• Ο Σαββίδης και οι καφετιέρες, τι λέει η κυβέρνηση για Εθνική και ΤΧΣ και οι αμφιλεγόμενες δραστηριότητες του Άγγελου Μιχαλόπουλου στην Ιο

    Τις μεγάλες στιγμές που ζει ο τραπεζικός κλάδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, τις οφείλει σε μια πρόσφατη εσωτερική αλλαγή φρουράς και χαρτοφυλακίου, μεταξύ διαχειριστών στην Fidelity.Άλλαξε ο διαχειριστής, άλλαξε η στρατηγική και ξαφνικά η Fidelity θυμήθηκε τις υποτιμημένες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές- τραπεζικές μετοχές…

    image

    Tι δηλώνει κυβερνητική πηγή για Άραβες και Εθνική στο Mononews

    “Όλα τα σενάρια που διακινούνται σχετικά με εμπλοκή κεφαλαίων από τη Σαουδική Αραβία στην Εθνική δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” δηλώνουν στο Mononews κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές, περιγράφοντας τον οδικό χάρτη της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες σχολιάζουν πως στο θετικό σενάριο, μέχρι το Μάρτιο θα έχει ψηφιστεί ο νόμος.

    Μετά θα πρέπει να προσληφθεί ο σύμβουλος αποεπένδυσης που θα συντάξει έκθεση στρατηγικής, η οποία θα μπορούσε να είναι έτοιμη το Μάιο.

    Θεωρητικά λοιπόν, οι όποιες αποφάσεις για το σχέδιο αποεπένδυσης θα μπορούσαν να εξεταστούν από τον Ιούνιο με τις ίδιες πηγές να εκτιμούν ωστόσο πως ένας πιο ρεαλιστικός στόχος θα ήταν το φθινόπωρο.

    Σε κάθε περίπτωση, η σεναριολογία είναι απελπιστικά πρώιμη.

    Να σημειωθεί πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει ποσοστό 40,3% στην Εθνική Τράπεζα, ενώ τα ποσοστά στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,77και στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,94% 1,58 μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσαν έχει υποχωρήσει στο 27% και στο 9% αντιστοίχως ενώ στη Eurobank το ποσοστό είναι περίπου στο 1,4%.

    Σε γενικές γραμμές όσοι  φτιάχνουν τέτοια σενάρια πέριξ των καφενείων του Ψυχικού και της Φιλοθέης, καλύτερα να τα ξεχάσουν…

     

    Κοπή πίτας

    Διαδικτυακά έκοψε – την Τετάρτη – την πίτα η Eurobank με συμμετοχή όλων των στελεχών σε κεντρικό επίπεδο.

    Μίλησαν όλοι (πρόεδρος, ceo, αναπληρωτές ceo).

    Το μήνυμα είμαστε μπροστά και θα πάμε ακόμη καλύτερα το 2022, το οποίο για την τράπεζα είναι έτος επενδύσεων.

     

    Οι καφετιέρες και ο Σαββίδης

    Το open-market.gr αποτελεί το νέο βήμα που κάνει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μέσω της εταιρείας συμφερόντων του, DIMERA, στον κλάδο του e-commerce.

    Η κίνηση ενός επιχειρηματία τέτοιου βεληνεκούς ακούγεται φιλόδοξη, σε έναν κλάδο μάλιστα που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας.

    Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τo open-market.gr περιγράφεται ως το «τo e-shop που κάθε εβδομάδα διαλέγει για εσένα ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές!».

    Μία επίσκεψη ωστόσο στον ιστότοπο δημιουργεί απορίες σχετικά με το τι ακριβώς προτίθεται να προσφέρει στους καταναλωτές. 

    Καθώς στην αρχική σελίδα του open- market εμφανίζεται ένα και μοναδικό προϊόν που διατίθεται σε προσφορά.

    Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, μία καφετιέρα espresso, με αρχική τιμή 129 ευρώ που μπορεί κανείς να αγοράσει – μέσω της ιστοσελίδας- έναντι 115 ευρώ. 14 ευρώ δηλαδή φθηνότερα σε έως 12 άτοκες. 

    Mε τον χρόνο παράλληλα να μετρά αντίστροφα, τις μέρες και ώρες που απομένουν για μία νέα προσφορά σε ένα άλλο προϊόν.

    Με δεδομένο ότι πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται συνεργάτες ενός επιχειρηματία του μεγέθους του κ. Σαββίδη (ΠΑΟΚ, ΟΛΘ, OPEN TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ κλπ) δημιουργείται η απορία για το συγκεκριμένο μοντέλο που επελέγη για την είσοδό του στον κλάδο του e-commerce…

    Επι της ουσίας ένας επιχειρηματίας που  έχει ρίξει πολλά εκατ. ευρώ στις Business  φέρεται τώρα να ασχολείται με το εμπόριο της  καφετιέρας.

    Μάλλον κάποιος εκθέτει τον επιχειρηματία.

