• Ο χρησμός της Moody’s, το «πάθος» του Κωστή (Χατζηδάκη), το project του Πατέλη, τι τρέχει στον ΔΕΔΔΗΕ και η κατήφεια στην Lamda

    Με το θέμα έχει επιφορτισθεί ο Οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης και όπως μαθαίνω οι νέες διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Η Moody’s μας έλειπε!

    Από αύριο η χώρα μπαίνει για δεύτερη φορά σε καραντίνα και οι οικονομικές συνέπειες δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν με ακρίβεια. 

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχισθούν τα μέτρα στήριξης και τον Δεκέμβριο και μετά βλέπουμε, ανάλογα τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου. 

    Κι ενώ η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, σήμερα περιμένουμε, αργά το βράδυ όπως το συνηθίζει, την αξιολόγηση της Moody’s για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας.

    Θα μου πείτε τι να αξιολογήσει εν μέσω του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας;

    Με τι στοιχεία και με ποιες προβλέψεις; Θα δούμε σε λίγες ώρες… 

    Ανοικτές και ασφαλείς τράπεζες

    Οι τράπεζες θα παραμείνουν ανοικτές καθ` όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η στήλη ένιωσε την ανάγκη να σας ενημερώσει γι αυτό διότι ο πανικός δεν είναι καλός σύμμαχος σε τέτοιες καταστάσεις. 

    Λοιπόν, τα καταστήματα θα είναι κανονικά ανοικτά και θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Δεν τίθεται λοιπόν θέμα κλεισίματος.

    Θα υπάρχουν ραντεβού και οι συναλλαγές (αναλήψεις, καταθέσεις κλπ) μέχρι ενός ορίου θα γίνονται από τα ATM, όπως και στο πρώτο κύμα του lockdown.

    Ο Κωστής και τα απορρίμματα 

    Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος ο Κωστής Χατζηδάκης ασχολείτο με το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο έχει πληγώσει την χώρα και την εικόνα αυτής στο εξωτερικό με τους τόνους σκουπιδιών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. 

    Τα πρώτα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ξεκινούν μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

    Άντε και σε αντίστοιχα projects στην Δυτική Πελοπόννησο και στην Κέρκυρα. 

    Ο Άλεξ γράφει το νόμο για ΤΧΣ και ΔΣ τραπεζών 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου γράφουν τις αλλαγές στον νόμο λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και τις αλλαγές – κατόπιν πάγιου αιτήματος των διευθύνοντων συμβούλων των τραπεζών – στα κριτήρια επιλογής των μελών στα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών. 

    Με το θέμα έχει επιφορτισθεί ο Οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης και όπως μαθαίνω οι νέες διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες. 

    Ο έμπειρος κ. Πατέλης ειναι το πρόσωπο που ο πρωθυπουργός όχι μόνο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά συμμετέχει σε όλες τις κρίσιμες συσκέψεις για το τραπεζικό σύστημα.  

    Ένα από τα πιο συγκροτημένα μυαλά που έχει κοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους δηλώνουν ικανοποιημένοι για  το γεγονός ότι πλησιάζει το τέλος της θητείας των αλλοδαπών (στα ΔΣ), οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν «συνταξιούχοι» τραπεζοϋπάλληλοι τρίτης κατηγορίας! 

    «Τρέχει» το project του ΔΕΔΔΗΕ 

    Η στήλη πληροφορείται ότι το συμμάζεμα του ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021 – εννοώ στο μέτωπο της πανδημίας – θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίησή του με διάθεση του 49% των μετοχών. 

    Οι δύο τράπεζες – Goldman και Eurobank – που έχουν αναλάβει τη δουλειά μαθαίνω ότι έχουν «μαζέψει» αρκετά το χαώδες μαγαζί και η GS έχει κάνει ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές. 

    Ο ΔΕΔΔΗΕ πληροφορούμαι ότι έχει μπει στο στόχαστρο των Γερμανών και όχι μόνο… 

    Ανησυχία στη Lamda

    Πληροφορούμαι ότι στο στρατηγείο της Lamda Development ΛΑΜΔΑ 4,39% 6,90 επικρατεί μια σχετική κατήφεια ως προς τα έσοδα της Lamda Malls. 

    Η δεύτερη καραντίνα έρχεται να πληγώσει ακόμη περισσότερα τα έσοδα των πολυκαταστημάτων του ομίλου και αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τον manager Οδυσσέα Αθανασίου. 

    MIG: Το διοικητικό συμβούλιο επισφράγισε την παράταση 

    Πριν κλείσει το 24ωρο επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ του mononews.gr, το οποίο ανέφερε ότι MIG ΜΙΓ 1,03% 3,91 και CVC παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις για την Vivartia μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

    Την επίσημη απόφαση για την παράταση έλαβε εχθές το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της MIG. 

    Οπότε τα σπουδαία προς το τέλος του μήνα, εκτός αν προκύψει και πάλι ενδιαφέρον από τους Τσέχους της Emma Capital

    Κουίζ: 

    Μου λένε ότι οσονούπω θα υπάρξει μια απόφαση που θα εκπλήξει πολλούς. Η απόφαση θα είναι δικαστικού ενδιαφέροντος. Και θα αφορά τον Αρειο Πάγο!!!