• Τράπεζες

    Μύκονος: Στο σφυρί το Myconian Blue Resort για 13 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    O Myconian Blue Resort είναι μέχρι τώρα το πιο ακριβό ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 13 εκατ ευρώ.

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην τοποθεσία Αγιος Στέφανος, στη θέση «Κακιά Καλάδα» στη Μύκονο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

    Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει στις 22 Δεκεμβρίου και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

    Το ξενοδοχείο συγκρότημα, που εκτείνεται σε αγροτεμάχιο εμβαδού 4,1 στρεμμάτων   είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αυθαίρετο καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού:  Η αρχική άδεια του ακινήτου προέβλεπε επιφάνειες κύριων χώρων (κατοικίας) 201,54m² και 60,00m² βοηθητικών χώρων. Σήμερα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα 2.130,00m² χώρων κύριας χρήσης και 250,00m² βοηθητικών χώρων.

    Το συγκρότημα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο από το 1995, αφού τότε εμφανίζεται το πρώτο σήμα ΕΟΤ, το οποίο αναφέρει συγκρότημα 9 δωματίων και εννέα διαμερισμάτων, αποτελούμενο από 3 κτήρια (εμβαδού περίπου 500τμ).

    Το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια.

    Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτήρια, τα οποία καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια του οικοπέδου, μία κεντρική πισίνα και άλλες 6 μικρότερες πισίνες που εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια. Συγκεκριμένα το πρώτο κτίριο είναι  μονώροφο και αποτελείται από τέσσερα δωμάτια συνολικής επιφανείας 180 τμ. Το δεύτερο κτίριο εμβαδού 670 τμ είναι  διώροφο, με 7 δωμάτια στον πρώτο όροφο και 8 στο ισόγειο εκ των οποίων τα 6 έχουν ατομική  πισίνα. Στο κεντρικό τρίτο κτίριο που έχει εμβαδόν 1.100 τμ, βρίσκονται   τα γραφεία,  η ρεσεψιόν, το μπαρ, η  αίθουσα πρωινού, η  κουζίνα και το εστιατόριο. Στο ισόγειο βρίσκονται και 5 δωμάτια και άλλα 9 στον πρώτο όροφο. Τέλος άλλα 4 δωμάτια βρίσκονται στο κτίριο 4 που έχει εμβαδόν 180τμ.

    Ωστόσο στην Εκθεση εκτίμησης του ακινήτου επισημαίνεται ότι το ακίνητο βρίθει αυθαιρεσιών αφού στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αυθαίρετο.

    Όσα από τα αυθαίρετα έχουν κατασκευαστεί προ του 2011 δύναται να ρυθμιστούν με τον ισχύοντα Ν.4495/17 καταβάλλοντας το αντίστοιχο πρόστιμο. Σε αντίθετη περίπτωση όσα εξ ’αυτών έχουν κατασκευαστεί μετά το 2011 δεν δύναται να ρυθμιστούν και θα πρέπει να κατεδαφιστούν. «Το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων» και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εκτιμητή τα πρόστιμα λόγω μη άδειας ανέγερσης, διατήρησης των αυθαίρετων κτισμάτων και μη  τακτοποίησης  μπορεί να υπερβούν τα 4 εκατ ευρώ.

    Στο Myconian Blue Resort έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης υπέρ της Marfin Εγνατία Τράπεζα για 6,5 εκατ ευρώ (το 2008). Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας πειραιώς για 2,5 εκατ ευρώ, και υποθήκη υπέρ ιδιώτη για 185 χιλιάδες ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινά η ΑΜΚ – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

    Εθνική Τράπεζα: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ

    Τράπεζας της Ελλάδος: Νέοι Γενικοί Διευθυντές οι Σπύρος Παντελιάς και Γιώργος Πάσχας



    ΣΧΟΛΙΑ