    Εκτός εάν έχουν βρει το νέο eldorado με τις καφετιέρες….

     

    Η αλήθεια για τον κ. Ντζανάτο

    Δεν περιλαμβάνεται τελικά ο κ. Δημήτρης Ντζανάτος πρώην επικεφαλής της Grant Thornton, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στους μηνυομένους στους οποίους η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη, στη συνέχεια των μηνύσεων του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, εναντίον του αδελφού του Μανώλη Δομαζάκη και άλλων.

    Ειδικότερα, η Εισαγγελία Εφετών με την υπ αριθμόν ΠΡΦ 21-392 Διάταξή της, απέρριψε την προσφυγή του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη σε βάρος του κ. Δημήτρη Ντζανάτου, δεχόμενη ότι ορθώς η έγκληση εις βάρος του είχε απορριφθεί ως νομικά αβάσιμη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

    Το απορριφθέν σκέλος της δικογραφίας αρχειοθετήθηκε ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των μηνυομένων προσώπων της έγκλησης ΑΒΜ Α 2019/92 η οποία αφορά υπόθεση με την K.Media Διαφημιστικές Υπηρεσίες για το κόστος διαφημιστικών φυλλαδίων.

    Το Λας Βέγκας στην Ίο δια χειρός Άγγελου Μιχαλόπουλου

    Ο κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος συνεχίζει την επενδυτική του δραστηριότητα στην Ίο, όπου έχει αγοράσει μεγάλο τμήμα του νησιού.

    Τρία από τα επενδυτικά του σχέδια για ξενοδοχεία και βίλλες πολυτελείας έχουν υπαχθεί στην κατηγορία των στρατηγικών επενδύσεων, με τις κρατικές επιδοτήσεις και διευκολύνσεις που αυτό συνεπάγεται.

    Η επενδυτική δραστηριότητα του κ. Μιχαλόπουλου στην Ίο είναι αμφιλεγόμενη.

     Η αισθητική των κατασκευών του φέρνει περισσότερο από Λας Βέγκας παρά από Αιγαιοπελαγίτικο νησί.

     Πέραν αυτού όμως, ο κ. Μιχαλόπουλος φαίνεται να θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς την παραβαίνει συχνότατα προκαλώντας καταστροφές και αλλοιώσεις σε εμβληματικές περιοχές του νησιού.

    Για τις δραστηριότητες του, του έχουν καταλογιστεί πολλά πρόστιμα.

    Πρόσφατα μάλιστα επιβλήθηκε 16-μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή στη νόμιμη εκπρόσωπο μιας από τις βασικές εταιρείες μέσω των οποίων δραστηριοποιείται στο νησί για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

    Παράλληλα, η πρόσβαση στις παραλίες που γειτνιάζουν με τις κατασκευές του κ. Μιχαλόπουλου έχει ντε φάκτο απαγορευθεί για το κοινό.

    Η Ίος φαίνεται να μετατρέπεται σε Λας Βέγκας και να ιδιωτικοποιείται ταχύτατα με χρήματα των φορολογουμένων…

     

    H Fidelity σώζοι τους «εγκλωβισμένους» του ΧΑ

    Τις μεγάλες στιγμές που ζει ο τραπεζικός κλάδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, τις οφείλει σε μια πρόσφατη εσωτερική αλλαγή φρουράς και χαρτοφυλακίου, μεταξύ διαχειριστών στην Fidelity.

    Άλλαξε ο διαχειριστής, άλλαξε η στρατηγική και ξαφνικά η Fidelity θυμήθηκε τις υποτιμημένες -σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές- τραπεζικές μετοχές.

    Έτσι όμως βρίσκουν την ευκαιρία να ανασάνουν με ανακούφιση όλοι εκείνοι οι «εγκλωβισμένοι» από την εποχή των αυξήσεων κεφαλαίου, μικροί, μεσαίοι και μεγαλύτεροι επενδυτές.

    Πωλούν οι «εγκλωβισμένοι», αγοράζουν οι μεσοπρόθεσμοι, ελπίζουν για ακόμη καλύτερες μέρες οι μακροπρόθεσμοι…

    Αυτοί που «απεγκλωβίζονται» αναζητούν τώρα νέες επενδυτικές ευκαιρίες στα χαμηλότερα πατώματα της χρηματιστηριακής αγοράς…

     

    Πότε και πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια του Ευρώ…

    Είναι απολύτως λογικό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ξεκινήσει οποιαδήποτε κίνηση αύξησης των επιτοκίων του Ευρώ, μόνον αφού τελειώσει με το το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (Pandemic Emergency Purchase Programme – PEPP) που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020.

    Θα ήταν ανόητο από τη μία πλευρά να ανεβάζει τα επιτόκια και από την άλλη να διοχετεύει φθηνό χρήμα στις τράπεζες οι οποίες τελικά της το επιστρέφουν…

    Άρα οποιαδήποτε σκέψη αύξησης επιτοκίων θα αφορά την μετά-PEPP εποχή.

