• Ο Πατέλης, ο Ευρωπαίος παίκτης και η Τράπεζα Πειραιώς, οι νέες business της EUROBANK, το τέλος της ΤΕΝΕΡΓ, στο 7% το ποσοστό Ηolterman στην Alpha Bank και ένα hot κατασκευαστικό κουΐζ

    Μισές αλήθειες μας  λέει ο Όμιλος ΑΒΑΞ για την πορεία των έργων στη Γραμμή 4 καθώς από ό,τι μαθαίνω «ο πρώτος μετροπόντικας (TBM) δεν έχει αφιχθεί» , παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την εταιρεία.

    image

    Ο Πατέλης, ο Ευρωπαίος παίκτης και η Πειραιώς

    Στις 17 Σεπτεμβρίου ο wise man δημοσιεύει το εξής κείμενο:

    “Ένα νέο τραπεζικό big deal φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών.

    Αφορά συστημική τράπεζα.

    Κρατήστε ένα δεδομένο. Θα γίνει πάταγος.”

    Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου δημοσιεύσαμε την συνέντευξη που μας έδωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    O τίτλος ήταν «Αλέξης Πατέλης στο mononews: “Οι επενδυτές να εκδηλώσουν ενεργά το ενδιαφέρον τους για τις τράπεζες- Τι λέει για Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς”.

    Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε το Σάββατο που μας πέρασε.

    Σας υπενθυμίζω την ερώτηση που του κάναμε:

    Πληροφορίες του Mononews.gr αναφέρουν ότι υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον με την Εθνική τράπεζα και για την Τράπεζα Πειραιώς και μάλιστα από ευρωπαϊκά κεφάλαια; Ισχύει;

    Και η απάντηση ήταν:

    «Το ΤΧΣ διαχειρίζεται την διαδικασία αποεπένδυσης.

    Προτρέπουμε πιθανούς επενδυτές να εκδηλώσουν ενεργά το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για τις συμμετοχές του ΤΧΣ, χωρίς καθυστερήσεις.»

    Επί της ουσίας ο κ. Πατέλης επιβεβαίωσε την πληροφορία μας περί ευρωπαϊκών κεφαλαίων που θέλουν να αγοράσουν σημαντικό μερίδιο μετοχών της Πειραιώς ΠΕΙΡ -100,00% .

    Εδώ σταματάω.

    Τα υπόλοιπα όταν έλθει ο καιρός.

     

    Ο Ηolterman και η Alpha Bank

    Επίθεση σε όλα τα μέτωπα συνεχίζει να κάνει ο Φιλέλληνας Ολλανδός ιδιοκτήτης της Reggeborgh και μέτοχος της Ελλάκτωρ. 

    Ο Henry Holterman εκτός από ένα μεγάλο ξενοδοχείο που λέγεται ότι αγοράζει στην Κέρκυρα, ακούγεται ότι συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της ALPHA BANK ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 .

    Επίσημα το ποσοστό του είναι 5,16%.

    Νεότερες πληροφορίες της αγοράς ανεβάζουν το ποσοστό στο 7%.

    Λογικό το θεωρώ.

    Και το πιθανότερο είναι ότι θα υπερβεί το 10% ίσως και περισσότερο.

    Επίσης για να ξέρετε επειδή η Alpha έχει τεράστιο free float, δηλαδή περίπου το 78,5% βρίσκεται σε μικρούς μεγάλους παίκτες,  είναι η πιο σορταρισμένη μετοχή από τις τράπεζες,  αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Η δεύτερη πιο σορταρισμένη είναι η Eurobank.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη στην Alpha bank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει το 9% , o  Αμερικάνος επενδυτής John Polson το 7,32% και η Reggeborgh το 5,16%.

    Δηλαδή μόλις το 21,48% βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια μετόχων άνω του 5%.

     

    Τέλος η ΤΕΝΕΡΓ από την ΓΕΚ

    Επειδή εδώ στο Wiseman είμαστε πολύ παρατηρητικοί και διαβάζουμε τα πάντα, θέλω να σας επισημάνω το εξής.

