• Ο εφοπλιστής και το μπουγέλο που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα, το μικρό θαύμα του ΤΑΙΠΕΔ, η υπόθεση Πιζάντε κατά Λογοθέτη και ο ξαφνικός θάνατος 3 γιατρών

    Οι 3 άτυχοι γιατροί Η στήλη δεν το έχει κάνει ποτέ,  αλλά σήμερα μιας και τα θέματα υγειονομικού χαρακτήρα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα διεθνώς, αποφάσισε να  ασχοληθεί. Δεν θέλω λοιπόν να σας στεναχωρήσω καθώς περισσότερο ενδιαφέρομαι για την υγεία σας. Έτσι λοιπόν οφείλω να σας πληροφορήσω ότι η Ιατρική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι 3 άτυχοι γιατροί

    Η στήλη δεν το έχει κάνει ποτέ,  αλλά σήμερα μιας και τα θέματα υγειονομικού χαρακτήρα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα διεθνώς, αποφάσισε να  ασχοληθεί.

    Δεν θέλω λοιπόν να σας στεναχωρήσω καθώς περισσότερο ενδιαφέρομαι για την υγεία σας.

    Έτσι λοιπόν οφείλω να σας πληροφορήσω ότι η Ιατρική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα συζητά -εκτός από τον Covid- ένα θέμα.

    Τον αιφνίδιο θάνατο 3 εξαίρετων επιστημόνων.

    Ο ιατρικός κόσμος λοιπόν τις 7-8 τελευταίες ημέρες θρηνεί 3 γιατρούς (δυο πλαστικοί χειρουργοί και ο ένας παθολόγος) που “έφυγαν” ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

    Οι ηλικίες 59, 64 και 74 ετών.

    Πριν ξεκινήσετε τις ιστορίες  συνομωσίας περί Covid, θα πρέπει να σας πω ότι ενημερώθηκα αρμοδίως και οι φίλοι γιατροί μου λένε ότι “στην Ελλάδα -σύμφωνα με στοιχεία του 2019 – περίπου 40 άτομα πεθαίνουν καθημερινά από αιφνίδιο θάνατο”.

    Οι ίδιοι κορυφαίοι γιατροί μου επανέλαβαν την ρήση του Ιπποκράτη «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν».

    Το μπουγέλο και ο εφοπλιστής

    Επειδή όπως ξέρετε οι Ελληνάρες είναι πολύ κουτσομπόληδες, από προχθές όλο το σύστημα με μια είδηση ασχολήθηκε.

    Το περίφημο μπουγέλο, όπως το περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, του εφοπλιστή, σε άλλοτε κραταιό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης και στην σύζυγό του.

    Την είδηση την αποκάλυψε την Tέτάρτη το μεσημέρι  το mononews.gr.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, όπως μας αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυς «Η σκηνή διαδραματίστηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου, σε γνωστό εστιατόριο της Χαλκιδικής και περιελάμβανε «λούσιμο» με εκλεκτά εδέσματα (σαλάτες κλπ.) του «επιχειρηματία» και «ψεκασμό» με ακριβό λευκό κρασί για τη σύζυγό του.

    Ο εφοπλιστής «ψέκασε» με το λευκό κρασί και τον επιχειρηματία.

    «Μα τι κάνεις;» τόλμησε να ψελλίσει ο επιχειρηματίας για να λάβει την απάντηση του εφοπλιστή: «Με τα δικά μου τα λεφτά τρως και πίνεις, ό,τι θέλω κάνω.»

    Ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει και να λέει θα φέρω την αστυνομία, αλλά προφανώς μετά το σκέφτηκε καλύτερα και δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση.»

    Να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του, δεσμεύοντας την προσωπική περιουσία του θεσσαλονικιού επιχειρηματία.

    Με επίδικο ζήτημα το 3% της συγκεκριμένης εταιρείας που είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν σε κυπριακή εταιρεία του εφοπλιστή…

    Επειδή λοιπόν διάβασα στο διαδίκτυο κάποια αρνητικά  σχόλια για την πράξη αυτή και χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός, είναι γεγονός, όπως εχει πει και ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ότι σε αυτόν τον κόσμο “μ@@@κες επιχειρηματίες με λεφτά δεν υπάρχουν.”

    Προσοχή όμως το περιστατικό δεν αφορά σε καμμιά περίπτωση τον κ. Προκοπίου.

    Για να έχετε πλήρη εικόνα του περιστατικού,  ο επιχειρηματίας Γιάννης Καματάκης της MLS,  το 2018 πλησίασε αρκετούς ανθρώπους με λεφτά και τους πούλησε το όραμα της εταιρείας του.

    Εδώ που τα λέμε επειδή είναι καλός “πωλητής”  και το στόρι της MLS ήταν hot,  κάποιοι πείσθηκαν να επενδύσουν τα ωραία τους λεφτά.

    Άλλωστε συνηθίζεται σε όσους έχουν βαριά πορτοφόλια, να “μοιράζουν” τις επενδύσεις τους, σε ξεχωριστά assets. (ακίνητα, μετοχές διαφορετικών εταιρειών κλπ).

    Έτσι ο Καματάκης πούλησε το 2,9% των μέτοχων της  MLS, στον συγκεκριμένο εφοπλιστή αντί του ποσού των 1,8 έως 2 εκατ. ευρώ.

    Οι μετοχές ήταν ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη της MLS.

    Η συνέχεια είναι γνωστή.

    Η μετοχή έκτοτε “βούτηξε” στα τάρταρα και σήμερα οι μετοχές της εισηγμένης βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης.

    Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο εφοπλιστής σε αγωγές του,  ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια έχει μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Πράξη που συνιστά δόλο.

    Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πριν από 48 ώρες (λίγο μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του mononews.gr) επέβαλε πρόστιμα στην διοίκηση της MLS συνολικού ύψους 815.000 ευρώ.

    Και όπως έλεγε φίλος της στήλης

    “εδώ που τα λέμε δεν είναι και εύκολο να σε έχει πιστολιάσει κάποιος με 2 εκατ. ευρώ και ξαφνικά να τον βλέπεις μπροστά σου να τρώει και να πίνει, με τα ωραία σου λεφτά, και να μένεις απαθής. Και σε κάθε περίπτωση μα@@@ας με λεφτά δεν υπάρχει”.

    Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής μπορεί να είναι εκκεντρικός και κάπως οξύθυμος, αλλά έχει τόσα λεφτά που έχει προσλάβει τους καλύτερους δικηγόρους για αυτή την υπόθεση.

    Το μικρό θαύμα της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

    «Hands-on» το λένε οι φίλοι μου οι Αγιορείτες όταν είσαι πάνω από ένα έργο, έχει όλη την προσοχή και σου και ολοκληρώνεται κατ’ ευχήν με επιτυχία.

    Κάπως έτσι έφτασε η ώρα και για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Cosco για το 16% του ΟΛΠ.

    Win-win θα είναι και διασφαλίσεις θα έχει, μην έχετε αμφιβολία επ’ αυτού, αλλού είναι το ντεσού: και αυτή η υπόθεση έκλεισε αφού άλλαξαν πρόσωπα και πράγματα στο ΤΑΙΠΕΔ.

    Η νέα διοίκηση, όπως μαθαίνω, συνέβαλε καθοριστικά για να κλείσει η συμφωνία, κάνοντας απλώς αυτά που της αναλογούν από τις συμβατικές της υποχρεώσεις και χωρίς τουπέ και καουμποϊλίκια.

    Ο πλειστηριασμός της κ. Χανδρή

    Οι πλειστηριασμοί των τελευταίων μηνών άγγιξαν και την άλλοτε «ισχυρή κυρία» της Ιπποτούρ Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή.

    Η Ιπποτουρ ήδη από το 2015 έχει αναστείλει την λειτουργία της ενώ η ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς το 2019 προέβη στην κατάσχεση 560 στρεμμάτων και των διαφόρων οικημάτων της εταιρείας στην Θεσσαλία. 

    Η σύζυγος του Ιωάννη Χανδρή είδε την προηγούμενη εβδομάδα , να βγαίνει στο σφυρί ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην Καλλιθέα.

    Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ήταν 50.000 δολάρια, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης της επισπεύδουσας που ήταν η Intrum.

    Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τετάρτου και πέμπτου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Εσπερίδων στην Καλλιθέα.

    Στον πλειστηριασμό το ακίνητο βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στις 109.100 ευρώ και κατακυρώθηκε μόλις στις 109.101 ευρώ.

    Το διαμέρισμα φέρει τα εξής βάρη: Προσημείωση, για 84.000 ευρώ υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα, προσημείωση, για 150.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, συντηρητική Κατάσχεση, για 100.000 ευρώ υπέρ της BNP Paribas Swiss S.A. , αναγκαστική κατάσχεση για 50.000 δολάρια ΗΠΑ υπέρ της PIRAEUS SNF DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, επ΄ ονόματι και για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η Intrum Hellas

    Πιζάντε vs Λογοθέτη

    Ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών στο εμπορικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου η εκδίκαση της αγωγής του επιχειρηματία και fund manager Βίκτωρ Πιζάντε, εναντίον του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη.

    Το θέμα της δικαστικής διαμάχης είχε αποκαλύψει το mononews. gr στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

    Ο Βίκτωρ Πιζάντε και οι εταιρείες του, η BCA Shipping Investment και Swindon Holdings & Finance, έχουν κινηθεί εναντίον του Λογοθέτη και των επιχειρήσεων του επικαλούμενοι εμπορική απάτη και ισχυριζόμενοι ότι αν και επένδυσαν πάνω από 14 εκατ. δολάρια στην κοινοπραξία JV Netley Holdings, τελικώς παραπλανήθηκαν από τους εναγόμενους, με αποτέλεσμα να μην λάβουν χρήματα από πωλήσεις πλοίων και από εμπορικές συμφωνίες.

    Να σημειωθεί πως η πλευρά Λογοθέτη έχει καταβάλει στον Βίκτωρ Πιζάντε 2 εκατ. ευρώ, για συγκεκριμένη σύμβαση που περιλαμβανόταν στην αγωγή του fund manager.

    Η απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται τις επόμενες ημέρες θα συναινεί η θα απορρίπτει την υπόθεση ότι ο Βίκτωρ Πιζάντε και οι εταιρείες του, BCA Shipping Investment και Swindon Holdings πρέπει να λάβουν και τα υπόλοιπα ποσά που διεκδικούν.

    Εάν το δικαστήριο κρίνει πως η πλευρά Λογοθέτη εξαπάτησε την πλευρά Πιζάντε, τότε οι Lomar Corp, Lomar Shipmanagement και Libra Holdings του εφοπλιστή Λογοθέτη θα πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδά τους ύψους 1,3 εκατ. λιρών, τα οποία μέχρι σήμερα βαραίνουν την πλευρά Πιζάντε.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.