• Κικίλιας και Μίλτος εκτός, το φάντασμα που θέλει να γυρίσει στο ΜΜ, η Λαζαράκου και η AEGEAN, οι μπριζόλες του Φέλιξ και δύο hot quiz

    Σε ποια μη συστημική ΤΡΑΠΕΖΑ, στην οποία είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς η Intellexa και η KRiKEL ξεκίνησε ελέγχους, η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

    image

    Αλλαγές στην κυβέρνηση

    Όπως διαπιστώσατε χθες στο τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε τα μέτρα για τους πολίτες της Θεσσαλίας, απουσίαζε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

    Δεν ξέρω εάν η απουσία του συνδέεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό όπως μεταδίδεται αρμοδίως, όμως άπαντες θεωρούν ότι επίκεινται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

    Οι σίγουροι που αποχωρούν είναι οι Κικίλιας και Βαρβιτσιώτης, ενώ ακούγεται ότι υπάρχουν και δυο υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί που θα αλλάξουν.

     

    DBRS: Άνοδος σήμερα για τις μετοχές;

    Παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό μετά και τις καταστροφές στη Θεσσαλία, είναι γεγονός ότι η αναβάθμιση από τον καναδικό οίκο DBRS θα λειτουργήσει θετικά σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας.

    Και το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει το χρηματιστήριο, σήμερα.

    Μετά τις 4 πτωτικές συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σημερινή ημέρα θα είναι ανοδική.

    Πιθανολογούν ότι θα ξεκινήσει με άνοδο πέριξ του 2%.

    Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο.

    Επίσης επειδή την Παρασκευή λήγει η σειρά Σεπτεμβρίου στα Παράγωγα, πιθανό είναι το ενδεχόμενο ευρείας μεταβλητότητας, με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο αλλά και μετοχές του δείκτη που έχουν διορθώσει σε τεχνικά “ελκυστικές προς αγορά” περιοχές.

     

    Το φάντασμα που θέλει να γυρίσει στο Μαξίμου

    Εδώ και ένα χρόνο, τριγυρνάει σαν φάντασμα.

    Άπαντες τον βλέπουν να περπατάει στους δρόμους του Κολωνακίου, συνοδεία 1-2 φουσκωτών, και είναι σίγουρο ότι καταλαβαίνουν την θλίψη που εκπέμπει.

    Με ένα τηλέφωνο στο χέρι, μιλάει συνεχώς.

    Όμως το φάντασμα θέλει να γυρίσει πίσω.

    Πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Λένε μάλιστα ότι αυτός είναι που δίνει γραμμή σε διάφορα MME (εχθρικά προς την κυβέρνηση) να γράφουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, έχει προβλήματα συνεννόησης, ότι τα έχουν κάνει μπάχαλο, ότι δεν υπάρχει κανένας συντονισμός κοκ.

    Στην ουσία τα εχθρικά MEDIA, υπαγορεύουν ότι λείπει ο Γρήγορης και πρέπει να επανέλθει.

    Πάντως όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο υποστηρίζουν ότι έχει βάλει ένα μεγάλο Χ στις σχέσεις του με τον Δημητριάδη.

     

    Οι ποινικές διώξεις και οι μπριζόλες του Φέλιξ

    Έχω να σας πω νεότερα σχετικά με την τοποθέτηση του Φέλιξ Μπιτζιου (Intelexa, KRIKEL κλπ.) στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    Όπως λοιπόν πληροφορούμαι, ο δραστήριος Φέλιξ επιθυμεί να αναλάβει την θέση του προέδρου ή του αντιπροέδρου στην ομάδα.

    Και όλα αυτά πριν ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών.

    Πιθανολογείται δε ότι έχει αγοράσει και ένα ποσοστό μετοχών της ομάδας.

    Για να σας δώσω και μερικές πληροφορίες για τον Φέλιξ να σας ενημερώσω ότι διαμένει σε μια πολύ ωραία μονοκατοικία των 3 στρεμμάτων στην Κηφισιά.

    Επειδή είναι λάτρης του ωραίου κρέατος (εκτός από ωραία κορίτσια) έχει αγοράσει ειδικά πανάκριβα ψυγεία για να φυλάσσει εκεί τις ακριβές μπριζόλες που αγοράζει.

    Τα αγαπημένα του είναι τα αργεντίνικα steak που προτιμά να τα συνοδεύει με φρέσκες ξεροτηγανισμένες πατάτες.

    Not bad Felix…

     

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Έχει ευθύνες;

    Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, που δρομολογήθηκαν μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020.

    Είναι γεγονός ότι 3 χρόνια μετρά τα περισσότερα έργα δεν έχουν ξεκινήσει με κυρίαρχη ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Μια από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει να τρέξουν πολλά έργα είναι η ΤΕΡΝΑ.

    Στην ΤΕΡΝΑ (όπως και στους υπόλοιπους παραχωρησιούχους, σε διαφορετικές φάσεις) δόθηκε το 2020 εντολή εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων ύψους 70 εκατ. ευρώ, με τη μορφή συμπληρωματικών εργασιών γύρω από τον Ε65, τον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει κάθετα τη Θεσσαλία.

    Όμως, το έργο αυτό δεν έχει ακόμα ξεκινήσει λόγω διαφόρων εκκρεμοτήτων στην περιβαλλοντική αδειοδότηση.

    Για τους ίδιους λόγους δεν έχει ξεκινήσει και το αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Πάμισο, προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

     

    Η Λαζαράκου και η υποτιμητική κερδοσκοπία στην AEGEAN

    Τις προηγούμενες ημέρες θα διαβάσατε στον Wiseman για ένα παίκτη που προσπαθεί να παίξει υποτιμητικό παιχνίδι στην μετοχή της AEGEAN.

    Ο «πονηρός βλάχος» βάζει στο auction δηλαδή στις 17:09 τιμές πολύ χαμηλότερες από την τελευταία πράξη στις 17:00, δηλαδή στο κανονικό κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Στόχος του είναι η μετοχή να κλείσει πολύ χαμηλά, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα η τιμή της να ξεκινήσει από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

    Δηλαδή ο βλάχος, όπως τον έχουν ονομάσει, παίζει υποτιμητικό παιχνίδι.

    Προ ημερών όμως έγινε καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η πρόεδρος, Βασιλική Λαζαράκου, έδρασε άμεσα.

    Οι άνθρωποι της επιτροπής τον εντόπισαν και μίλησαν “με γλυκόλογα” μαζί του.

    Άρα λοιπόν έγινε γνωστό το όνομα του.

    Congrats στην Λαζαράκου, για τα γρήγορα αντανακλαστικά.

     

    Το ΤΧΣ ζεσταίνει τις μηχανές και για την Αlpha Bank

    Μπορεί να προηγείται Εurobank και Εθνική στο πρόγραμμα αποεπένδυσης από τις τράπεζες που έχει καταρτίσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όμως κινητικότητα υπάρχει και με την Alpha Bank.

    Oπως μαθαίνω στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας συναντήθηκε η διοίκηση του ΤΧΣ με τη διοίκηση της Alpha Bank.

    Mία συνάντηση η οποία παρόλο που επισήμως χαρακτηρίστηκε «εθιμοτυπική» μέρες που είναι έχει την αξία της.

    To πακέτο των μετοχών της Alpha Bank που κατέχει το ΤΧΣ φθάνει το 8,99% και, όπως αντιλαμβάνεστε, η διάθεση του θα διαμορφώσει καθοριστικά την «ανθρωπογεωγραφία» στο Μετοχολόγιο της τραπέζης.

    Για παράδειγμα σας είχαμε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον που φαίνεται να έχει εκφράσει η Reggeborgh, το ολλανδικό family office του Henry Holterman, βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ, το οποίο σήμερα κατέχει το 5,16% των μετοχών της Alpha, να αυξήσει το ποσοστό της.

    Σημαντικό ποσοστό (κάτω του 5%) κατέχει ο αμερικανός επενδυτής JOHN Paulson, o οποίος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να μειώσει τη συμμετοχή του.

    Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι η διάθεση του πακέτου της Αlpha από το ΤΧΣ, ίσως θα οδηγήσει σε ένα θεαματικό «μπρα ντε φερ» μεταξύ των δύο μεγαλομετόχων.

    Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια για μετόχους και την μετοχή, προδιαγράφεται συναρπαστική.

    Mετά μάλιστα και την αναβάθμιση της χώρας στη πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα οι εξελίξεις για παράδειγμα στην Eθνική (η οποία έπεται της Eurobank) αναμένεται να τρέξουν ακόμη πολύ πιο γρήγορα.

     

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Θα πάει με γουρούνα ή υποβασταζόμενος; 

    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο της Folli-Follie.

    Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, είτε οδηγώντας γουρούνα όπως στις Σπέτσες πριν από λίγες ημέρες (όπως σας αποκαλύψαμε στις 30 Αυγούστου) είτε υποβασταζόμενος όπως πριν από 3 χρόνια όταν προφυλακίστηκε, θα πρέπει να παραστεί στην Αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου θα συνεχιστεί η δίκη μετά την αναβολή της στις 19 Ιουνίου. 

    Στο εδώλιο θα καθίσουν εκτός από τον ίδιο η σύζυγός του Καίτη, καθώς και ο γιος τους, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Πατέρας και γιος θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για την οποία δικάζονται συνολικά 10 κατηγορούμενοι, καθώς τους αποδίδεται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρίας, παραπλανώντας επενδυτές.

    Η δικογραφία αναφέρει ότι η δράση των κατηγορουμένων είχε ξεκινήσει από το 2006 εμφανίζοντας την θυγατρική στην Κίνα να παρουσιάζει εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε νόμιμους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως επίσης και τραπεζικά υπόλοιπα σε εικονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. 

    Ακολούθως οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι έστελναν στην Ελλάδα τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών τους στην Κίνα ενοποιώντας τες με στους Ισολογισμούς της εισηγμένης στο ΧΑ. 

    Έτσι σύμφωνα με τη δικογραφία κατάφερναν να καταρτίζουν συμφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες και είχαν άνετη πρόσβαση σε δανεισμό μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων μεταθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο πιστωτικό επενδυτικό.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακμαιότατος, στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου.

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος, υποβασταζόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Ηριώτη και Γιώργο Γεωργιάδη, προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

     

    Ανοίγουν σαμπάνιες στην ΡQH

    Όχι προφανώς για να καλωσορίσουν το νέο επικεφαλής της εταιρείας αλλά διότι η εταιρεία που λειτουργεί ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα. κέρδισε την δικαστική μάχη που είχε με την CAIR, την ομώνυμη εταιρεία παραγωγής του περίφημου καμπανίτη.

    Και εξηγούμαι.

    Με απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η έφεση της «ΚΑΪΡ» για την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 7/2022 οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή που άσκησε εις βάρος της η υπό ειδική εκκαθάριση «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Ειδικό Εκκαθαριστή και συγκεκριμένα την ανώνυμη εταιρεία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.».

    Με την απόφαση του Εφετείου η έφεση που άσκησε η ΚΑΪΡ ΑΕ για την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 18/2022 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία δεν έγινε δεκτή η ανακοπή που άσκησε για την ακύρωση διαταγής πληρωμής ύψους, μαζί με τόκους, 1.837.000 €.

    Oσον αφορά τώρα στα διοικητικά της PQH το όνομα που έχει ακουστεί ότι θα διαδεχθεί την κυρίας Tάνιας Σουσάρη είναι ο Σπύρος Ρασσιάς ο οποίος προέρχεται από την PwC.

     

    Φωκίων Καραβίας: Τι φέρνει η συνεργασία της Eurobank με την BestPrice

    Mεγάλη ανταπόκριση μαθαίνω ότι έχει η νέα στρατηγική συνεργασία της Eurobank με την BestPrice.gr , η οποία που χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ασφάλεια και προνόμια για έμπορους & καταναλωτές

    Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας που στηρίζεται στην κοινή επιδίωξη της Eurobank και της BestPrice.gr για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και παροχή καινοτόμων και αξιόπιστων λύσεων, οι οποίες προάγουν το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα, παρέχονται μια σειρά από νέες δυνατότητες και υπηρεσίες, όπως:

    Δωρεάν ασφάλιση αγορών στους χρήστες του BestPrice.gr σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία Eurolife, με τη διαμεσολάβηση της Eurobank.

    Δυνατότητα υπολογισμού ενδεικτικού αριθμό δόσεων και ποσό ανά δόση για την αγορά του προϊόντος που ενδιαφέρει τον κάθε καταναλωτή καθώς πλοηγείται σε περισσότερα από 3.700 ηλεκτρονικά καταστήματα, σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της Eurobank ώστε να ενημερώνονται για τις αντίστοιχες χρηματοδοτικές επιλογές.

    Ιδιαίτερα προνομιακή τιμολόγηση για την υπηρεσία e-Commerce Gateway από την Worldline και την Eurobank.

    Επιπλέον, πελάτες της Eurobank που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα και το e-shop τους στο BestPrice.gr απολαμβάνοντας επιπλέον προνόμια και παροχές από την εταιρεία.

     

    Χρυσά κέρδη για την CVC από τη Μαρίνα Ζέας

    Με καθαρά κέρδη 2,8 εκατομμύρια σε τζίρο 8 εκατομμυρίων μόνο επικερδείς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις μπίζνες της CVC στη μαρίνα Ζέας, στην οποία επένδυσε το 2020, όταν απέκτησε τις μαρίνες που είχε αγοράσει ο τουρκικός όμιλος Dogus στη χώρα.

    Η αύξηση του τζίρου ήταν αποτέλεσμα της τιμολογιακής πολιτικής που εφάρμοσε η μαρίνα Ζέας πέρσι και συνεχίζει φέτος, αυξάνοντας τις τιμές κατά 12%.

     Με φόντο τη μαρίνα εκτυλίσσεται μια μικρή δικαστική διαμάχη της CVC με την ΕΥΔΑΠ, με αιτία τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για υποτιθέμενη παράνομη συνύδερυση.

    Σε αρνητική αναγνωριστική αγωγή της μαρίνας Ζέας με αίτημα να αναγνωρισθεί ότι δεν οφείλει τίποτα στην ΕΥΔΑΠ, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή όσον αφορά λογαριασμούς συνολικού ποσού 67.949 ευρώ και απέρριψε αγωγή για ποσό 1 εκατομμυρίου.

    Η CVC άσκησε έφεση αλλά το θέμα δεν έληξε, Η ΕΥΔΑΠ επανήλθε ζητώντας 2,1 εκατομμύρια αλλά και η μαρίνα απάντησε με αίτημα ανακοπής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

    Το δικαστήριο έχει αναστείλει την εκδίκαση έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου, ενώ έχει ασκηθεί και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης, η οποία έχει γίνει δεκτή.

    Να θυμίσουμε ότι το 25% της μαρίνας ανήκει στο Δημόσιο, μέσω της ΕΤΑΔ.

     

    Ποιος κατηγορούσε ποιον για την κόντρα Italgas -ΤΑΙΠΕΔ

    Για τη σφοδρή αντιπαράθεση της Italgas με το ΤΑΙΠΕΔ που σοβούσε εδώ και καιρό και αναδύθηκε τώρα, διαβάσατε ήδη αναλυτικά όλο το παρασκήνιο στο mononews.gr.

    Με δύο λόγια οι Ιταλοί απαιτούν επιστροφή 160 εκατομμυρίων από τα περίπου 900 που είχαν πληρώσει για να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

    Η απαίτηση του ιταλού CEO, Πάολο Γκάλο (Paolo Gallo), από το ΤΑΙΠΕΔ, στηρίζεται στο ότι υποχρεώθηκε να καταβάλλει τόκους 5% επί του τιμήματος εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών, για το χρονικό διάστημα από την υποβολή της οικονομικής προσφοράς έως την υπογραφή της συμφωνίας αγοραπωλησίας.

    Για να γνωρίζετε όλη την ιστορία και τις διαμάχες σας ενημερώνουμε: το διάστημα 2021-2022 κύκλοι του ΥΠΕΝ (κύκλοι λέμε και θυμίζουμε πως ΥΠΕΝ τότε ήταν ο κ. Κ. Σκρέκας) κατηγορούσαν με βαριές κουβέντες τον τότε Πρόεδρο της ΡΑΕ (και σήμερα ισχυρό επικεφαλής της ΡΑΕΕΥ) Θανάση Δαγούμα, ότι κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα την διαδικασία, «ψάχνοντας προσχηματικά και για 12 μήνες, ψύλλους στα άχυρα» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

    Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Θανάσης Δαγούμας, διοχέτευε τότε την απάντηση πως «ακολουθώντας πιστά την προκήρυξη, ερευνώ και πιστοποιώ τις θυγατρικές ΕΔΑ, αλλά βλέπω και το αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι διαδικασίες πώλησης με τη συμμετοχή ή όχι τρίτων επενδυτών στο σχήμα της Italgas».

    Μάλιστα τότε, κύκλοι της ΡΑΕ (αχ αυτά τα γεωμετρικά σχήματα) άφηναν να εννοηθεί ότι «Ο Υπουργός βιάζεται αδικαιολόγητα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο».

    Αποτέλεσμα ήταν, Σκρέκας και Δαγούμας να έχουν σχέσεις αντιπαράθεσης όπως οι επικεφαλής της Δυτικής και Ανατολικής Λιβύης ένα πράγμα.

    Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης το καλοκαίρι του 2022, ο Πάολο Γκάλλο και η Italgas κατέθεσαν αγωγή διαιτησίας στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ΔΕΕ) που εδρεύει στο Παρίσι.

    Ο Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ έστειλε αναλυτικό υπόμνημα στο ΔΕΕ με το οποίο αντικρούει τις αιτιάσεις των Ιταλών και υπογραμμίζει πως δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε απαίτησή τους.

     

    ΤΑΙΠΕΔ-ΡΑΕ: «Ο Ιταλός είναι αχάριστος»…

    Εκεί ακριβώς όμως, πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ και τη ΡΑΕ, θυμίζουν με νόημα την ευνοϊκή ρύθμιση για το 2023 που δόθηκε στη ΔΕΠΑ Υποδομών, άρα και στην Ιtalgas, αναφορικά με το WACC της εταιρείας.

    Τους χαρακτηρίζουν μάλιστα «αχάριστους» τους Ιταλούς και τον κ. Γκάλλο προσωπικά.

    Ο κ. Γκάλλο πέτυχε την ευνοϊκή ρύθμιση κατά προτεραιότητα, όπως προέβλεπε τροπολογία του ΥΠΕΝ που κατατέθηκε στο ενεργειακό πολυνομοσχέδιο.

    Αυτή η ευνοϊκή δυνατότητα καθορισμού του WACC ανάβει το πράσινο φως στην Italgas να μειώσει δραστικά τις επενδύσεις που θα κάνουν φέτος οι τρεις ΕΔΑ (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ), με βάση την εύλογη απόδοση που θα εγκριθεί.

    Η ιταλική εταιρεία μείωσε δραστικά τις επενδύσεις για το 2023, χωρίς να έχει κάποια συμβατική επίπτωση για αυτό.

    Η ρύθμιση αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλες, πολύ μεγάλες αντιδράσεις από μεγάλους ελληνικούς ενεργειακούς Ομίλους (Σ.Σ. όλοι εισηγμένοι στο ΧΑΑ και με εξαιρετικές επιδόσεις πλέον) που φωνάζουν πως «εμείς πολεμάμε με τα θηρία ενώ οι Ιταλοί χρησιμοποιούν την ιταλική κυβέρνηση και την Πρεσβεία για πετύχουν τους στόχους τους, επικαλούμενοι ακόμη και εξέταση πιθανής μείωσης της ιταλοτουρκικής συνεργασίας προς όφελος της Ελλάδας για να το πετύχουν, δηλαδή εκβιάζουν ανοιχτά!».

    Για το τέλος η πρόβλεψη του wiseman: θα γίνει συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών, σε ποσόν πολύ χαμηλότερο από αυτό που ζητούν οι Ιταλοί.

    Αλλά το κλειδί είναι ο τρόπος αποπληρωμής της ‘επιστροφής’ και εκεί, όταν έλθει η ώρα θα κρύβεται και η είδηση…

    Quiz 1

    Ποιο fund με έντονη παρουσία στα ελληνικά επιχειρηματικά δρώμενα, συζητάει να εξαγοράσει γνωστή ομάδα του μπάσκετ;

    Οι συζητήσεις μου λένε ότι είναι σε εξέλιξη!!!

    QUIZ 2

    Σε ποια μη συστημική ΤΡΑΠΕΖΑ, στην οποία είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς η Intellexa και η KRiKEL, ξεκίνησε ελέγχους η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

    Intellexa και η KRiKEL είναι οι δυο εταιρείες που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση των υποκλοπών.

    Στην Αρχή για το Ξέπλυμα, υπάρχει καταγγελία ότι μέσω της τράπεζας αυτής “περνούσαν” πολλά εκατομμύρια ευρώ από και προς τράπεζες του Λουξεμβούργου, της Κύπρου και της Ελβετίας, το 2020-2021 και 2022.

    Τα λεφτά αυτά δεν δικαιολογούνται και για αυτόν τον λόγο ο εισαγγελέας της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης αποφάσισε να δράσει.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.