    Όποιος είδε προσεκτικά το report της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που δόθηκε στους θεσμικούς επενδυτές για τα αποτελέσματα του α εξαμήνου 2022 είναι αδύνατον να μην πρόσεξε το εξής:

    Στην αρχή του report πριν τα κείμενα,  υπάρχουν 6 φωτογραφίες που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τα κεντρικά κτήρια της ΓΕΚ, το λιγνιτικό εργοστάσιο στην Πτολεμαΐδα, την μακέτα του καζίνο στο Ελληνικό και έναν αυτοκινητόδρομο.

    Τι απουσιάζει από τις φωτογραφίες;

    Τα αιολικά έργα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ που παραδοσιακά βρισκόταν ως φωτογραφία στις παρουσιάσεις των προηγούμενων ετών.

    Δηλαδή το 2021, 2020 και 2019.

    Δηλαδή ήδη έχει αφαιρεθεί από το…χαρτοφυλάκιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ….

    Φωτογραφική παράλειψη η προάγγελος ραγδαίων εξελίξεων…

     

    Τι είπε ο Γιώργος Περιστέρης

    Πάντως για να είστε ενήμεροι οι αναλυτές στο προχθεσινό call ρώτησαν επίμονα τη διοίκηση του ομίλου, για το αν υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -100,00% , σε τι φάση βρίσκεται καθώς και πως πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που ενδεχομένως να εισπράξει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Η διοίκηση επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο ή οριστικό, για να ανακοινωθεί, συμπληρώνοντας, ότι σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν, με γνώμονα την ισορροπία ανάμεσα στη διατήρηση στιβαρής οικονομικής θέσης και στην επίτευξη μελλοντικής ανάπτυξης.

    Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΓΕΚ συζητά με το αυστραλιανό fund First Sentιer την πώληση του συνόλου των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής.

     

    Άλλες δύο Χρηματιστηριακές στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ

    Αν θυμάστε σας είχα αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο έλεγχος της ΑΑΔΕ σε μικρομεσαία Χρηματιστηριακή Εταιρεία έβγαλε «λαβράκι» εξ΄ου και το μεγάλο πρόστιμο που της υπεβλήθη.

    Αυτό φαίνεται ότι «άνοιξε την όρεξη» στους ελεγκτές οι οποίοι απ΄οτι μαθαίνω ξεκινούν τακτικό έλεγχο σε άλλες δύο ΑΧΕ, ο οποίος θα καλύψει την τελευταία πενταετία.

    Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει κάποια φορολογική παράβαση αλλά …μηδένα προ του τέλους…

    Ονόματα μην ζητάτε διότι αυτά είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

    Ωστόσο μπορώ να σας αποκαλύψω ότι για τη μία ΑΧΕ γίνεται πολύ λόγος τελευταία στην αγορά,  καθώς ακούγεται ότι ο βασικός της μέτοχος ενδιαφέρεται να την πουλήσει.

    Η δεύτερη ΑΧΕ είναι μία «ιστορική» η οποία μετράει αρκετά χρόνια λειτουργίας, της οποίας ο πολυπράγμων ιδιοκτήτης, εσχάτως λέγεται οτι ανακατεύτηκε ακόμη και με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προ συμφωνηθεί να πουληθεί, ήδη σε Λιβανο – Βρετανικό fund.

    Η δουλειά θα κλείσει σε λίγες εβδομάδες.

     

    Kαι η Εurobank συμμετέχει στο project Naxos

    Για το σχέδιο Naxos – Smart Island την ιδέα που στηρίχθηκε σε μία συζήτηση που έγινε πέρυσι στην Αντίπαρο μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του βασικού μετόχου της Amazon Τζεφ Μπέζος όλο και κάτι θα έχει «πιάσει το μάτι σας».

    Τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου μετατροπής της Νάξου σε ένα «έξυπνο νησί» πραγματοποιήθηκαν χθες  με κάθε επισημότητα και όλους τους τύπους.

    Επειδή από τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν μπορούν να απουσιάζουν οι τράπεζες, να σας ενημερώσω ότι συμμετέχει η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,99 .

    Είναι μάλιστα η μοναδική τράπεζα η οποία θα αναλάβει με μία σειρά δράσεων το κομμάτι που αφορά τις έξυπνες συναλλαγές.

    Όπως για παράδειγμα τις πληρωμές στην smart marina που θα δημιουργηθεί ή στην τοποθέτηση Pos στα ταξί του νησίου.

    Επίσης θα αναλάβει μία σειρά υπηρεσιών που αφορούν στους ντόπιους επιχειρηματίες όπως την εκπαίδευση του στις νέες τεχνολογίες και γενικότερα την ψηφιακή τους αναβάθμιση.

    Από την Τράπεζα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο όλο εγχείρημα και για το λόγο αυτό είχε προγραμματιστεί να την εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο  διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, ο οποίος όμως τελικά δεν τα κατάφερε καθώς  συμμετείχε (όπως θα διαβάσατε στο σχετικό ρεπορτάζ) σε συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, αλλά και στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ με αφορμή τη δωρεά που πραγματοποίησε η Τράπεζα.

    Μία που αναφερόμαστε στην Eurobank να σας ενημερώσω επίσης ότι η Τράπεζα πέτυχε να απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσό από την πρώτη δόση που έλαβε η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

     

    Νέα εποχή για το Εσπέρια της Σταδίου

    Οι εικόνες εγκατάλειψης στο ξενοδοχείο Εσπέρια της Ομόνοιας , που έχασε ο Μάκης Καλλήγερος το 2010, θα αποτελούν οσονούπω παρελθόν.

    Ο ΕΦΚΑ ψήφισε εισηγήθηκε πρόσφατα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο την αλλαγή της επωνυμίας σε NYX Esperia, όνομα που εμπνεύστηκαν οι Ισραηλινοί της Fattal από τη νύχτα.

    Η έκδοση της άδειας λειτουργίας ακολουθεί, με τη Fattal να έχει θέσει ορόσημο για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενοδοχείου τη συμβολή των Σταδίου και Εδουάρδου Λω, τον Νοέμβριο.

    Το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Ταμείου Νομικών λειτουργούσε έως το 2010, οπότε ο ιδιοκτήτης αδυνατούσε να καταβάλει το ενοίκιο.

    Στη νέα του εποχή, μισθώθηκε για 30 συν 10 χρόνια, έναντι 95.830 ευρώ το μήνα και αποτελεί επένδυση 16 εκατομμυρίων.

    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η απόφαση του ΕΦΚΑ για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου στην Ισραηλινή εταιρεία, ελήφθη όταν υπουργός Εργασίας ήταν η Εφη Αχτσιόγλου.

     

    ΑΒΑΞ: Οι μισές αλήθειες -και εξοπλισμοί- για τη Γραμμή 4

    Μισές αλήθειες μας  λέει ο Όμιλος ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ -100,00% για την πορεία των έργων στη Γραμμή 4 καθώς από ό,τι μαθαίνω «ο πρώτος μετροπόντικας (TBM) δεν έχει αφιχθεί» , παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την εταιρεία.

    Πληροφορούμαι πως στη χώρα μας έχει καταφτάσει ο πρώτος (και αυτός αποσυναρμολογημένος  σε κομμάτια  που αντιστοιχούν στο 50%) εκ των δύο μετροπόντικων που αναμένει ο Όμιλος για την εκκίνηση των εργασιών στην Γραμμή 4.

    Επίσης, μάλλον οι άνθρωποι του ΑΒΑΞ βιάζονται για την εκκίνηση των έργων διάνοιξης στα δύο εργοτάξια (Βεΐκου και Κατεχάκη), καθώς σε όλα τα εργοτάξια και τα φρέατα βρίσκεται η ΕΡΕΤΒΟ που πραγματοποιεί τις πρόδρομες εργασίες.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ο Όμιλος είχε «ρίξει» την ευθύνη για τη μειωμένη κατασκευαστική δραστηριότητα  η οποία αντανακλάται στην πτώση του κύκλου εργασιών  (-25,7%) στις εξαιρετικές καταστάσεις που επικρατούν στον κλάδο (ενεργειακή κρίση και αύξηση κατασκευαστικού κόστους) και προβλέπει πως η κατάσταση αυτή θα αντιστραφεί στο Β’ Εξάμηνο του 2022, όπου και θα ξεκινήσουν εμβληματικά έργα όπως η Γραμμή 4.

    Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση (όπως για παράδειγμα τα EBITDA) είναι ότι και οι δύο μετροπόντικες θα φτάσουν στη χώρα μας εντός Νοεμβρίου και τότε θα αρχίσει η συναρμολόγησή τους.

    Αυτό σημαίνει ότι το βασικό έργο αξίας 1,2 δισ. Ευρώ που έχει αναλάβει ο ΑΒΑΞ αναμένεται να ξεκινήσει το νωρίτερο στις αρχές του 2023.

    Η πτώση της ΑΒΑΞ

    Απλά κάνω μια διαπίστωση.

    Χθες ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης της μετοχής της ΑΒΑΞ.

    Έκλεισε με απώλειες 0,79%.

    Το συμπέρασμα, είναι ότι οι αγορές ποτέ δεν κάνουν λάθος…

     

    Ο Μίλτος Καμπουρίδης πούλησε σε βρετανικό fund

    Σε ξένα χέρια βρίσκεται πλέον το πλειοψηφικό πακέτο του One & Only στην Κέα, τουριστικό θέρετρο 150 εκατομμυρίων, το ένα από το δύο που αναπτύσσει η Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη στην Τζια (το δεύτερο είναι η στρατηγική επένδυση 400 εκατ. για ξενοδοχείο και γκολφ στην Ερμιονίδα).

    Η Dolphin Capital είναι ο ιδιοκτήτης του 66,7% εταιρείας ειδικού σκοπού στην οποία μεταβιβάστηκε το 50% του πολυτελούς θερέτρου στην Κέα, με αποτέλεσμα, για να μη σας κουράζω με αριθμούς, ο Μίλτος Καμπουρίδης να κρατήσει το 33,3% και το management.

    Κάτοχος του υπόλοιπου ποσοστού είναι, όπως πληροφορούμαι, fund με έδρα το Λονδίνο, με το deal των 27 εκατομμυρίων να κλείνει έως το τέλος της χρονιάς.

    Προστιθέμενη αξία στο project δίνουν οι παραθεριστικές κατοικίες (κάτι που μέχρι στιγμής έχει τολμήσει μόνο το Costa Navarino), που έχουν γίνει πόλος έλξης για Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους.

     

    Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Προβόπουλε

    Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ΕΛΛ -100,00%   Γιώργος Προβόπουλος  ως άνθρωπος ευγενής εκ φύσεως, αντιλαμβάνομαι ότι όφειλε να πει ένα καλό λόγο για τον οικοδεσπότη του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών που μίλησε.

    Αλλά μάλλον το παράκανε όταν ανέφερε ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος «πρωτοστάτησε στον αγώνα και ήταν απελπιστικά μόνος» , εννοώντας προφανώς στην περιπέτεια της χώρας να βγει από τα Μνημόνια.

    Δεν είναι ο χώρος κατάλληλος να αποτιμηθεί ο ρόλος π που διαδραμάτισαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο  οι πρωταγωνιστές  στα γεγονότα εκείνης της εποχής.

    Για το λόγο αυτό είναι μάλλον δεν είναι δόκιμο να μοιράζουμε συγχωροχάρτια και εύσημα.

    Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα μετά τα Μνημόνια βγήκε πιο υπερχρεωμένη  «χώρα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση όσον αφορά στο Δημόσιο Χρέος (το οποίο υποτίθεται ότι κ. Βενιζέλος ελάφρυνε ως υπουργός Οικονομικών με το κούρεμα των ήδη απαξιωμένων ομολόγων) , ανέφερε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας ότι   « το 2009  το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος ήταν στο 128% του ΑΕΠ και σήμερα έχει φθάσει το 190% (αν υπολογιστούν και οι εγγυήσεις».

     

    Οι πολιτικές κόντρες Σκρέκα με το ΥΠΟΙΚ

    Οι (πολιτικές) ημέρες είναι πονηρές και ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι οικονομικά και ενεργειακά δύσκολος αυτό είναι σίγουρο.

    Γι αυτό και πολλές …κοντρίτσες (ίσως και μικροαντιπάθειες) μεταξύ υπουργών κρύβονται κάτω από το χαλί και δεν δημοσιοποιούνται.

    «Άσε καλύτερα, τα εν Οίκω μη εν Δήμω γιατί και ο Πρόεδρος (Σ.Σ. εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη φυσικά) δεν τα βλέπει με καλό μάτι αυτά» μου έλεγε πρόσφατα υπουργός της κυβέρνησης που πάντως είναι από τα αγαπημένα παιδιά του Πρωθυπουργού.

