• Tι λέει ο Μητσοτάκης για τον Κανάκη και τον ΑΝΤ1, οι νέες business του Βασίλη Φουρλή και το μυστικό σχέδιο του νέου CEO της WIND

    Κυκλοφορούν κάτι φήμες -λένε- ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, αντίπαλος του Γιώργου Πατούλη. Ουδέν ψευδέστερον απαντά εκείνος.

    image

    Ο Μητσοτάκης, ο Κανάκης και ο ΑΝΤ1

    Τις προηγούμενες ημέρες ο παρουσιαστής της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1, Αντώνης Κανάκης, αναφέρθηκε σε δήθεν παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ο πρωθυπουργός ζήτησε την διακοπή της εκπομπής τους από τη διοίκηση του ΑΝΤ1.

    Ο Wiseman είναι σε θέση να ξέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την συγκεκριμένη εκπομπή και με το συγκεκριμένο θέμα, πόσο δε μάλλον να ζητήσει την διακοπή της από τη διοίκηση του ΑΝΤ1 και τον πρόεδρο του σταθμού κ. Θεόδωρο Κυριακού,

    Αλλά και από την πλευρά του ο ΑΝΤ1 διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε όχληση από το Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Ο manager που κέρδισε 40 εκατ. ευρώ σε μια νύχτα… σκέπτεται να αγοράσει τον Παναθηναϊκό…

    Η αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από την WIND ήταν η μεγάλη είδηση της χθεσινής μέρας.

    Ωστόσο, ο πετυχημένος manager, φεύγοντας πούλησε στην BC Partners και όλες τις μετοχές της WIND που είχε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια κυρίως με stock options.

    Το ποσό που εισέπραξε ο Νάσος Ζαρκαλής από την πώληση των μετοχών ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

    Τόσα, που στην αγορά ήδη προβλέπουν ότι μπορεί τώρα να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: Ως φανατικός Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και να αγοράσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο μεγάλος του γιός, από την πρώτη σύζυγο, είναι φανατικός Ολυμπιακός.

    Γι’ αυτό άλλωστε τους έχω δει μαζί αρκετά συχνά στις σουίτες του Σταδίου Καραϊσκάκη…

     

    Τα φιλόδοξα σχέδια της WIND για επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ

    Xάρης Κυριακόπουλος που ανέλαβε CEO στην WIND Hellas έχει να υλοποιήσει ένα δύσκολο έργο.

    Ο ίδιος προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας αφού ήταν Διευθυντής των Οικονομικών υπηρεσιών και απ’ ότι φαίνεται απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης τόσο της Victoriya Boklag, Διευθύνουσας Συμβούλου της United Group όσο και του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners.

    Τώρα το ικανό αυτό στέλεχος πρέπει να υλοποιήσει σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τη συγχώνευση της NOVA με την WIND.

    Στο κομμάτι αυτό θα έχει την πολύτιμη συνδρομή του Παναγιώτη Γεωργιόπουλου που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, από τον Απρίλιο του 2021 μετά την εξαγορά της από την United Group.

    Ο Π. Γεωργιόπουλος έχει δουλέψει στην WIND κι επομένως γνωρίζει τα μέσα και τα έξω.

    Η νέα εταιρεία θα ακολουθήσει μια άκρως επιθετική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

    Γι’ αυτό άλλωστε, ενώ η «παλιά» WIND είχε ανακοινώσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, η νέα εταιρεία, θα πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ (!) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, την ανάπτυξη του 5G και τη συνδρομητική τηλεόραση…

    Μιλάμε για επενδύσεις 260 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, στην «μικρή Ελληνική αγορά» που φαίνεται πως παίρνει άλλες διαστάσεις…

     

    Η HSBC και το μυαλό του Χρήστου Μεγάλου…

    Η εμπειρία και οι γνώσεις του κορυφαίου τραπεζίτη της χώρας που σήμερα διοικεί την Τράπεζα Πειραιώς δεν αμφισβητούνται.

    Γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί αναλυτές που αναρωτιούνται ποιος είναι ο στόχος της εξαγοράς της HSBC.

    Είναι μια μικρή τράπεζα 15 καταστημάτων με 338 εργαζόμενους με πανάκριβο μέσο μισθολογικό κόστος, 71.000 ευρώ το χρόνο!

    Tο χαρτοφυλάκιο των δανείων της HSBC Ελλάδος (corporate, shipping, retail) ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις της στο 1,6 δισ. ευρώ.

    Τι τα χρειάζεται όλα αυτά σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς; Μάλλον δεν τα χρειάζεται.

    Γι’ αυτό άλλωστε η πρόταση του Χρήστου Μεγάλου προς την μητρική εταιρεία στο Λονδίνο (το οποίο γνωρίζει πολύ καλά αυτός και η σύζυγος του) έχει πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις…

     

    Αττική Οδός: H πιο μεγάλη αποκρατικοποίηση της χώρας

    Το ποσό που δόθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ θα μοιάζει μικρό μπροστά στο ποσό που εκτιμάται ότι θα προσφέρουν οι επενδυτές για την νέα σύμβαση παραχώρησης, 25ετούς διάρκειας, στην Αττική Οδό.

    Με μια έξυπνη κίνηση, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, έμπειρος σε θέματα αγορών, αποφάσισε να γίνει ο διαγωνισμός χωρίς επεκτάσεις και κατασκευαστικό έργο.

    Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα προέρχονται από τον χρηματοοικονομικό κλάδο και όχι από τον κατασκευαστικό.

    Το πλεονέκτημα αυτών των αγοραστών είναι ότι ξέρουν να βρίσκουν φθηνό χρήμα για να επενδύσουν και επιπλέον ξέρουν να διαχειρίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να αποκομίσουν μεγαλύτερη απόδοση.

    Γι’ αυτό οι προσδοκίες αυτή την στιγμή είναι ότι το τίμημα για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ.

     

    Η επανεμφάνιση του Θόδωρου Δουζόγλου

    Είχαμε χάσει τα ίχνη του.

    Οι μοναχοί συχνά αναρωτιούνται αν εξακολουθεί να πηγαίνει στο γραφείο του.

    Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο μεγαλοεπενδυτής από την Βενεζουέλα ξεκινά δύο σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα.

    Το πρώτο αφορά μια ξενοδοχειακή επένδυση σ’ ένα ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στην Χρήστου Λαδά που απέκτησε πριν από χρόνια, πρώην ιδιοκτησίας του ΟΤΕ.

    Το δεύτερο αφορά το παραμελημένο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ για το οποίο εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων…

     

    Οι νέες business του Βασίλη Φουρλή

    Μ’ ένα -ακόμη- εντυπωσιακό +5% η χρηματιστηριακή αγορά προεξόφλησε την επιτυχία της νέας δραστηριότητας που θα αναπτύξει ο Όμιλος Φουρλή στον κλάδο προϊόντων υγείας και ευεξίας στον οποίο φιλοδοξεί να αναπτύξει σε βάθος χρόνου ένα δίκτυο 120 φυσικών καταστημάτων.

    Η συνεργασία με Holland & Barrett η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα λιανικής της Ευρώπης στον κλάδο της υγείας και της ευεξίας δείχνει ότι ο Βασίλης Φουρλής προβλέπει άλλου είδους ανάπτυξη για την Ελληνική Οικονομία, με άλλες προτεραιότητες και άλλες καταναλωτικές ανάγκες.

    Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη συνεργασία έπαιξε και η … «ωραία της οικογένειας» η Δάφνη Φουρλή, μέτοχος του 17% του Ομίλου..

     

    Ο θυμός του Ανδρέα Λοβέρδου

    Εγώ δεν τον συνάντησα προσωπικά αλλά οι πιστοί που ήρθαν στο μοναστήρι μου είπαν ότι είναι πυρ και μανία.

    Κυκλοφορούν κάτι φήμες -λένε- ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, αντίπαλος του Γιώργου Πατούλη. Ουδέν ψευδέστερον απαντά εκείνος.

    Πρώτον, ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 3 δεκαετίες της πολιτικής του διαδρομής (20 χρόνια βουλευτής) ουδέποτε ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Δεύτερον, οι περιφερειακές εκλογές έπονται των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Κάποιοι που τον θέλουν Περιφερειάρχη μάλλον δεν τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή. Και σίγουρα κάνουν λάθος…

    Όσον αφορά τις άλλες φημολογούμενες επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη με κορυφαία στελέχη του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης κ.λ.π.) οι μοναχοί με συμβουλεύουν να κρατώ μικρό καλάθι…

     

    Όταν ο Σπύρος Λάτσης τηρεί τις δεσμεύσεις του…

    Ο Σπύρος Λάτσης είχε δεσμευτεί για την δημιουργία του Παγκόσμιου Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού και την δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, με προβλήματα όρασης.

    Αμφότερες οι δεσμεύσεις του θα υλοποιηθούν με προσωπική χρηματοδότηση μέσα στην έκταση του έργου στο Ελληνικό και τα σχέδια παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Υπουργών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εκδήλωση στο Ελληνικό…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.