• Ο ξενοδόχος Ανδρεαδάκης και τα καλοπληρωμένα PR, ποιοι θα είναι οι νέοι μέτοχοι της Intrakat, ο εφοπλιστής που θέλει να βγάλει και 2ο ομόλογο και από που ψωνίζει ο Άδωνις

    Που αποσκοπεί ο Ανδρεαδάκης ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης μιας μεσαίας δυναμικότητας  ξενοδοχειακής μονάδας στην Ελούντα της Κρήτης;

    image

    Η Intrakat και οι νέοι μέτοχοι

    Στην ισχυροποίηση της θέσης της Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 μέσω των τεσσάρων πυλώνων ανάπτυξης όπως έχουν διαμορφωθεί στις αντίστοιχες Γενικές Διευθύνσεις της, αναφέρθηκε κατά την χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

    Όπως λένε πληροφορίες στην ΑΜΚ θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της η Intracom ενώ πιθανολογείται ότι θα υπάρξει μερική παραίτηση κάποιων άλλων μετόχων.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Intrakat έχουν συμφωνήσει να εισέλθουν ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια.

    Εκτιμάται ακόμα θα μπει στην ΑΜΚ και ένα ισχυρό family office.

     

    Ομολογιακά Δάνεια: Έτοιμοι Τσάκος και Χατζηιωάννου 

    Τουλάχιστον 3 νέα ομόλογα θα εκδοθούν στις αρχές της χρονιάς από Έλληνες εφοπλιστές.

    Νίκος Τσάκος της ΤΕΝ και Πόλυς Χατζηιωάννου της SAFE BULKERS ετοιμάζονται να σηκώσουν τουλάχιστον 100 εκατ. έκαστος.

    Η έκπληξη όμως θα προέλθει από έναν εφοπλιστή ο οποίος εντός του 2021 σήκωσε το πρώτο του ομολογιακό δάνειο από την Ελλάδα.

    Τώρα ο εφοπλιστής θέλει να σηκώσει νέο ομόλογο επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

    Η απόφαση από τον εφοπλιστή έχει ληφθεί καθώς ο ιδιος προχώρησε σε μια μεγάλη αγορά πλοίων

     

    Η τρέλα των ακινήτων

    Οι παρακάτω δυο ειδήσεις άνευ σχολιασμού.

    Ακίνητο στο Κολωνάκι 200 τμ. Οδός Αναγνωστοπούλου. Τιμή πώλησης στα 16.000 ευρώ ένα τετραγωνικό μέτρο.

    Αντίπαρος. Εξοχική κατοικία μέχρι πέρυσι ενοικιαζόταν 5.000 ευρώ την εβδομάδα.

    Το καλοκαίρι του 2022 η τιμή εκτοξεύτηκε στα 15.000 ευρώ την εβδομάδα.

     

    Ο ξενοδόχος Ανδρεαδάκης και οι καλοπληρωμένες δημόσιες σχέσεις  

    Τους τελευταίους μήνες ένας ξενοδόχος από την Κρήτη,  ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης έχει επιδοθεί σε ένα καλοπληρωμένο αγώνα δημοσίων σχέσεων.

    Βραβεία στο Μονακό, χορηγίες σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλα πολλά.

    Που αποσκοπεί ο Ανδρεαδάκης ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης μιας μεσαίας δυναμικότητας  ξενοδοχειακής μονάδας στην Ελούντα της Κρήτης;

    Να γίνει περισσότερο γνωστός στο αθηναϊκό κοινό;  Η να ξεχαστεί μια παλαιά υπόθεση;

    Στο παρελθόν και για την ακρίβεια το 2012,  ο Ανδρεαδάκης είχε γίνει διάσημος στο πανελλήνιο καθώς είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης.

    Εκείνη την εποχή ειχε κατηγορηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

    Ο Λ. Λαυρεντιάδης είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

    Τότε ο Ανδρεαδάκης είχε παραλάβει μια γλάστρα σε συσκευασία δώρου.

    Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη.

    Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…».

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα.

    Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη ήταν άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.

    Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

    Τα πάντα όμως άλλαξαν τον Φεβρουάριο του 2014 όταν ο κ. Ανδρεαδάκης εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και δήλωσε: «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν, των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου, παρεισέφρησαν ακουσίως εμφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ. Λαυρεντιάδη…

    Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετα την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλοντός του….

    Για αυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας..

    Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ. Λαυρεντιάδη στην εγκληματική ενέργεια ….και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του…».

    Στην συνέχεια το 2016 το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τους έξι συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ξενοδόχου.

     

    Η εξαιρετική χρονιά της AXIA

    Μια πολύ καλή χρονιά για την ΑΧΙΑ αποδείχθηκε το 2021.

    Στη διάρκειά της συμμετείχε σε 30 συναλλαγές (από τιτλοποιήσεις και αυξήσεις κεφαλαίου μέχρι εκδόσεις ομολόγων και εξαγορές) σε εννέα διαφορετικούς τομείς συνολικής αξίας άνω των 18 δισ. ευρώ, σε τρεις διαφορετικές χώρες.

    Μεγάλα tickets ήταν η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς , οι ομολογιακές εκδόσεις Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ κλπ.

    Τα αφεντικά της AXIA, Γιώργος Λινάτσας και Αντώνης Αχιλεούδης έκαναν μια εξαιρετική χρονιά.

     

    Οι νέες business του Νίκου Βαρδινογιάννη

    Ένα νέο ιδιαίτερα καλόγουστο bar –restautsant άνοιξε τις πύλες του στο Νέο ψυχικό.

    Η περιοχή μετά την απόφαση της οικογένειας Πιτσιλη να μην λειτουργήσει εν νέου το Gaspar,  ήταν πιο φτωχή όσον αφορα την νυχτερινή διασκέδαση.

    Το νέο σικάτο bar-restaurant ονομάζεται ZEBRA και λέγεται ότι ανήκει στο επιχειρηματία Νίκο Βαρδινογιάννη του Βαρδη.

    Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Βαρδινογιάννης, δεν έχει αφήσει την τύχη της νέας του εταιρείας σε άλλα χέρια,  καθώς ο ίδιος βρίσκεται αρκετά συχνά στο νέο του απόκτημα και ενημερώνεται για την πορεία της λειτουργίας του.

     

    Που θα ψωνίζει ο Άδωνις

    Πανηγυρική και …εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στα εγκαίνια του νέου ΙΚΕΑ στο The Mall Athens την Παρασκευή

    O Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, φορώντας χριστουγεννιάτικη μάσκα προστασίας, στο κλίμα των ημερών, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εγκαινίασαν το νέο ΙΚΕΑ στον τέταρτο όροφο του εμπορικού κέντρου της Lamda Development.

    Στην είσοδο του καταστήματος δεν έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα, ούτε – κατά το σουηδικό έθιμο – έναν κορμό δέντρου.

    «Τώρα δεν κόβουμε δέντρα, όπως πριν από 10 χρόνια» σχολίασε ο κ. Φουρλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Αντίθετα, αυτή τη φορά τα εγκαίνια του καταστήματος έγιναν με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο της Fourlis να …ξεβιδώνουν, με τα διάσημα πλέον μεταλλικά «κλειδιά» των ΙΚΕΑ, δύο ξύλινες μπάρες στην πόρτα του καταστήματος.

    «Θα έρθω σίγουρα να ψωνίσω εδώ» υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «μου πέφτει λίγο μακριά το άλλο κατάστημα, εδώ είμαστε στη γειτονιά μας και θα έρθουμε με ευκολία να ψωνίσουμε».

    «Σχεδόν κάθε ελληνικό σπίτι έχει κάτι από τα ΙΚΕΑ και είναι μία ευκαιρία να πάρουμε λίγα παραπάνω» είπε ο κ. Γεωργιάδης.Βγαίνοντας, όπως είπε, από το…. υπουργικό κοστούμι, απευθύνθηκε στον κ. Φουρλή «ως έμπορος σε έμπορο» εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το νέο κατάστημα θα πάει πάρα πολύ καλά.

    Αποκάλυψε μάλιστα έναν διάλογο που είχε στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος.

    «Όταν ρώτησα τι περιμένετε να γίνει με νέο ΙΚΕΑ στο The Mall, κάποιοι ήταν πιο διστακτικοί, ωστόσο μία κυρία μου απάντησε το προφανές: Θα γίνει χαμός!

    Αυτό ακριβώς θέλουμε!» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

     

    Η δομή του Deal Πειραιώς-Alpha για την  ΑΝΕΚ

    O WISE man σας ενημέρωσε από τις αρχές της εβδομάδας ότι το deal μεταξύ ATTICA GROUP και ΑΝΕΚ έκλεισε.

    Επί της ουσίας η Alpha Bank συμφώνησε στο σχέδιο εξυγίανσης που είχε προτείνει το Attica Group σχεδίου εξυγίανσης της ΑΝΕΚ.

    Η Alpha θα πωλήσει στην Πειραιώς ονομαστική απαίτηση 60 εκατ. ευρώ και θα πάρει κάτι παραπάνω από όσα θα μείνουν, μετά το «κούρεμα».

    Το ύψος του οποίου θα ξεπεράσει το 50% επί της ονομαστικής απαίτησης.

    Επιπρόσθετα, παίρνει μπροστά τα λεφτά της και δεν αναλαμβάνει ρίσκο, για την πορεία του σχήματος Attica-ΑΝΕΚ.

    Άλλη λύση στο θέμα δεν υπήρχε.

    Τώρα θα πρέπει η Πειραιώς να εξηγήσει στους μετόχους της ποια θα είναι η απόδοση του νέου σχήματος.

    Πριν γίνει η συμφωνία με την Alpha Bank η Intrum, ως servicer των απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, ρώτησε αν επιθυμούν να αγοράσουν από κοινού τις απαιτήσεις της Alpha.

    Attica Bank και Cross Ocean η οποία είχε αγοράσει τα δάνεια της Εθνικής δεν δέχθηκαν και έτσι ανέλαβε η Πειραιώς

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.