• O εκβιασμός των 2 εκατ. ευρώ, η νέα σφαλιάρα στην μετοχή της ΤΙΤΑΝ, το like του Γρηγόρη Δημητριάδη και τα νέα σχέδια του Νίκου Σταθόπουλου

    Με report της στις 26 Ιανουαρίου για τα τσιμεντάδικα, η Goldman Sachs αναλύει την προσφορά και ζήτηση τσιμέντου σε παγκόσμιο επίπεδο.Δυστυχώς, επειδή υπάρχει υπερπροσφορά τσιμέντου, μας λέει ότι οι τσιμεντάδες δεν θα έχουν την δύναμη να αυξήσουν τις τιμές τους για να καλύψουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και τον πληθωρισμό…

    image

    Το κουΐζ των 2 -3 εκατ. ευρώ

    Η στήλη σήμερα θα ξεκινήσει με ένα σούπερ hot κουΐζ: από ποια οικογένεια κάποιοι επιτήδειοι ζήτησαν μεταξύ 2 και 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην αποκαλύψουν συγκεκριμένα γεγονότα, η εναλλακτικά να τα συγκαλύψουν όπως πρέπει;

    Η οικογένεια ρώτησε τους δικηγόρους της και η κοφτή απάντηση ήταν:  εάν η οικογένεια σας είναι σίγουρη για την αθωότητα της και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα,  τότε μην δώσετε ούτε ένα ευρώ.

    Οπερ και εγένετο.

    Η πληροφορία δεν επιδέχεται  αμφισβήτησης και ο Wise man θα επανέλθει στην υπόθεση πολύ σύντομα…

     

    Και άλλη σφαλιάρα στα τσιμεντάδικα από την GOLDMAN SACHS

    Με report της στις 26 Ιανουαρίου για τα τσιμεντάδικα, η Goldman Sachs αναλύει την προσφορά και ζήτηση τσιμέντου σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Δυστυχώς, επειδή υπάρχει υπερπροσφορά τσιμέντου, μας λέει ότι οι τσιμεντάδες δεν θα έχουν την δύναμη να αυξήσουν τις τιμές τους για να καλύψουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και τον πληθωρισμό.

    Ειδικότερα μας λέει ότι χώρες που έχουν παραπανίσια προσφορά τσιμέντου όπως η Τουρκία, η Αλγερία και το Μαρόκο, μπορούν πολύ εύκολα να καλύψουν την ζήτηση όλης της Δυτικής Ευρώπης.

    Με αποτέλεσμα η υπερπροσφορά τσιμέντου από τις τρεις αυτές χώρες να μην αφήσει την τιμή να ανέβει.

    Τονίζει δε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει από το 2026 όταν προβλέπεται να μπει ειδικός φόρος.

    Για να καταλάβετε πόσο μαύρη είναι η Goldman Sachs για τα τσιμεντάδικα, δίνει τη Heidelbergcement με σύσταση sell και τιμή στόχο τα 60€.  Χθες η μετοχή έκλεισε στα 63,94 ευρώ.

    Το απίστευτο είναι ότι με τιμή κλεισίματος 60.80€ η Heidelbergcement παίζει με ένα P/E 2022e = 8.8 και με ένα EV/EBITDA 2022e = 5.9 και με ένα P/E 2023e =7.6 και με ένα EV/EBITDA 2023e = 5.4 και μερισματική απόδοση 2022e = 4.1% και 2023e = 4.1%.

    Αντιλαμβάνεστε φίλοι αναγνώστες όταν η Heidelbergcent παίζει με τέτοιους προβλεπόμενους αριθμοδείκτες και την έχει sell η Goldman Sachs, πώς να ανέβει η μετοχή του ΤΙΤΑΝΑ TITC 0,89% 28,35.

    Δυστυχώς, αν δεν ανέβουν η Heidelbergcement, η Lafargeholcim και η Buzzicement μη περιμένετε προκοπή από την μετοχή του ΤΙΤΑΝΑ.

     

    MYTILINEOS: Αγορές από INSIDER

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman ξεκίνησε χθες να αγοράζει ξανά μετοχές της Mytilineos ο Γενικός Διευθυντής Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της Mytilineos κ. Νίκος Παπαπέτρου.

    Οι αγορές γίνονται μέσω της  Gioralex Holdings.

    Όσοι κοιτούν τις λεπτομέρειες έχουν παρατηρήσει ότι με το που ξεκίνησε το buyback της ξανά η MYTILINEOS, αγοράζει 30,0000 με 40,000 μετοχές κάθε μέρα.

    Και buyback και κ. Παπαπέτρου, αυτό κάτι λέει ….

     

    Η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά και το like του Γρηγόρη Δημητριάδη

    «Γιορτάζουμε την Πολιούχο και Προστάτιδα μας Παναγία Υπαπαντή.

    Χρόνια Πολλά Καλαμάτα.

    Χρόνια Πολλά Μεσηνία».

    Ο Καλαματιανός πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς νωρίς νωρίς χθες το πρωί ανέβασε στο Facebook τις ευχές για την πόλη του και την Μεσσηνία.