    Η είδηση από τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου της Lagarde είναι ότι η ΕΚΤ εκούσα άκουσα συζητά πλέον το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων του Ευρώ, μια συζήτηση που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

    Πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια;

    Οι πληροφορίες λένε ότι θα ξεκινήσει από 10 μονάδες βάσης.

    Δηλαδή από το -0,5% θα πάμε στο -0,4%.

    Δραματικό; Καθόλου !

    Αν είσαι όμως υπερδανεισμένος έχεις κάθε λόγο να φοβάσαι…

     

    Η Eurobank«δένει» τους υπαλλήλους της με ένα επιπλέον Ασφαλιστικό Ταμείο

    Μία επιπλέον παροχή της διοίκησης της Εurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 προς τους εργαζόμενους του Ομίλου, εμφανίστηκε χθες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

    Δημιουργείται ένα νέο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) μετά από συμφωνία του Σωματείου Union Eurobank και της διοίκησης της τράπεζας.

    Με το Tαμείο Eπαγγελματικής Ασφάλισης , η Εurobank εντάσσει όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, στον 2ο Πυλώνα του Ασφαλιστικού μας συστήματος αφού εργοδοσία και εργαζόμενοι, συνεισφέρουν σ’ ένα κοινό ταμείο (στην επαγγελματική διαχείριση του οποίου θα εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι) με σκοπό να ενισχυθεί η σύνταξη ή το εφάπαξ που θα παίρνει κάθε συνταξιοδοτούμενος.

    Τις προκλήσεις και τις προοπτικές που έχει σήμερα στην Ελλάδα η Επαγγελματική Ασφάλιση παρουσίασαν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε) σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο.

    Η μελέτη ανατέθηκε στον ΙΟΒΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών του θεσμού, ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σημαντικά.

    Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2021 ιδρύθηκαν 3 νέα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.

    Πλέον και με την επίσημη ίδρυση του ΤΕΑ της Eurobank τα επαγγελματικά ταμεία ανέρχονται πλέον στα 25.

     

    Εθνική Τράπεζα και Αγγελόπουλοι στηρίζουν τον διαθρησκευτικό διάλογο στο νησί της Χάλκης…

    Ένα μοναδικό διήμερο Συνέδριο στο νησάκι της Χάλκης, ένα από τα πριγκηπόνησα της Πόλης.

    Πρόκειται για το ετήσιο Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που είναι γνωστό για την επιμονή του σε θέματα διαθρησκευτικού διαλόγου και περιβάλλοντος που φέτος για πρώτη φορά δεν έχει μόνο εκπροσώπους θρησκευτικών δογμάτων αλλά και σημαντικούς διεθνείς παράγοντες για το πόσο σημαντικό εργαλείο αποτελεί ο διαθρησκευτικός διάλογος ως “γέφυρα ειρήνης, σεβασμού και εμπέδωσης της ειρήνης¨.

    Ποιος στηρίζει την ευαίσθητη και δύσκολη διοργάνωση;

    Μόνο ο ιδιωτικός τομέας και ειδικότερα – χάριν  και της ειδικής ευαισθησίας που έχει ο Πρόεδρος της Γκίκας Χαρδούβελης- ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι που οικογενειακά και παραδοσιακά στέκονται σταθερά δίπλα στο Οικουμενικό Πατριαρχεία

     Η ομάδα της γνωστής για τα μοναδικά events που διοργανώνει – όπως το Greek House Davos-  Ειρήνης Βανταράκης έχει την οργανωτική υποστήριξη.. Περισσότερα τις επόμενες μέρες.

     

    Ξανακτύπησε ο «Αρτέμις Μάτσας» του Ευρωκοινοβουλίου…

    Τα tweets του Δημήτρη Παπαδημούλη έχουν την δική τους πικρή ιστορική διαδρομή.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χρησιμοποιεί κατά κόρον το twitter για να «καρφώνει» συναδέλφους του, κυρίως Έλληνες.

    Αυτή τη φορά ο ανεκδιήγητος Παπαδημούλης κατάφερε το απόλυτο:

    Χωρίς ντροπή, χωρίς την παραμικρή συστολή, χωρίς ιστορική επίγνωση, συνδύασε τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη με το σκάνδαλο Novartis!

    Ένα ακόμη παραληρηματικό τιτίβισμα ενός δήθεν σοβαρού πολιτικού που δείχνει τον πανικό μπροστά στην απόλυτη δημοσκοπική κατάρρευση.

    Θαυμάστε το:

     «Ο  Χρήστος #Σαρτζετακης ήταν ένας σπουδαίος δικαστής, αφοσιωμένος στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Χωρίς αυτόν, η δολοφονία του Γρ. #Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς, θα είχε κουκουλωθεί. Όπως κουκουλώνεται τώρα το σκάνδαλο #Νοβαρτις κ διώκονται όσοι το ανέδειξαν!»

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές