• Τα «ντεσού» τραπεζών-Vivartia, ο ανθεκτικός Ευάγγελος και η πρωτιά της Alpha Bank

    Ο όμιλος Mytilineos απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να απορροφά τις συνέπειες της πανδημίας

    image

    Κρίσιμη ημέρα για την χώρα

    Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 διαπερνούν την ειδησεογραφία και η κοινή εμφάνιση των δύο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το τι έρχεται στο μέτωπο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Οι επιστήμονες εισηγούνται ολικό lockdown και η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και οι Σταϊκούρας-Σκυλακάκης γράφουν νέα μέτρα στήριξης.

    Αν το Μέγαρο Μαξίμου έχει ορατότητα για εμβόλιο προς το Δεκέμβριο έχει καλώς… αν όχι, θα μετράμε θύματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

    Οι τράπεζες και η Vivartia

    Η Εθνική Τράπεζα είναι αυτή που φέρεται να μην υποχωρεί ιδιαίτερα ως προς τους όρους που θέτει στο CVC για τα δάνεια της Vivartia.

    Η στήλη πληροφορείται ότι το στρατηγείο της Αιόλου συνεχίζει να ζητά πρόσθετες -ήδη υπάρχουν εγγυήσεις από τις θυγατρικές της Vivartia, «Μπάρμπα Στάθης» και ΔΕΛΤΑ- εγγυήσεις από το CVC για το δάνειο των 110 εκατ. ευρώ που έχει δώσει η Εθνική στην Vivartia.

    Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιμήκυνση των δανείων, κάτι που όπως μαθαίνω προωθεί η Πειραιώς…

    Το κουβάρι με τις τράπεζες, για το οποίο γίνονται προσπάθειες να ξετυλιχθεί, είναι αυτό που οδηγεί σε παράταση των συνομιλιών της διοίκησης της MIG με τους επιτελείς του CVC μέχρι το τέλος του μήνα, όπως αποκάλυψε εχθές το mononews.gr.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρουν την χρυσή τομή οι Κώστας Βασιλείου (Eurobank), Βασίλης Καραμούζης (ΕΤΕ) και Ελένη Βρεττού (Πειραιώς)…

    Ανθεκτικός Μυτιληναίος

    Ο όμιλος Mytilineos απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να απορροφά τις συνέπειες της πανδημίας.

    Τα καθαρά κέρδη του 9μηνου ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ και, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο έμπειρος επιχειρηματίας, Ευάγγελος, χρειάζεται γρήγορη και άμεση αντίδραση της Ευρώπης ως προς την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

    Και σαφώς αναφέρεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έχει λιμνάσει στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και στην απροθυμία των ηγετών (ο Θεός να τους κάνει) της Γηραιάς Ηπείρου.

    Ο Βαγγέλης τα λέει, ποιος τον ακούει όμως…

    Alpha Bank: Πρωτιά στην ζήτηση για το ομόλογο του ΟΠΑΠ

    Την πρώτη θέση στην προσέλκυση ζήτησης από ιδιώτες αλλά και θεσμικούς επενδυτές κατέλαβε η Alpha Bank, ως μία εκ των τριών Συντονιστών Κύριων Αναδόχων της Δημόσιας Προσφοράς στην πρόσφατη έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου του ΟΠΑΠ.

    Στην Alpha Bank η μέση ζήτηση ανά ιδιώτη ήταν περίπου διπλάσια από την αντίστοιχη μέση ζήτηση για το σύνολο των ιδιωτών.

    Αυτή η επίδοση αποτυπώνει, μεταξύ άλλων, την ισχυρή θέση της Τράπεζας στο Private Banking (High Net Worth) και Alpha Gold (Mass Affluent).

    Τέλος, την υψηλότερη ζήτηση πέτυχε η Alpha Bank και στους λεγόμενους «real money investors», δηλαδή ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που αναδεικνύει, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την ικανότητα της τράπεζας να κινητοποιεί ειδικούς επενδυτές με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα.