• Ποια ήταν τα πρόσωπα κλειδιά του deal Μotor Oil – εφοπλιστών, το δίλημμα του Δημήτρη Πολίτη, η εξαίρεση του δικαστή της Κρήτης και τι συμβαίνει σε INKAT, ΛΑΜΔΑ, ΑΛΦΑ και ΤΕΝΕΡΓ

    Δεν ξέρω αν «περισσεύουν» στον Χρήστο Σταικούρα εγγυήσεις του Δημοσίου, πάντως η Τράπεζα Αττικής έχει εναποθέσει τη σωτηρία της σε αυτές, και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να ξεφορτωθεί τα κόκκινα δάνεια της…

    image

    Τα πρόσωπα κλειδιά του deal Μotor Oil –  εφοπλιστών

    O Γιώργος Τριανταφύλλου είναι γνωστός στην αγορά από τη θητεία του στην Goldman Sachs στο Λονδίνο ως υπεύθυνος Ελλάδας, καθώς κατά καιρούς είχε εμπλακεί σε διάφορα ελληνικά deals.

    Στα τέλη του 2021, μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα, καθώς ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φτιάχνει τη δική του ομάδα και η μετεγγραφή του Τριανταφύλλου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

    Γιατί γράφουμε για τον Τριανταφύλλου;

    Γιατί ήταν ο άνθρωπος που συνετέλεσε ώστε να καταφέρει η MOTOR OIL ΜΟΗ 1,50% 27,00 να ολοκληρώσει την δομή ενός δύσκολου deal.

    Μαζί με τον mr Goldman Sachs Χάρη Ηλιάδη που ομολογουμένως ήταν βασικός παίκτης.

    Πρακτικά, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,97% 2,59 πώλησε τις ΑΠΕ για να απαλλαγεί η Ολλανδική Reggeborgh από τους εφοπλιστές Μπάκο-Καϋμενάκη και το τίμημα αυτής της «εξυπηρέτησης» αφαιρέθηκε από τη δυνητική αποτίμηση τους.

    Οι  Χάρης Ηλιάδης και Γεώργιος Τριανταφύλλου -πρώην συνάδελφοι στην Goldman Sachs- συντέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί το deal.

    Επίσης να σημειωθεί ότι νομικός σύμβουλος των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη που κατείχαν το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ ήταν το γραφείο Μπερνίτσα. Για την ακρίβεια ο νομικός και ιδιαίτερα έμπειρος σε τέτοιες δουλειές Νίκος Παπαχριστόπουλος.

     

    Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Pantelakis Securities στη συμφωνία της ΕΛΑΚΤΩΡ

    Η Pantelakis Securities ήταν η δεύτερη χρηματιστηριακή την οποία χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου (από την πλευρά των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καυμενάκη) για την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στην  Motor Oil.

    H εταιρεία από τις πιο αξιόπιστες της αγοράς,  κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα  με επαγγελματισμό υψηλού επιπέδου  και πλήρη μυστικότητα , μέχρι  την Παρασκευή το μεσημέρι όπου ο επικεφαλής της Νίκος Παντελάκης με τον Θανάση Δρογώση, διεκπεραίωσαν την μεταβίβαση του πακέτου των περίπου 50 εκατομμυρίων μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον Ομιλο Βαρδινογιάννη.

    Αυτά για την ορθή αποτύπωση της ιστορίας  και την συμπλήρωση χθεσινής αναφοράς από τον Wiseman στους «αφανείς χρηματιστές».

    Οσο για ….τα μέλλοντα αυτά τα γνωρίζουν οι Θεοί.»

     

    Το συμβαίνει σε Intrakat, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΛΦΑ;

    Εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί η μεγάλη πτώση της Ιντρακατ ΙΝΚΑΤ 0,60% 5,00 και της Τερνα Ενεργειακής ΤΕΝΕΡΓ 0,66% 18,22.

    Λογικά οι δυο εταιρίες μετά το deal της MOH θα έπρεπε να έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο.

    Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η πίεση στην ΤΕΝΕΡΓΑ καθώς χθες πάνω από 50.000 μετοχές πουλήθηκαν από ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί ήταν εδώ και πολλές ημέρες αγορασμένοι στην ζώνη 16,80 εως  17,00 ευρώ.

    Χθες η μετοχή μόλις  έσπασε την ζώνη των 16.80 ευρώ (προς τα κάτω)  υπήρξαν stop loss σε θέσεις ιδιωτών. Αρα πέταξαν τα χαρτιά με ζημιές.

    Η μετοχή έκλεισε στα 16,46 ευρώ.

    Προβληματισμός όμως επικρατεί  για την μετοχή της ALPHA BANK ΑΛΦΑ 1,84% 1,66 που δεν μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα του 1 ευρώ.

    Χθες έκλεισε στα 0,97 με όγκο 10 εκατ. μετοχές.

     

    Η υποτιμημένη LAMDA

    Όσον αφορά την LAMDA ΛΑΜΔΑ 0,73% 6,87 να σημειώσουμε ότι στα σημερινά επίπεδα δηλαδή στα 5,80 ευρώ προ δυο μηνών, 2 γνωστοί επιχειρηματίες είχαν ζητήσει να αγοράσουν πακέτο μετοχών.

    Τελικά το πακέτο δεν πουλήθηκε.

    Πάντως η μετοχή είναι βαθιά υποτιμημένη καθώς η εσωτερική της αξία είναι 7,80 ευρώ, ενώ η τελευταία ΑΜΚ έγινε στα 6,70 ευρώ.

     

    Τι ψάχνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal Θεοδωρόπουλου με την ΙΟΝ

    Στα επίσημα κιτάπια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφτασε η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΙΟΝ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, υπό την αίρεση της οποίας θα κριθεί ένα deal που φέρεται να αποτέλεσε το μεγαλύτερο στοίχημα του επιχειρηματία, με δεδομένο ότι η διάδοχος της οικογένειας Κωτσιοπούλου, Τίνα, «έπεσε», αλλά δύσκολα.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εξαγορά θα γίνει, όπως γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την εταιρεία Holdings του Θεοδωρόπουλου, την οποία ονόμασε «κατά παραγγελία» Bespoke και την προίκισε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατομμυρίων.

    Αυτό φαίνεται ότι θα είναι και το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή στα τρόφιμα που έχει θέσει στόχο ο «ψηλός», που βλέπει μάλιστα μέχρι και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

    Η Bespoke ελέγχεται από την κυπριακή ιδιωτική μετοχική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με μετοχές με την επωνυμία S.A.G. Invest & Holdings και σε αυτή θα περάσει ο έλεγχος της ΙΟΝ και της θυγατρικής της, Αφοί Κωτσιόπουλοι.

     

    Και η Τράπεζα Αττικής στην αγκαλιά του ΗΡΑΚΛΗ

    Δεν ξέρω αν «περισσεύουν» στον Χρήστο Σταϊκούρα εγγυήσεις του Δημοσίου, πάντως η Τράπεζα Αττικής έχει εναποθέσει τη σωτηρία της σε αυτές, και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να ξεφορτωθεί τα κόκκινα δάνεια της.

    Ο Μιχάλης Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος της Αttica Bank όπως μαθαίνω ότι σχεδιάζει  να προχωρήσει με την τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ προς το τέλος του έτους, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

    Όμως για να προχωρήσει στο project θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ,  με το οποίο το Δημόσιο κάλυψε με εγγυήσεις τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Βέβαια τα πράγματα με την Αττικής δεν είναι τόσο απλά.

    Πρώτον διότι για να δώσει την εγγύηση το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει τα δάνεια να έχουν κάποιες προοπτικές ανάταξη και δεύτερον διότι μετά την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων η εγγύηση του Δημοσίου θα είναι πιο «τσουχτερή» για την Τράπεζα.

     

    Πώς θα  «απογειωθεί»  το Ελ. Βενιζέλος

    Σε δίλημμα βρίσκεται ο Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη μοίρα του διαγωνισμού για την παραχώρηση του Ελ. Βενιζέλος, ο οποίος παρόλο που τρέχει από τον Ιούνιο του 2019 έχει παγώσει λόγω της μείωσης που επέφερε η πανδημία στα αεροπορικά ταξίδια.

    Στο πρόσφατο επιχειρησιακό σχέδιο ΤΑΙΠΕΔ (ADP) γίνεται συνεχώς αναφορά στην πορεία του διαγωνισμού για το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ που διατηρεί το Ταμείο. Να σας θυμίσω πως ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη στη Β΄ Φάση του και υπάρχουν 9 μνηστήρες που έχει περάσει από το «κόσκινο» του ΤΑΙΠΕΔ.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετά γνωστά Funds.

    Από τους μνηστήρες που έχουν συζητηθεί περισσότερο είναι  η γαλλική Ardian, η οποία μαζί με Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 2,05% 1,49  «κτυπά» και την Αττική Οδό.

    Ένας ακόμα γνωστός μνηστήρας είναι η γαλλική Vinci, η οποία έχει σημαντικό λέγειν στις παραχωρήσεις στη χώρα μας καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Ολυμπίας Οδού και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

    Άλλοι ισχυροί παίκτες είναι το αμερικανικό Fund  KKR που συνεργάζεται με τους Γάλλους της Egis που έδωσαν το ποσό ρεκόρ του 1,5 δισ. Ευρώ μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ   για την Εγνατία Οδό.

    Οι υπόλοιποι διεκδικητές είναι οι εξής:  ADP GROUPE, AVIALLIANCE GMBh, FERROVIAL INTERNATIONAL SE, FIRST STATE INVESTMENTS, GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS, VINCI AIRPORTS,  και η Κοινοπραξία των MEIF 6 ATTIC INVESTMENT-RAFFLES INFRA HOLDING – CHENGDONG INVESTMENT CORPORATION.

    Αναμενόμενο είναι βέβαια , μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια «παγώματος» του διαγωνισμού  το ενδιαφέρον μερικών μνηστήρων να έχει μειωθεί.

    Σημειώστε πάντως ότι  δεν κυκλοφορεί στην πιάτσα κάποια ημερομηνία για την επανεκκίνηση ή τη συνέχιση του διαγωνισμού, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα τρέξει μετά το καλοκαίρι, καθώς μία καλή τουριστική σεζόν θα αυξήσει και τη ζήτηση για τον αερολιμένα.

     

    Στα… «προσεχώς» η ηλεκτρονική αναζήτηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

    Το μεγάλο κενό που υπάρχει εδώ και ένα χρόνο με την μη λειτουργία του ηλεκτρονικής σελίδας του ΟΑΕΔ για την εύρεση εργασίας έρχεται να καλύψει με ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο ο Διοικητής της Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

    Επειδή οι αναγνώστες του Wiseman δεν ψάχνουν για εργασία να ενημερώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο («προσωρινά») ο ιστότοπος δεν ενημερώνεται με την υπόσχεση ενός νέου περιβάλλοντος που πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

    Η ηλεκτρονική αναζήτηση θέσεων εργασίας μέσω της ιστοσελίδας του πρώην ΟΑΕΔ βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε απογοητευτική κατάσταση προκαλώντας συχνά τα επικριτικά σχόλια των χρηστών των Social Media που καταγγέλλουν ότι  η  σύζευξη μεταξύ των κενών θέσεων και αναγκών της αγοράς εργασίας σε σχέση με τα προσόντα και τους τομείς που επιθυμούν να εργαστούν οι άνεργοι είναι ανύπαρκτη.

    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι άνεργοι ανανεώνουν ηλεκτρονικά την κάρτα τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα να καταχωρούν στο σύστημα σε ποιο κλάδο ενδιαφέρονται να βρουν απασχόληση.

    Το ζήτημα βρίσκεται εις γνώση της διοίκησης της ΔΥΠΑ που σχεδίασε και υλοποιεί ένα νέο σύστημα σύμφωνα με το οποίο μέχρι το φθινόπωρο όλοι οι άνεργοι θα κληθούν, με τη βοήθεια εργασιακού συμβούλου, να καταρτίσουν σταδιακά το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους.

    Σε αυτό θα αποτυπώνονται οι επαγγελματικές τους επιθυμίες σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή τους και τις αποδοχές τους, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχουν και αυτές που πρέπει να αποκτήσουν, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής τους.

    Μόνο μετά την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, οι άνεργοι θα λαμβάνουν πλέον την Ψηφιακή Κάρτα της ΔΥΠΑ (κάρτα ανεργίας) και θα απολαμβάνουν παροχές και επιδόματα.

    Στην περίπτωση ωστόσο που αρνηθούν μέσω των συμβούλων της ΔΥΠΑ τρεις θέσεις εργασίας ή κατάρτισης, τότε θα διαγράφονται από τα μητρώα και θα κόβεται ακόμη και το επίδομα ανεργίας.