    Φυσιολογικό θα μου πείτε.

    Ο υπ’ αριθμόν 2 ακόλουθος του που έσπευσε να δώσει ένα like στην ανάρτηση, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης.

    Όλα τα φροντίζει αυτός ο άνθρωπος ακόμη και τις εσωκομματικές ισορροπίες…

     

    Ποιος διέρρευσε το ανόητο σενάριο περί κυβέρνησης «τεχνοκρατών»;

    «Κύκλοι της Κομισιόν πιέζουν για τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» ήταν ο τίτλος μιας ιστοσελίδας που ασχολείται με δήθεν με Ευρωπαϊκά θέματα.

    Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση προτάσσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας για πολιτική σταθερότητα και αξιοπιστία για προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, κάποιοι κύκλοι από τις Βρυξέλλες προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια.

    Προσπάθησα να ανακαλύψω τις «πηγές» αυτού του δημοσιεύματος.

    Οι δαιδαλώδεις διάδρομοι του Ευρωκοινοβουλίου με οδήγησαν -εύκολα και χωρίς αμφιβολία- στους «συνήθεις υπόπτους»: Γιώργος Κύρτσος και Δημήτρης Παπαδημούλης σε αγαστή συνεργασία με κάποιους συνεργάτες ευρωβουλευτών που μετρούν αντίστροφα τις μέρες παραμονής τους στις Βρυξέλλες.

     

    Δέσμια του δημοσιοϋπαλληλισμού η ΕΑΒ

    Έρχονται εξελίξεις στην ΕΑΒ.

    Ίσως να μην γνωρίζετε ότι το 30% της παγκόσμιας παραγωγής μερών των μαχητικών αεροσκαφών F16 πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

    Εκτός από τις συμβάσεις με την Lockheed η ΕΑΒ έχει κι ένα συμβόλαιο 300 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

    Το πρόβλημα της ΕΑΒ είναι ότι λειτουργεί με 1.400 μονίμους δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται με …μισθούς…δημοσίου και μερικές χιλιάδες συμβασιούχους των 1.000 Ευρώ μηνιαίως που φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

    Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις εργασίες για να δημιουργηθεί το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας», που αναπτύσσεται από την ΕΑΒ σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας.

    Ωστόσο όλα τα υπόλοιπα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως η συντήρηση των C-130, τα Super Puma αλλά και τα P3B Orion μένουν πίσω, λόγω έλλειψης εργαζομένων και ανταλλακτικών με αποτέλεσμα να μην προχωρούν. Η ΕΑΒ χρειάζεται επειγόντως στρατηγικό επενδυτή και ιδιωτικοοικονομικούς κανόνες λειτουργίας…

     

    Η επιτυχία των ναυτιλιακών ομολόγων, ο προβληματισμός  και τα σχέδια του Γιάννου Κοντόπουλου

    Δεδομένη θεωρούν παράγοντες της αγοράς, την επιτυχία της έκδοσης του Ομολόγου Safe Bulkers.

    Οι Έλληνες αποταμιευτές θα δώσουν 100 εκατ. Ευρώ για να εξασφαλίσουν μια ετήσια απόδοση της τάξης του 2,7% ετησίως.

    Το πρόβλημα είναι ότι με τα λεφτά που θα αντλήσει από την Ελληνική αγορά η Safe Bulkers θα σπεύσει να αποπληρώσει μια σειρά από υβριδικά μετατρέψιμα ομόλογα στη Νέα Υόρκη που επιβαρύνονται με επιτόκιο 8%.

    Φεύγουν τα λεφτά από το Χρηματιστήριο της Αθήνας για να πληρωθούν υποχρεώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    Η κατάσταση αυτή προβληματίζει τον νέο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννο Κοντόπουλο που ήδη σκέπτεται τρόπους να μετατρέψει αυτή τη διαδικασία σε αναπτυξιακό μοχλό για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

    Μια προφανής μέθοδος θα είναι η διπλή παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών -dual listing- σε Αθήνα και Νέα Υόρκη. Σκοπός είναι τα λεφτά της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς να ενισχύουν την ανάπτυξη της Ελληνικής και όχι της αμερικανικής οικονομίας…

     

    Τα σχέδια του Νίκου Σταθόπουλου για την ελεύθερη τηλεόραση

    Όταν έχεις 1 δις Ευρώ διαθέσιμα για επενδύσεις και είσαι ιδιοκτήτης της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA και του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της WIND, εύκολα σκέπτεσαι να παντρέψεις όλα αυτά με την ελεύθερη τηλεόραση ώστε να κυριαρχήσεις στην διαφημιστική αγορά.

    Επισήμως, οι επαφές του Νίκου Σταθόπουλου για εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 διαψεύδονται μετά βδελυγμίας.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι  ο Θοδωρής Κυριακού θα ήθελε πολύ να πουλήσει τις βαλκανικές τουλάχιστον μηντιακές του δραστηριότητες και ότι ο Νίκος Σταθόπουλος ετοιμάζει μεγάλες mediaκές εκπλήξεις, μετά την απόκτηση της NOVA και της WIND…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές