Ποια επιχειρηματίας αγόρασε το σπίτι του Μουρτζούχου στην Εκάλη, ποιος είναι ο νέος μέτοχος της Alpha Bank και πώς ο Σιδέρης του Ολυμπιακού έγινε εκατομμυριούχος

Ο Γιώργος Σιδέρης όμως έγινε πολύ πλούσιος. Εκατομμυριούχος. Όχι από το ποδόσφαιρο αλλά από τις ….Ασφάλειες. Ο Σιδέρης είχε την φαεινή ιδέα να γίνει Ασφαλιστής των …ΚΤΕΛ. 

relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

Η επιχειρηματίας που αγόρασε το σπίτι του Μουρτζούχου στην Εκάλη

Η επιχειρηματίας Αγγέλα Σπανοπούλου, η οικογένεια της οποίας έχει τον όμιλο εταιριών Spanopoulos Group, φέρεται να είναι το φυσικό πρόσωπο που αγόρασε την βίλα των 700 τετραγωνικών του  Mr Raxevksy στην Εκάλη αντί 1,140 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βίλα του Γιώργου Μουρτζούχου βγήκε στο ηλεκτρονικό σφυρί από την  Intrum με τιμή πρώτης προσφοράς να ανεβαίνει στο 1,1 εκατ ευρώ (από 985.000 ευρώ) και χρειάστηκαν 4 ώρες για την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού.

Το μικρό παλάτι, με σαλόνια, τζάκια και τραπεζαρίες, που γνώρισε μέρες δόξας με πάρτι και δεξιώσεις, αποκτήθηκε το 1984 από τον  Γιώργο Μουρτζούχο, που μαζί με τη σύζυγό του Έλενα έγραψαν ιστορία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης  με τη φίρμα Miss Raxevsky.

Η πολυτελής κατοικία έχει ανεγερθεί  σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45μ (αποθήκες,  βοηθητικοί χώροι, γκαράζ).

Το ισόγειο εμβαδού 235 τμ, αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα,  WC.

Ο πρώτος όροφος επιφάνειας 161,27μ, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια.

Και δώμα επιφάνειας 20,63μ.

Όλοι οι  όροφοι  αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.

H Αγγελα Σπανοπούλου φέρεται να είναι 34 ετών. Η οικογενειακή επιχείρηση δηλαδή το Spanopoulos group αναλαμβάνει ρυμουλκήσεις, ναυαγιαιρεσίες, λιμενικά και παράκτια έργα, κατασκευές πλοίων, ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, θαλάσσιες μεταφορτώσεις, υποβρύχιες εργασίες και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.

Η εταιρική έδρα του ομίλου στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα στην Κάτω Πούντα, Σαλαμίνας, σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο και διαδικτυωμένο περιβάλλον. Το ναυπηγείο βρίσκεται στο ΠΕΡΑΜΑ.

Προ ημερών μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι η η οικογένεια του Σταύρου Καραπιπέρη «εξέρχεται από την εν λόγω αγορά αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης των έξι ρυμουλκών του στόλου της, στις υπόλοιπες τρεις εταιρείες της κοινοπραξίας MEDTUGS Tοwage & Salvage, που σύστησαν το 2018».

Στην Κοινοπραξία συμμετέχουν οι εταιρείες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group και Lyboussakis Towage & Salvage.

 

O νέος μεγαλομέτοχος της Αlpha Bank

Oι φανατικοί αναγνώστες του wiseman έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τις σημαντικές μετοχικές ανακατατάξεις στην Alpha Bank, με πρωταγωνίστριες τις δύο ωραίες κυρίες από το Columbia Business School (το προφέρετε και «κολάμπια» αν θέλετε), την κυρία Maria Negrete-Gruson διαχειρίστρια της Artisan Partners και την κυρία Meagan Nace αναλύτρια του ίδιου μεγάλου επενδυτικού οίκου που διαχειρίζεται 168 δισ. δολάρια με 50 δισ. ευρώ στοχευμένα προς τις αναδυόμενες αγορές.

Η Artisan τις προηγούμενες ημέρες αγόρασε  σημαντικό αριθμό μετοχών.

Όμως και χθες στην μετοχή της Alpha Bank καταγράφηκε ιδιαίτερη κινητικότητα σε πακέτα μετοχών.

      10.56′    247.000  μετοχές  στα 1,23 ευρώ

      14.53΄    1.000.000 μτχ  στα 1,25€

      14.54′     500.000 μτχ   στα 1,25€

      15.21′    380.000 μτχ  στα 1,253€

      15.23′    556.000 μτχ στα  1,253€

      15.32′    994.000 μτχ στα 1,252€

      15.44′   1.000.000 μτχ στα 1,255€

      15.48′   1.000.000 μτχστα  1,257€

      15.56    1.430.000 μτχ στα  1,260€

      15,58   1.000.000 μτχ στα  1,258€

      16.00   453.000  μτχ στα  1,259€

      17.02     440.000 μτχ στα  1,25€

 

Τις τελευταίες ημέρες  η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,19% 0,85 έχει κερδίσει περισσότερο από 15% της αξίας της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας νέος μεγαλομέτοχος που εκτιμάται ότι έφτασε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank. ‘

Ίσως είναι η Artisan ίσως είναι κάποιος άλλος μεγάλος παίκτης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πολύ σύντομα…

 

H μαγική κίνηση Καλαντώνη για να ενισχύσει το ταμείο της DoValue

Πριν από 4 μόλις μήνες, στις 11 Οκτωβρίου, η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,11% 0,89 υπέγραψε μια συμφωνία με 2 σκέλη με τον Όμιλο doValue:

α) πούλησε ένα μέρος των ομολογιών ενδιάμεσης κατάταξης (mezzanine notes) και των ομολογιών χαμηλής  κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ονομαστικής αξίας ύψους 5,2 δισ.€ (3,2 δισ. € λογιστική αξία). Πρόκειται για το περιβόητο χαρτοφυλάκιο «Mexico».

 β) Έδωσε τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου αυτού στη doValue Group.

Mε αυτή τη συναλλαγή η Eurobank μείωσε τον δείκτη των κόκκινων δανείων στον ισολογισμό της στο 7,3%.

Χθες, ο δαιμόνιος Θόδωρος Καλαντώνης της DoValue κατάφερε να πουλήσει  των ομολογιών που αγόρασε, στην Waterwheel Capital Management, να γεμίσει το ταμείο της DoValue με λεφτά και ταυτόχρονα να διατηρήσει τη «δουλειά» δηλαδή τη διαχείριση των κόκκινων δανείων του χαρτοφυλακίου Mexico.

 

Σιδέρης: Ο πάμφτωχος ποδοσφαιριστής που έγινε εκατομμυριούχος

Οι μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες του wiseman είναι σίγουρο ότι ακόμη θυμούνται τον δοξασμένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργο Σιδέρη.

 Ένα πάμφτωχο παιδί μιας 10μελούς οικογένειας που γνώρισε μεγάλες δόξες με τον Ολυμπιακό.

Ο κορυφαίος γκολτζής, Γιώργος Σιδέρης, τον Μάιο του 1970 έγινε ο πρώτος μεταπολεμικά Έλληνας ποδοσφαιριστής που πήγε με μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, στην Άντβερμπ.

Γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη στις 5 Απριλίου 1938 και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Τυχαία βρέθηκε στα γήπεδα και γρήγορα αναδείχθηκε σε σούπερ σταρ εκείνης της εποχής.

Το 1969, με 35 γκολ αναδείχθηκε 2ος σκόρερ των ευρωπαϊκών εθνικών πρωταθλημάτων και πήρε το “ασημένιο παπούτσι”.

Το ποδόσφαιρο εκείνης της εποχής δεν έκανε πλούσιους τους παίκτες.

Η δόξα ήταν αρκετή.

Ο Γιώργος Σιδέρης όμως έγινε πολύ πλούσιος. Εκατομμυριούχος.

Όχι από το ποδόσφαιρο αλλά από τις… Ασφάλειες.

Ο Σιδέρης είχε την φαεινή ιδέα να γίνει Ασφαλιστής των… ΚΤΕΛ.

Εδώ και πολλά χρόνια η εταιρεία του ασφαλίζει κατ’ αποκλειστικότητα όλα τα κρατικά λεωφορεία στην Αττική που ανήκουν στην ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και σε ΚΤΕΛ.

Το 2018 η εταιρεία Γ. Σιδέρης Α.Ε εμφάνισε καθαρή -μετά φόρων- κερδοφορία 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2019 «έπεσε» στο 1,5 εκατ. Ευρώ κέρδη, μετά φόρων.

Το 2020 η Γ. Σιδέρης Α.Ε. έκλεισε με κέρδη 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τους φόρους…Δηλαδή ο Σιδέρης την τριετία 2018-2020 έχει εισπράξει καθαρά στην τσέπη του 6,7 εκατ. ευρώ.

Πρώτος σκόρερ της ζωής, της μπάλας και των επιχειρήσεων…

 

O «χρηματιστής» Γιάννης Έξαρχος, ο μπαταχτσής μεγαλοδιαφημιστής και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς…

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε χθες να επιβάλει πρόστιμο 150.000 Ευρώ στον «διαχειριστή» Γιάννη Έξαρχο ιδιοκτήτη της εταιρείας First Zurich Trust AG.

H ιστορία του κ. Έξαρχου είναι παλιά κι έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί εμπλέκει έναν πολύ γνωστό διαφημιστή ο οποίος έχει πτωχεύσει φεσώνοντας την αγορά…

Κάποια στιγμή η First Zurich Trust εμφανιζόταν ως υποψήφια προς εισαγωγή στο χρηματιστήριο επενδυτική εταιρεία.

Ο «χρηματιστής» κ. Έξαρχος αλλά και ο γνωστός «διαφημιστής» διέδιδαν στην αγορά ότι η First Zurich Trust συνεργάζεται με την ΕΧΑΕ  για τη δημιουργία ενός νέου Χρηματιστηριακού Δείκτη ESG (Environmental Social Governance) και άλλα πολλά.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, υποχρεώθηκε να παρέμβει προσωπικά και να εκδώσει επίσημη προειδοποίηση ότι «οι εταιρείες με την επωνυμία «FIRST ZURICH TRUST AG»και «FERRY HILL CAPITAL PARTNERS LTD» καθώς και ο κ. Ιωάννης Έξαρχος δεν έχουν άδεια να παρέχουν τις επενδυτικές υπηρεσίες του ν.4514/2018 ούτε να διαθέτουν μερίδια οργανισμών συλλογικών επενδύσεων».

Ο διαφημιστής και ο διαχειριστής συνέχισαν να πωλούν μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ενός μεγάλου Ασφαλιστικού Οργανισμού.

Χωρίς άδεια, χωρίς τίτλους.

Για την ιστορία του μεγαλοδιαφημιστή, ο wiseman έχει να σας διηγηθεί πολλά.

Πολυτελής βίος,  προβολείς μεγάλων μέσων ενημέρωσης αλλά και μια θλιβερή αυτοκτονία…

 

Η αγωνία του Χαράλαμπου Γκότση

Αυτά βλέπει ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης κι έχει χάσει -κυριολεκτικά- τον ύπνο του.

Τον βλέπουν οι γείτονες αργά το βράδυ στο Μαρούσι, να περπατά σιγά-σιγά και με σκυμμένο το κεφάλι αναλογιζόμενος αυτά που θα μπορούσε να είχε κάνει αλλά δεν έκανε ποτέ…

Στις 20 Ιανουαρίου, έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος για τους κκ Χαράλαμπο Γκότση, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και Νίκο Σακκό με την κατηγορία δωροδοκίας και δωροληψίας με στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου Folli Follie.

H κατηγορία βασίζεται στα e mail που αποκάλυψε η έρευνα της PwC και αναφέρουν συναλλαγές με ποσά έως και 240.000€ ενώ έχει ήδη ομολογηθεί μια «δωρεά» 80.000 Ευρώ.

Αν αποδειχθεί αληθινή η κατηγορία, τότε η συνεργασία των τριών μπορεί να θεωρηθεί και «σύσταση συμμορίας» με οδυνηρές επιπτώσεις.

Το πιο πιθανό είναι η δίκη να αναβληθεί για τον Μάϊο αφού την ίδια ώρα θα εκδικάζεται η μεγάλη δίκη του σκανδάλου Folli Follie με τους 10 κατηγορούμενους και τους 50 δικηγόρους.

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο κ. Νίκος Σακκός σας θυμίζω ότι είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ομίλου Folli Follie και πρώην υπεύθυνος Ασφαλείας της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα… Θα έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε…

 

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μέσα στον γενικό χαμό που γίνεται στην αγορά της Ενέργειας έχουμε ξεχάσει ότι η εκκρεμεί και η πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Παρά το εκδηλωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, μια σειρά από σοβαρές δικαστικές περιπέτειες εμποδίζουν τη συναλλαγή.

Η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έχει ήδη κερδίσει πρωτόδικα δεκάδες εκατομμύρια ως αποζημίωση και διεκδικεί περισσότερα.

Η BOTAS διεκδικεί 200 εκατ. Ευρώ από την ΔΕΠΑ ενώ θέλει να προσφύγει στη Διαιτησία για την αναπροσαρμογή της τιμής φυσικού αερίου του παρελθόντος.

Ουδείς σήμερα μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει από τις δικαστικές αποφάσεις.

Χωρίς να ξέρει τη ζημιά ουδείς μπορεί να επενδύσει…

Το καλό είναι ότι η κρατική ακόμη ΔΕΠΑ Εμπορίας, μέσα στην δίνη της Ενεργειακής Κρίσης δείχνει υγιή αντανακλαστικά και με ειδικές μεγάλες εκπτώσεις για τους Έλληνες καταναλωτές…

 

Γιάννης Λιανός: Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή Επιτροπή Ανταγωνισμού

Όταν ένας άνθρωπος εργάζεται με πάθος, στον τομέα που γνωρίζει κι έχει μελετήσει καλά τα αποτελέσματα -όσα εμπόδια κι αν του προκύψουν- θα έρθουν και η χρησιμότητα του έργου του θα αναγνωριστεί.

Η Ελλάδα έχει την τύχη να έχει ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού έναν επιστήμονα που ξέρει και την πρακτική πλευρά της οικονομίας.

Ο Γιάννης Λιανός που ανέλαβε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά τις εκλογές του 2019, είναι καθηγητής, κάτοχος της έδρας  Διεθνούς Δικαίου του Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής και Διευθύνων, από την ίδρυσή του, του Κέντρου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής στο University College London (UCL).

Επί των ημερών του, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αρχίσει σειρά ερευνών σε διάφορους τομείς της οικονομίας, εφαρμόζει νέες μεθόδους συλλογής στοιχείων για να κατευθύνονται οι έλεγχοι ενώ δεν διστάζει να δημιουργεί ειδικές ομάδες task force που παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις σε διάφορους τομείς όπου υπάρχουν ενδείξεις αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.

Κάποια στιγμή, οι έρευνες αποδίδουν, τα στόματα ανοίγουν και τα «βαθιά λαρύγγια κελαηδούν…»

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.