    Τα μυστήρια της  Ρεβυθούσας και η Εύθυμη Ιταλίδα  

    Ακούω δεξιά και αριστερά πώς στο θέμα της νέας πλωτής δεξαμενής της Ρεβυθούσας και του σχετικού διαγωνισμού, υπάρχει ένα μικρό (ή μήπως μεγαλύτερο) θεματάκι που έφτασε μέχρι τα …ψηλά πατώματα.

    Πρόσφατα ο ΔΕΣΦΑ που είναι ιδιωτική εταιρία πλέον, ιταλικών συμφερόντων, προχώρησε σε διαγωνισμό και ζήτησε προσφορές για τη ναύλωση πλοίου που θα αποθηκεύει υγροποιημένο αέριο δίπλα στο νησί και στις φάσεις αιχμής θα το διοχετεύει στις εγκαταστάσεις αεριοποίησης για να ενισχύει το σύστημα.

    Σημαντικός ο ρόλος αυτός.

    Υπέβαλλαν προσφορές όπως μαθαίνω 4 από τους μεγαλύτερους πλοιοκτήτες της χώρας και όλοι περίμεναν συναρπαστική μάχη προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

    Μου λένε όμως πως όλως αιφνιδίως, ένας από τους 4 πλοιοκτήτες, ο Πίτερ Λιβανός καθόλα αξιοσέβαστος και σοβαρός, επανήλθε απροειδοποίητα και προφανώς εκπρόθεσμα και κατέθεσε δεύτερη προσφορά με την οποία ανακαλούσε την πρώτη δική του.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ η κα Γκάλλι με τις άριστες δημόσιες σχέσεις της όλο το διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, αποδέχτηκε την προσφορά.

    Θα πει κάποιος, ιδιωτική εταιρία είναι ο ΔΕΣΦΑ, γιατί να μην το κάνει;

    Έλα που δεν είναι έτσι όμως, επιμένουν αυτοί που «κελαϊδούν».

    Η χρηματοδότηση του έργου δεν θα γίνει από την …τσέπη της κας Γκάλλι  αλλά με πόρους του Δημοσίου επειδή είναι έργο έκτακτης ανάγκης και εθνικού συμφέροντος.

    Μία γρήγορη τηλεφωνική επαφή που είχα με έμπειρο στέλεχος του ΥΠΕΝ είχε την εξής κατάληξη: «δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς γίνεται εκεί πέρα, δεν ξέρουμε γενικώς τι κάνει η εύθυμη Ιταλίδα, γιατί δεν ρωτάς τη ΡΑΕ;».

    Ευθύς αμέσως στράφηκα σε παλαιό φίλο μου στη Ρυθμιστική και έλαβα την εξής ξεκάθαρη, σαφέστατη και διαφωτιστική απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα εάν υπάρχει θεματάκι ή σκανδαλάκι ή οτιδήποτε τέλος πάντων: «κοίταξε να δεις, ναι, ίσως, ενδεχομένως, όμως όχι, θα το δούμε, όλα ελέγχονται πάντως, μην ανησυχείς (Σ.Σ. εγώ γιατί να ανησυχώ; Δεν έχω καράβια εγώ) μάλλον προς τα εκεί πάμε, αλλά πάλι δεν ξέρεις….».

    Εάν καταλάβατε εσείς κάτι, να το πείτε και στο  wiseman για να συνεννοηθούμε.

    Εκτός αν καταλάβατε ήδη πολλά οπότε μάλλον συνεννοηθήκαμε…

     

    Ο Μαντωνανάκης και η εξαίρεση του δικαστή 

    Πριν από λίγες ήμερες εκδικάστηκε στο Λασίθι της Κρήτης, υπόθεση του ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη εναντίον των ελληνικών τράπεζων για το γνωστό θέμα των δανείων της ΗΛΙΟΣ ΑΕ.

    Πριν όμως εκδικαστεί η υπόθεση η πλευρά του νομικού επιτελείου του ξενοδόχου,  ζήτησε την εξαίρεση του προέδρου της έδρας Ζαχαρία Πλευράκη καθώς όπως υποστήριξε σε άλλες υποθέσεις του ξενοδόχου στο παρελθόν ειχε ευνοήσει όχι τον ίδιο αλλά τους αντίδικους.

    Ο WISEMAN εξασφάλισε την απόφαση του δικαστηρίου που τελικώς απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης του δικαστού της έδρας όπως το είχε ζητήσει το νομικό επιτελείο του ξενοδόχου. (Στο τέλος ο ιδιος ο δικαστής από ευθιξία ζήτησε την αυτοεξαίρεση του όπως και πράγματι έγινε.)

    Στην ουσία η πλευρά Μαντωνανάκη κατηγόρησε τον δικαστή κ. Πλευράκη ότι σε προηγούμενες υποθέσεις είχε προ-συνεννοηθεί με τους αντίδικους του ξενοδόχου για να βλάψουν την πλευρά του κ. Παντελή Μαντωνανάκη.

    Διαβάστε λοιπόν το σκεπτικό της απόφασης:

    «Η εξαίρεση ζητείται επειδή ο Πρωτόδικης Ζαχαρίας Πλευράκης :

    α) απέρριψε με προηγούμενη απόφασή του, σε συναφή με την ως άνω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υπόθεση, ως μη νόμιμη αίτηση αναστολής εκτέλεσης των αιτούντων κατά των καθ ων η από 18.04.2022 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων,

    β) κατά τη συζήτηση της προαναφερόμενης αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατέλειπε διακριτή διάθεση μεροληψίας υπέρ των αντιδίκων των αιτούντων, καθώς επέτρεπε στους πληρεξουσίους δικηγόρους των τελευταίων, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση, την πρόκληση άσκοπων εντάσεων με φωνασκίες και προσβλητικά υπονοούμενα, τόσο για τους πληρεξούσιους δικηγόρους των αιτούντων όσο και για τους συναδέλφους του Δικαστές που υπηρετούσαν κατά το χρόνο εκείνο στο ίδιο Πρωτοδικείο και οι οποίοι με προηγούμενες κρίσεις τους τους είχαν δικαιώσει,

    γ) κατά τη συζήτηση της ίδιας ως άνω αίτησης αναστολής εκτέλεσης δε χορήγησε στους αιτούντες τριήμερη προθεσμία για την κατάθεση σημειώματος κατόπιν σχετικού αιτήματος τους, αλλά παρέσχε προθεσμία μέχρι την επομένη της συζήτησης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης.

    Σε σχέση με τον ισχυρισμό τους αυτό οι αιτούντες διατυπώνουν περαιτέρω την υποθετική κρίση περί ενδεχόμενου προσυνεννόησης του καθ’ου η αίτηση Πρωτόδικη με τους αντιδίκους τους, προκειμένου οι αιτούντες να αποστερηθούν του δικαιώματος προσήκοντος σχολιασμού της ακροαματικής διαδικασίας, υποθετική κρίση που στηρίζεται στο γεγονός ότι οι αντίδικοί τους ήταν έτοιμοι να καταθέσουν προτάσεις κατά την ημέρα συζήτησης της ως άνω αίτησης αναστολής εκτέλεσης,

    δ) διατύπωσε ως εισηγητής τη μειοψηφούσα γνώμη του σε συναφή υπόθεση επί της από 64/29.10.2019 αγωγής των καθ’ων η προαναφερόμενη από 18.04.2022 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των αιτούντων διατηρώντας την άποψη ότι δε συνέτρεχε λόγος αναστολής έκδοσης οριστικής απόφασης επί της ως άνω αγωγής κατ’ άρθρο 249 ΚΠολΔ και ότι το σχετικό αίτημα των εναγομένων και ήδη αιτούντων θα έπρεπε να απορριφθεί,

    ε) κατά τη μετ’ αναβολή ορισθείσα δικάσιμο της προσωρινής διαταγής επί της από 18.04.2022 με αριθμό κατάθεσης 128/19.04.2022 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αντικατέστησε την Πρωτόδικη Λασιθίου Νεφέλη Τάτση, η οποία είχα αρχικά ορισθεί ως εκτελούσα χρέη Προέδρου Υπηρεσίας την 28.04.2022, λόγω κωλύματος αυτής και ε) μετά την κατάθεση της υπό κρίση αίτησης εξαίρεσης ο καθ’ ου η αίτηση εξαίρεσης πληροφορηθείς από τη Γραμματεία του Δικαστηρίου ότι υπεβλήθη σε βάρος του η αίτηση αυτή, κάλεσε τους πληρεξουσίους δικηγόρους αμφοτέρων των πλευρών στο γραφείο του, όπου δήλωσε  ενώπιον τους ότι δε θα κάνει χρήση του δικαιώματος του να αυτοεξαιρεθεί και ότι αισθάνεται ιδιαιτέρως προσβεβλημένος από το περιεχόμενο της αίτησης εξαίρεσης.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές