• Με ποιον υπουργό είναι θυμωμένος ο Τσιόδρας, για ποια τράπεζα ο Γαβριηλίδης αναζητεί CEO, με ποιον τραπεζίτη έχει θυμώσει γνωστός εφοπλιστής και δυο σούπερ hot κουΐζ

    Επειδή οι ημέρες είναι γιορτινές και οι ειδήσεις από εδώ και στο εξής θα λιγοστεύουν, ο wise man θα σας ενημερώσει για δυο hot νέα που κυκλοφορούν στην αθηναϊκή κοσμική Αθήνα. Αυτός είναι γνωστός κατασκευαστής.

    the wise man
    image
    the wise man

    Στο μοναστήρι μου τα λένε όλα….

    Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας είναι ακόμη πολύ θυμωμένος (και δεν το κρύβει) με τον «αυθάδη Υπουργό» που τόλμησε μέσα στην Βουλή να πει: «Τέτοιες εκθέσεις παίρνουμε πολλές στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μας λέει κάτι καινούριο».

    Γι’ αυτό ο καθηγητής δεν απαντούσε στα επίμονα τηλεφωνήματα του Υπουργού που ήθελε να πάρει και να δώσει εξηγήσεις.

    Στο Χρηματιστήριο Αξιών του Μαξίμου, ο υπουργός δέχεται απανωτά limit down και προσπαθεί να βρει εξιλαστήριο θύμα στους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Υγείας.

    Όσο πλησιάζουν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου μεγαλώνει…

     

    ΠΑΣΟΚ ναι αλλά Δημοκρατική Παράταξη θα λεγόμαστε.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του κι έχει δώσει τις σχετικές εντολές στους νομικούς συμβούλους. Το κόμμα πρέπει επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνει άλμα στο μέλλον ως Δημοκρατική Παράταξης.

    Αυτό σημαίνει ότι μόλις διευθετηθούν οι οικονομικές λεπτομέρειες (με το ΑΦΜ του κόμματος που χρωστά και θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τις ρυθμισμένες δόσεις του), το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να δώσει έμφαση στο δεύτερο συστατικό (ΔΗ.ΠΑ.) που παραπέμπει στους Δημοκρατικούς των Η.Π.Α. και σε πιο κεντρώες ευρω-σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές πολιτικές.

    Συνεπώς ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης πρέπει να ευγενικά να παραιτηθεί του αξιώματος του και να δοκιμάσει τις πολιτικές του δυνάμεις στην Ανατολική Αττική όπως διακαώς επιθυμεί.

    Όσον αφορά του κ.κ. Όθωνα και Πρωτόπαππα, ο ένας στους δύο θα επιβιώσει. Συνήθως επιβιώνει αυτός που διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα γιατί οι εκκρεμότητες του παρελθόντος είναι ακόμη πολλές….

     

    Μια μεγάλη -χρηματιστηριακή- είδηση έρχεται σήμερα…

    Οι πετυχημένοι Έλληνες χρηματιστές και επενδυτικοί τραπεζίτες έχουν από καιρό απλώσει τα φτερά τους στις 4 γωνιές του πλανήτη αλλά και στην Wall Street.

    Τα τελευταία χρόνια, ανερχόμενη μόδα στo Aμερικανικό Χρηματιστήριο είναι οι Εταιρείες Εξαγορών Ειδικού Σκοπού (SPAC).

    Είναι εταιρείες που αντλούν κεφάλαια από την αγορά με μοναδικό σκοπό να εξαγοράσουν μία ή περισσότερες εταιρείες ενός συγκεκριμένου κλάδου ή τομέα.

    Με τον τρόπο αυτό οι εξαγοραζόμενες εταιρείες βλέπουν τις μετοχές τους εισηγμένες στην Wall Street ενώ οι μέτοχοι του SPAC βλέπουν την αξία των κεφαλαίων τους να πολλαπλασιάζεται.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος μόνο, οι Εταιρείες Εξαγορών Ειδικού Σκοπού (SPAC) έχουν σηκώσει από την αγορά 220 δισεκατομμύρια δολάρια… ποσό πολύ μεγαλύτερο από το σύνολο των δημόσιων εγγραφών (IPO), στην αμερικανική αγορά….

    Όταν τέτοιου είδους επενδυτικές κινήσεις έχουν αμιγώς ελληνικό χρώμα, τότε η επιτυχία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις….

     

    Πόσα θα κερδίσει η Τράπεζα Πειραιώς από το deal ΑΝΕΚ-Attica Group και ο Πέτρος Κατσούλας

    Όπως συνήθως συμβαίνει, διαβάζοντας τον wiseman πληροφορηθήκατε πρώτοι, εγκαίρως και εγκύρως ότι έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΝΕΚ από την Attica Group.

    Χθες, μετά την βραδινή προσευχή, σας αποκάλυψα τις λεπτομέρειες (Η Alpha Bank πουλά στην Τρ. Πειραιώς «κόκκινα δάνεια» ύψους 60 εκατ. ευρώ και θα πάρει κάτι παραπάνω από 50% της ονομαστικής αξίας).

    Ωραία όλα αυτά αλλά η Πειραιώς τι θα κερδίσει;

    Η απάντηση είναι απλή.

    Η Τρ. Πειραιώς θα χάσει κάτι από την ΑΝΕΚ αλλά θα αντισταθμίσει τη ζημιά πουλώντας τις μετοχές του Attica Group.

    Tα δάνεια συνοδεύονται από μετοχές.

    Οι μετοχές του Attica Group μετά την εξυγίανση, θα πωληθούν σε στρατηγικό επενδυτή, σε τιμή περίπου 10 φορές τα EBITDA του νέου ενιαίου Ομίλου.

    Ταυτόχρονα η Τρ. Πειραιώς θα απαλλαγεί -χωρίς ζημιά και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι- από το βάρος δανείων συνολικού ύψους 680 εκατ. Ευρώ τα οποία ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε υγιή νέα δάνεια της επόμενης μέρας.

    Η Τραπεζική της νέας εποχής απαιτεί ρηξικέλευθες κινήσεις…

    Επίσης συγκρατήσετε ένα όνομα. Πέτρος Κατσούλας.

    Ο κ. Κατσούλας είναι πρόεδρος της MIG που κατέχει μεγάλο μέρος μετοχών της ATTICA.

    O κ. Κατσούλας παλαιός και εγνωσμένου κύρους τραπεζίτης και επικεφαλής του fund Ellikonos θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

     

    Το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Ποιες τράπεζες λέγεται ότι σήκωσαν το βάρος του ομολόγου της ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24, που εκδόθηκε προ ημερών;

    Στην αγορά μου λένε κυρίως η τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank.

     

    Στην Τράπεζα Αττικής κάποιοι βιάζονται κάποιοι άλλοι όχι…

    Σήμερα το μεσημέρι στις 2 λήγει και η δεύτερη παράταση για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης από την αύξηση κεφαλαίου αμέσως μετά θα γίνει η κατανομή και διάθεση αδιάθετων νέων κοινών μετοχών.

    Οι εξελίξεις όμως ήδη τρέχουν όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν  με νύχια και με δόντια να καθυστερήσουν τις διαδικασίες και να παρατείνουν το σημερινό καθεστώς.

    Στο Μοναστήρι με πληροφόρησαν ότι ο Ανδρέας Γαβριηλίδης της Egon Zehnder έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές για να βρεί το πρόσωπο του CEO που θα αναλάβει να διαχειριστεί το περίπλοκο σχέδιο της διπλής αύξησης κεφαλαίου και της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας.

    Έμαθα όμως ότι υπάρχουν και κάποιοι σφόδρα ενδιαφερόμενοι από την οδό Πανεπιστημίου έχουν ήδη στείλει τα βιογραφικά τους όχι μόνον στην οδό Παραδείσου στο Μαρούσι αλλά και σε άλλα μεγάλα σπίτια που θα μπορούσαν να «πουν έναν καλό λόγο» για να προωθήσουν την υποψηφιότητα τους.

    Ειδικά κάποιοι που γνωρίζουν την οδό Παραδείσου πολύ καλά, λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής τους εμπειρίας…

     

    Η ΑΛΘΕΑ και τα προσόντα της…

    Ενώ στο μοναστήρι έχουμε ξεκινήσει την νηστεία ενόψει της μεγάλης γιορτής της Γέννησης του Ιησού, στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της Eurobank ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του ημιτελούς ερειπωμένου τουριστικού συγκροτήματος ΑΛΘΕΑ στην Αγ. Μαρίνα.

    Εμείς οι μοναχοί του Αγίου Όρους, συζητούμε συχνά για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο χρειάζεται φυσικά ριζική ανακαίνιση και μεγάλο κατασκευαστικό έργο για να αξιοποιηθεί.

    Είναι όμως εντυπωσιακό ότι στην μεγάλη Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον δρόμο από Σούνιο μέχρι Αστέρα, υπάρχουν μόνο 5 ξενοδοχειακά συγκροτήματα που έχουν το προνόμιο μιας δικής τους παραλίας.

    Είναι το Cape Sounio, το Eden, το Grand Resort Lagonissi και το Plazza.

    To AΛΘΕΑ θα είναι το 6ο ξενοδοχείο με αποκλειστική χρήση παραλίας και γι’ αυτό το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι αυξημένο.

    Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι μοναχοί έχουμε εμβολιαστεί και φοράμε μάσκα, γι’ αυτό όταν κάποιοι μας λένε ότι έχουν κλείσει τη συμφωνία με την Eurobank, χαμογελάμε συγκαταβατικά αλλά δεν μας φαίνεται….

     

    Στην Μύκονο ότι λάμπει δεν είναι χρυσός….

    Μεθαύριο Τετάρτη, βγαίνει στον πλειστηριασμό ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο το Myconian Blue Resort, στον Άγιο Στέφανο, πάνω στη θάλασσα, με αρχική τιμή μόλις 13 εκατ. Ευρώ.

    Κάποιοι το θεωρούν μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, οι ντόπιοι όμως φροντίζουν να μας ενημερώσουν ότι το ξενοδοχείο είναι γεμάτο οικοδομικές αυθαιρεσίες και πρόστιμα πολεοδομίας τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν καρδιακό επεισόδιο στον πλειοδότη επενδυτή…

    Με λίγα λόγια οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες -αλήθεια πως το κατάφεραν;- έχτισαν δωμάτια βίλλες και βοηθητικούς χώρους παράνομα και τώρα ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει «τακτοποιήσεις» πολλών εκατομμυρίων…

     

    Κουΐζ 1:

    Με ποια συστημική τράπεζα “τα έχει πάρει” γνωστoς εφοπλιστής ο οποίος εντός του 2021 σήκωσε από την Ελληνική αγορά,  εταιρικό ομόλογο;

    Ο λόγος είναι το ύψος του ποσού του ομολόγου που σήκωσε η εταιρεία του.

    Το θεωρούσε και το θεωρεί ακόμα και σήμερα,  μικρό… Πιστεύει λοιπόν ότι αδίκως, παρασύρθηκε!!!

     

    Κουΐζ 2:

    Επειδή οι ημέρες είναι γιορτινές και οι ειδήσεις από εδώ και στο εξής θα λιγοστεύουν, ο wise man θα σας ενημερώσει για δυο hot νέα που κυκλοφορούν στην κοσμική Αθήνα.

    Αυτός λοιπόν είναι γνωστός κατασκευαστής.

    Προ ολίγων μηνών η εταιρεία που είναι εκ των βασικών μετόχων, ανέλαβε να κατασκευάσει ένα έργο πνοής για την Αθήνα.

    H “Guilty” οικογένεια του κατασκευαστή ασχολείται και με την τέχνη.

    Προ ημερών λοιπόν ο χωρισμένος συμπαθής 55αρης CEO εθεάθη σε dinner με μια ιδιαίτερα κομψή και φινετσάτη κυρία που είναι επικεφαλής σε εισηγμένη εταιρεία.

    Η εταιρεία της ειδικεύεται στο λιανικό εμπόριο, ενώ διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

    Είναι δε πολύ καλή φίλη της Τζένης Μπαλατσινού.

    Η δεύτερη είδηση αφορά γόνο μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες της Αθήνας, με ιστορία πολλών δεκαετιών.

    Στο παρελθόν είχαν ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μαρκετ της χώρας, το οποίο όμως προ 5-6 ετών πέρασε σε άλλα επιχειρηματικά χέρια.

    Ο επιχειρηματίας ήταν παντρεμένος με μια από τις ωραιότερες Αθηναίες που όμως τον εγκατέλειψε.

    Σήμερα ο επιχειρηματίας μάλλον δεν εργάζεται (άλλωστε έχει τόσα πολλά λεφτά που μάλλον του είναι αδιάφορο να δουλέψει) ενώ η τέως σύζυγος του ασχολείται με την διακόσμηση σκαφών.

    Ο επιχειρηματίας λοιπόν εθεάθη χθες το μεσημέρι στο εστιατόριο Nolita, στο Ψυχικό, με το νέο του φλερτ…

    Not bad at all…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.