις αρκετών μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, οι οποίες δεν σχετίζονται με την πανδημία.

    Μιλάμε για υποθέσεις όπως τα δάνεια μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης, της Κω.

    Κοινώς για μπαταχτσήδες, αλλά ένεκα η πολιτική…

    Η Polyeco πάει στο Ελληνικό

    Εκεί στην Polyeco συμφερόντων του πολυσχιδή επιχειρηματία Ιωάννη Πολυχρονόπουλου πρέπει να ετοιμάζονται για μεγάλες δουλίτσες προς Ελληνικό μεριά…

    Δεν είναι τυχαία η μεταγραφή της έμπειρης Έλλης Παναγιωτοπούλου στην διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

    Πάντως στο παρελθόν υπήρξαν «σκιές» για την εταιρεία σε σχέση με την υπόθεση απορρύπανσης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί κάτι.

    H business των ταυτοτήτων και οι παίκτες που θέλουν τα 550 εκατ. ευρώ

    Πέντε πολύ ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα δίνουν την μεταξύ τους μάχη για ένα έργο 550 εκατ. ευρώ.

    Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών για τις νέες ταυτότητες από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των αξιωματούχων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Και τα πέντε σχήματα πάντως είναι σοβαρά.

    Πρόκειται για την κοινοπραξία της Γαλλικής Ιdemia με τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,06% 16,59 , την κοινοπραξία της (γερμανικής) Veridos Ματσούκης με τον ΟΤΕ, την κοινοπραξία της (γαλλικής) Thales με την Unisystems , την Austria Card (Inform Λύκος) και την κοινοπραξία της (βελγικής) Zetes με την Space Hellas.

    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι καλές σχέσεις της Ελλάδας με τους Γάλλους (με αφορμή και την εξαγορά των Rafale κλπ) ίσως δίνουν προβάδισμα σε κάποια από τα σχήματα.

    Κουίζ:

    Τα του Κιμούλη και τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα τα μάθατε.

    Δεν πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά για σωματική βία.

    Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

    Σύντομα όμως θα μάθουμε, έτσι πληροφορείται η στήλη, περιπτώσεις για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον ηθοποιό…

    Είναι γνωστός, μας έχει κάνει να γελάσουμε και, αν σκάσει το θέμα, θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα.

    Βέβαια, μέχρι να αποδειχθούν οι όποιες κατηγορίες, ισχύει για όλους το τεκμήριο της αθωότητας.

    Οι φήμες επιμένουν ότι πρόκειται για μια νέα υπόθεση Harvey Weinstein.

     

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.