    Ο wiseman όμως που έχει παντού μάτια και αυτά λόγω καλών φίλων, σας πληροφορεί πως οι νέες αυξήσεις  από αυτό το μήνα που  θα πληρώσουν  καταναλωτές ρεύματος της χαμηλής και μέσης τάσης, έχουν προκαλέσει μία ακόμη αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Κώστα Σκρέκα.

    Πρόκειται για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), από την αύξηση των οποίων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εισπράξει πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και τα οποία θα καταλήξουν στο Μηχανισμό Αντιστάθμισης Κινδύνου.

    Δηλαδή τα νοικοκυριά πληρώνουν τώρα για να έχουν σιγουριά στο …μέλλον.

    «Τα εισπράττουμε από τους καταναλωτές με βαριά καρδιά διότι στο οικονομικό επιτελείο είπε πως οι δυνατότητες του φοροδοτικού μηχανισμού εξαντλήθηκαν.

    Παρόλα αυτά ο νέος Προϋπολογισμός έχει προβλέψει 1,6 δισ. φόρους παραπάνω για το 2023 (Σ.Σ. αυτό το επεσήμανε με χαρακτηριστικό τρόπο και ο Wiseman της Τρίτης) αλλά για το Μηχανισμό δεν υπήρξε πρόβλεψη, οπότε τί να κάνουμε και μείς;» λένε οι περί τον κ. Σκρέκα τεχνοκράτες και σύμβουλοι.

    Τί απαντά η άλλη πλευρά; «κοιτάξτε το 2021 ο Ειδικός Λογαριασμός για τις ΥΚΩ (ΕΛΥΚΩ) ήταν πλεονασματικός κατά 130 εκατ. ευρώ, λόγω της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πλεόνασμα περί τα 150 εκατ. ευρώ.

    Το μόνο μέτρο που έλαβε ο Σκρέκας στο ΥΠΕΝ εξαιτίας του θετικού πρόσημου του ΕΛΥΚΩ ήταν η αναστολή των χρεώσεων ΥΚΩ για τις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022.

    Γιατί άφησε απέξω τους μικρούς καταναλωτές τότε και τα έδωσε στους βιομήχανους;» λένε σύμβουλοι στο υπουργείο Οικονομικών.

     

    Το ρεύμα “καίει” και τον ΟΤΕ 

    Oι αυξημένες ενεργειακές δαπάνες απασχολούν τον όμιλο ΟΤΕ ΟΤΕ -100,00% καθώς με ετήσια κατανάλωση 500 GWh είναι ο 4ος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στην Ελλάδα.

    Στρατηγική του ομίλου είναι τα μακροπρόθεσμα σταθερά συμβόλαια και πραγματοποιεί διαγωνισμούς για να βρει τον προμηθευτή που προσφέρει την καλύτερη τιμή.

    Έχει εξασφαλίσει έτσι από την Protergia σταθερές τιμές για το 2022 και το 2023 για το 70% των ενεργειακών αναγκών του, μια μεγάλη επιτυχία της προνοητικής διοίκησης.

    Το υπόλοιπο 30% των αναγκών του όμως καλύπτεται από την αγορά και οι τιμές ενέργειας αποτελούν ένα πρόβλημα καθώς πρόκειται για …150 GWh το χρόνο….

    Κουΐζ

    Πριν από λίγο καιρό το Υπουργείο Υποδομών δημοπράτησε ένα έργο κάπου στον Νομό Αττικής.

    Δεν συγκράτησα ακριβώς την περιοχή αλλά νομίζω πως ήταν η στην Νέα Ιωνία η στην Νέα Φιλαδέλφεια.  Ειχε πάντως κατι σε Μικρά Ασία.

    Το έργο αυτό λοιπόν, το κυνηγούσε και η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -100,00% .

    Για κάποιο περίεργο λόγο η Ιντρακάτ τελικώς δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό, αλλά κατέβηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος.

    Ερώτημα.

    Ποιο φυσικό πρόσωπο πήγε το ίδιος να καταθέσει την εγγυητική επιστολή της αντίπαλης εταιρείας, για αυτόν τον διαγωνισμό;

    Εάν σας πω το όνομα του απλά θα λιποθυμήσετε…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.