• Γιατί η Λαζαράκου «έκοψε» τις Βουλγάρες και η κρίσιμη ημερομηνία για τους εφοπλιστές της Ελλάκτωρ

    Ελλάκτωρ: Ένα ακόμη οικογενειακό δράμα!  Τελικά, στην Ελλάδα είναι νόμος: όταν τα αδέλφια διοικούν μεγάλες εταιρείες, μόλις ξεκινούν τα προβλήματα – διότι έτσι είναι το επιχειρείν έχει τα πάνω του και τα κάτω του – αρχίζει και το οικογενειακό δράμα και η αρχαία ελληνική τραγωδία…  Έτσι και, στον Ελλάκτωρ ο Σάκης και ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Ελλάκτωρ: Ένα ακόμη οικογενειακό δράμα! 

    Τελικά, στην Ελλάδα είναι νόμος: όταν τα αδέλφια διοικούν μεγάλες εταιρείες, μόλις ξεκινούν τα προβλήματα – διότι έτσι είναι το επιχειρείν έχει τα πάνω του και τα κάτω του – αρχίζει και το οικογενειακό δράμα και η αρχαία ελληνική τραγωδία… 

    Έτσι και, στον Ελλάκτωρ ο Σάκης και ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης δεν λένε ούτε καλημέρα! 

    Η στήλη σας έχει ενημερώσει για την ψυχρασία εδώ και δύο εβδομάδες. 

    Ο Σάκης Καλλιτσάντσης λοιπόν έδιωξε τον αδελφό Δημήτρη Καλλιτσάντση από την Ακτωρ και ο τελευταίος εύχεται (δημόσια) η εταιρεία να αποκτήσει από αύριο μια νέα ικανή διοίκηση. 

    Κι αυτό διότι η διοίκηση του αδελφού Σάκη ξέφυγε από τις αξίες, τις αρχές και το όραμα που είχαν αμφότεροι όταν πήραν τα ηνία του ομίλου τον Ιούλιο του 2018. 

    Το πουλόβερ, όπως καταλαβαίνετε, έχει ξηλώσει πολύ και ο Δημήτρης τα έχει βρει όπως μαθαίνω με τους Ολλανδούς, οι οποίοι από την πλευρά τους είναι έτοιμοι – ακόμη κι αν χρειαστεί λίγο παραπάνω χρονικό διάστημα, μην φανταστείτε ένα 10ημερο – να αναλάβουν τα ηνία του ομίλου. 

    Επιπρόσθετα ως σήμερα το απόγευμα θα πρέπει οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης να εξαγοράσουν από την PEMANOARO των αδελφών Δημήτρη και Τάσου Καλλιτσάντση, 25.600.000 μετοχές της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 στα 1,30 ευρώ ανά μετοχή.

    Την Τετάρτη θα λάβει χώρα η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

    Κ. Δομαζάκης: Θυμήθηκε ότι είχε εταιρεία…

    Μια και μιλάμε για οικογενειακά δράματα με μαχαίρια και αλληλοκατηγορίες, θυμήθηκα – με βοήθησε βέβαια και ο επαναστάτης Κωνσταντίνος Δομαζάκης με τις κινήσεις τους – την Creta Farms. 

    Όπως σχολίαζε στην στήλη έμπειρος τραπεζίτης μάλλον «ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης είδε την διαφημιστική καμπάνια που κάνει για την Creta, τις τελευταίες ημέρες, ο νέος ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala και θυμήθηκε πως κάποτε η κρητική αλλαντοβιομηχανία του άνηκε κατά το ήμισυ και τώρα την θέλει πίσω»… 

    Κοινώς ό,τι να `ναι. 

    Βέβαια, ο Δομαζάκης αναφέρεται και στις απολύσεις του προσωπικού. 

    Η Βασιλική Λαζαράκου μπλόκαρε τις Βουλγάρες 

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου αποφάσισε ότι οι βουλγαρικές εταιρείες Alternativa Financial και Post Finance δεν θα μπορούν εφεξής να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες. 

    Η στήλη μπήκε στο πειρασμό, έκανε μια μικρή και γρήγορη έρευνα και διαπίστωσε ότι στην Alternativa κυριαρχεί άρωμα γυναίκας καθώς η επικεφαλής διαχείρισης εταιρικών σχέσεων είναι η κα Veronica Tomova, επικεφαλής Front Office η κα Iva Pertova. 

    Μια κα Iva Petrova είχε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο επιτελείο του όταν έρχονταν για τις αξιολογήσεις στην Αθήνα… 

    Δεν ξέρω αν είναι η ίδια αλλά θα το ψάξω. 

    Οι CEOs, οι θεσμοί, οι πλειστηριασμοί και το Μέγαρο Μαξίμου

    Τα είπαν εχθές θεσμοί και Ελληνική Ένωση Τραπεζών και όπως πληροφορούμαι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν αλλά θα προστατευτούν οι ευάλωτοι και όσων το δάνειο είναι συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία. 

    Όπως καταλαβαίνετε οι ξένοι δεν θέλουν να ακούσουν για παρατάσεις καθολικού τύπου, οι τραπεζίτες επίσης και ήρθε η ώρα την Άνοιξη να ξαναπιάσουμε το θέμα των πλειστηριασμών από την αρχή ανοίγοντας τη διαδικασία… 

    Κάπως έτσι το σκέπτονται, όπως μαθαίνω από έγκυρη πηγή και στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Γονάτισε ο Γενικός Δείκτης

    Χωρίς αντοχές κινείται το Χρηματιστήριο της Αθήνας και εχθές οι τράπεζες οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε πτώση 2,16%. 

    Ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών έκλεισε με πτώση 3,85%. 

    Η κυβέρνηση πρέπει αν θέλει οι τραπεζικές μετοχές να ξεκολλήσουν άμεσα να αλλάξει προς το συμφέρον των επενδυτών τον νόμο του ΤΧΣ, να φέρει την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο και έτσι να παράσχει ασφάλεια στο επενδυτικό κοινό. 

    Ετοιμοι να μιλήσουν 

    H στήλη σας ενημέρωσε χθες οτι ηθοποιοί (άνδρες ή γυναίκες δεν ξέρω ακόμα) είναι έτοιμοι να καταγγείλουν άνθρωπο του θεάματος, από τους πλέον γνωστούς, ο οποίος χρησιμοποιούσε την ισχύ του για… δόλιους σκοπούς.

    Δηλαδή ή θα έλθεις μαζί μου η ξέχνα την καριέρα… Κάποιοι ήδη λένε ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί όπως του διάσημου παραγωγού των ΗΠΑ Χάρβι Γουάνστιν (Harvey Weinstein).