• O αυτοκράτορας τραπεζίτης και οι παραιτήσεις των 5, η επίθεση Περιστέρη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η LAVIFARM και το παρελθόν του Λαβίδα, η επόμενη ημέρα του Σιάμισιη και δυο hot κουΐζ

    To mononews.gr αναμένει από την Πέμπτη το πρωί την διοίκηση της Τράπεζας Αττικής να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του “αυτοκράτορος” τραπεζίτη με τις δυο mercedes. Την μαύρη που επιβιβάζεται ο ίδιος και την λευκή που βρίσκεται η προσωπική του φρουρά.

    image

    Μεγάλη πτώση σήμερα; 

    Η σημερινή ημέρα στο ελληνικό ΧΑ αναμένεται να καθοριστεί από δυο κυρίως παράγοντες.

    Ο πρώτος είναι η μεγάλη πτώση των αγορών της Αμερικής την Παρασκευή.

    O S&P σημείωσε μεγάλες απώλειες 3,37% στις 4.057 μονάδες και ο DJ σημείωσε πτώση 3,03% στις 32.283 μονάδες.

    Ο δεύτερος είναι ότι η αγορά του Λονδίνου σήμερα είναι κλειστή (bank Holiday).

    Επειδή το 70% των εντολών των ξένων εκτελείται από τα τερματικά του Λονδίνου, ο τζίρος σήμερα στο ελληνικό ΧΑ εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά μικρός.

     

    H Mykonos και ο πόλεμος

    Ακόμα μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αποκάλυψαν οι αστυνομικές Αρχές στην Μύκονο, αυτή τη φορά σε εστιατόριο μεγάλης αλυσίδας με παραρτήματα μεταξύ άλλων στο Μιλάνο, στο Porto Cervo, στο Λονδίνο, στο Τουλούμ του Μεξικό και την Ίμπιζα.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υπάλληλοι του εστιατορίου προωθούσαν κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στους πελάτες.

    Οι αρχές, μάλιστα, προχώρησαν στην επ΄ αυτοφώρω σύλληψη αλλοδαπών στελεχών του εστιατορίου, την ώρα που προμήθευαν πελάτες με ναρκωτικές ουσίες.

    Στη Μύκονο, η έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί και στόχος ήταν τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που εργάζονται στις δημόσιες σχέσεις.

    Ο γνωστός, άγνωστος πόλεμος..

     

    Ο αυτοκράτορας τραπεζίτης (χωρίς fit & proper) 

    To mononews.gr αναμένει από την Πέμπτη το πρωί την διοίκηση της Τράπεζας Αττικής να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του “αυτοκράτορος” τραπεζίτη με τις δυο mercedes.

    Την μαύρη που επιβιβάζεται ο ίδιος και την λευκή που βρίσκεται η προσωπική του φρουρά.

    Ο τραπεζίτης μάλιστα δεν έχει από την ΤΡΑΠΕΖΑ τη Ελλάδος την σφραγίδα του fit & proper, κάτι που θα έπρεπε αμέσως να τον οδηγήσει σε παραίτηση…

    Επίσης αναμένουμε τις παραιτήσεις των 5 προσώπων που προσέλαβε ο ίδιος, με μισθό 100.000 για το κάθε ένα….

    Αφήστε που οι περισσότερες είναι παράνομες…

     

    Κίνηση ματ από Περιστέρη με ΛΑΡΚΟ

    Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ η μοναδική κοινοπραξία που υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ  (Λάρυμνα) ήταν η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG.

    Η σχετική είδηση είχε την «ατυχία» να κυκλοφορήσει την Παρασκευή και προφανώς επισκιάστηκε από την «επικοινωνιακή σκόνη» των κοριών και των παρακολουθήσεων που κατέκλυσαν τη Βουλή στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

    Εξετάζοντας πιο ψύχραιμα την εξέλιξη αυτή είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για μία ακόμη κίνηση ματ του Γιώργου Περιστέρη στην επιχειρηματική σκακιέρα.

    Και τούτο δεν αποτελεί αυθαίρετη κρίση του Wiseman αλλά προκύπτει σαφώς από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην πολύπαθη εταιρεία και τα στοιχεία τα οποία έχουν παρουσιάσει.

    Σύμφωνα με αυτά η ΛΑΡΚΟ μέχρις στιγμής λειτουργεί μόλις στο 10% της συνολικής της δυναμικότητας της.

    Μπορεί βέβαια  η τιμή του νικελίου διεθνώς να έχει ισορροπήσει σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την φρενίτιδα που είχε επικρατήσει στις αρχές Μαρτίου όταν  είχε εκτιναχθεί στα  100.000 δολάρια ο τόνος, αλλά και στα 20.000 δολάρια που κυμαίνεται σήμερα δεν είναι άσχημα.

    Αρκεί να τα συγκρίνουμε με τα 8.000 δολάρια που πωλείτο ο τόνος πριν από μία τριετία, όταν δηλαδή μπήκε η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

    Σε γενικές γραμμές το διεθνές περιβάλλον είναι αρκετά ευνοϊκό για τα προϊόντα της εταιρείας των οποίων η ζήτηση όπως εκτιμούν αναλυτές θα συνεχίζει να αυξάνεται  με υψηλούς ρυθμούς καθώς λόγω της μεταστροφής της παγκόσμιας παραγωγής στην «πράσινη μετάβαση» και την ηλεκτροκίνηση, απαιτείται η κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες) από τα δυσεύρετα απαραίτητα συστατικά που είναι τα υπάρχοντα – χαρακτηρισμένα ως στρατηγικής σημασίας από την Ε.Ε. – προϊόντα της ΛΑΡΚΟ.

     

    Lavipharm: Aνεβάζει την πίεση σε επενδυτές και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Μπορεί η Lavipharm  ΛΑΒΙ 3,61% 0,86 να στηρίζει τις ελπίδες της στο νέο φάρμακο για την υπέρταση, όμως η αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων έχει ήδη ανεβάσει στον υδράργυρο σε πολλά πιεσόμετρα.

    Μια αγωνία για την αυριανή γενική συνέλευση της Lavipharm  υπάρχει στην αγορά μία που η αρχική ανακοίνωση για την αύξηση των 58 εκατ. ευρώ προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που προσέφερε.

    Και τούτο διότι η αύξηση είναι πρωτόγνωρη καθώς  θα πραγματοποιηθεί με εισφορά άυλου περιουσιακού στοιχείου το οποίο ανήκει στην ξένη εταιρεία Lavipharm Group Holdings έναντι του ποσού των 34 εκατ. ευρώ και αφορά σε δικαιώματα παραγωγής, πώλησης και διανομής του διαδερμικού φαρμάκου CATAPRESAN για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Ιταλία.

    Το πρώτο θέμα που προκύπτει  είναι με πιο τρόπο  έχει γίνει η αποτίμηση αυτή και πόσο αξιόπιστη μπορεί να θεωρηθεί.

    Το δεύτερο είναι ότι ακόμη και αξιόπιστη να είναι η αποτίμηση, από την εξίσωση λείπουν άλλα περίπου 24 εκατ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να εισφέρουν στην αύξηση οι υπόλοιποι μέτοχοι, τα οποία δεν είναι και λίγα.

    Κυρίως μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν ότι τον τελευταίο μήνα η μετοχή της μοναδικής φαρμακευτικής που είναι εισηγμένη στο ΧΑ, έχει υποχωρήσει κατά περίπου 50%.

    Επίσης, οι ειδικοί των αγορών, λένε ότι το όλο εγχείρημα δεν βοηθάει και το παρελθόν του αφεντικού της LAVIPHARM του Τηλέμαχου Λαβίδα

    Το αφεντικό των ΕΛΠΕ και η επόμενη ημέρα

    Όταν ο ceo των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 1,33% 8,38 Ανδρέας Σιάμισιης πριν περίπου ένα χρόνο παρουσίαζε το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του Ομίλου VISION 2025 λίγοι κατάλαβαν ότι είχε έρθει η στιγμή ένα βαρύ brand να αλλάξει και το όνομα του.

    HELLINIQ ENERGY λοιπόν από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά η holding εταιρία του Ομίλου.

    Ένα όνομα που διατηρεί την ελληνικότητα, είναι απολύτως σαφές ότι αναφέρεται στο μέλλον της πράσινης ενέργειας που ο Όμιλος στρατηγικά επενδύει αλλά κυρίως σηματοδοτεί την συνολική του παρουσία στον τομέα της ενέργειας.

    Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση το νέο λογότυπο του Ομίλου καθώς και η νέα δομή με τις θυγατρικές.

    Μια μεγάλη πορεία που ξεκίνησε με την εξαγορά της ΠΕΤΡΟΛΑ συνεχίζεται με ισχυρούς μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και τον Όμιλο Λάτση.

    Ο Σιάμισιης πάντως έχει αποδείξει ότι είναι το κατάλληλο αφεντικό για την νέα εποχή της  HELLINIQ ENERGY.

    Η ΑΚΤΩΡ προχωράει δυναμικά

    Η Ρουμανία αναδεικνύεται σε χώρα στρατηγική για τον Όμιλο ΕΛΛΆΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 .

    Πριν από λίγες ημέρες η κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ πήρε δυο νέα έργα σιδηροδρομικά ύψους 220 εκατ. ευρώ αυξάνοντας το αποτύπωμα της στην ρουμανική αγορά την οποία διεκδικούν κυρίως ιταλικές και τουρκικές εταιρίες

    Η Μενδώνη ξεμπλόκαρε τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας 

    Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της ΧΡΩΠΕΙ επι της Πειραιώς.

    Το βιομηχανικό συγκρότημα σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́ Λίνα Μενδώνη,  αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»,  δεν αποτελεί νεότερο μνημείο, έχει υποστεί́ μεταγενέστερες επεμβάσεις και προσθήκες, οι οποίες έχουν αλλοιώσει την αρχική́ κατασκευαστική́ δομή́ των κτήριών με αποτέλεσμα να  έχει χάσει την αυθεντικότητά του.

    Να σας θυμίσουμε ότι  για την αξιοποίηση του ακινήτου είχαν εκφράσει ενδιαφέρον τέσσερεις κοινοπραξίες
    Dimand με Μυτιληναίο,   ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και  ΙΝΤΡΑΚΑΤ .

    Η “περιπέτεια”  είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια με την προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ  για την Πολιτεία Καινοτομίας.

    Το Κέντρο Καινοτομίας αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, με κόστος άνω των 60 εκατ. Ευρώ,  το οποίο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 18 στρεμμάτων, και με την ολοκλήρωση του θα μεταμορφωθεί η όψη της οδού Πειραιώς σε συνδυασμό με άλλα μεγάλα κτιριακά έργα που προγραμματίζονται εκεί, όπως το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

    Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

    Στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα, και θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάδειξης της καινοτομίας, και εμπορικής εκμετάλλευσης των εν λόγω εγκαταστάσεων.

    QUIZ 1

    Ας μείνουμε όμως λίγο ακόμη στις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες φαίνεται ότι έχουν γίνει της μόδας τελευταίως.

    Πληροφορούμαι λοιπόν ότι μεγάλο επιχειρηματικό δίδυμο – το οποίο διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα –   έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά συνεταιριστικής τράπεζας της Β. Ελλάδος συγκεκριμένα.

    Μάλιστα ακούγεται ότι μεγάλη ελεγκτική εταιρεία έχει  ξεκινήσει να ξεσκονίζει τα βιβλία της Τράπεζας.

    Απ΄ότι αντιλαμβάνομαι επειδή λεφτά υπάρχουν – όχι όμως για πέταμα – τα ευρήματα του ελέγχου θα κρίνουν το κατά πόσο θα προχωρήσει η συμφωνία.

     

    QUIZ 2

    Ποιο big deal θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και πάντως όπως ψιθυρίζεται έντονα, πριν την ΔΕΘ;

    Έτσι ο Έλληνας πρωθυπουργός εάν τελικά οι δυο πλευρές δώσουν τα χέρια, προ της κρίσιμης ημερομηνία της ΔΕΘ , θα μπορεί να αναφερθεί σε αυτό καθώς πρόκειται  για συμφωνία ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.