• Οι πύργοι και οι αξιωματικοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, η νοσοκόμα του Αλέξη Τσίπρα, οι έγνοιες του Γιώργου Πατούλη, η συνθηκολόγηση του ΤΧΣ και ο μύθος της Ελληνικής Αριστοκρατίας που έφυγε

    Αυτό το σαββατοκύριακο ανήκει στην Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα

    The Wiseman
    image
    The Wiseman

    Ο Μητσοτάκης ρίχνει 2 πύργους και 2 αξιωματικούς στην επικοινωνιακή σκακιέρα…

    Κυριάκος Πιερρακάκης και Κώστας Καραμανλής. Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης. Δύο πύργοι και δύο αξιωματικοί στην σκακιέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη πήραν εντολή και ξεκινούν περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση των δεσμών κυβέρνησης και κοινωνίας.

    Με ενέσεις κοινωνικής πολιτικής, με παρουσίαση των επιτευγμάτων της οικονομικής πολιτικής, με εκλαΐκευση των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι 4 υπουργοί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την μίζερη ατζέντα του κορονοϊού, την ανούσια σύγκρουση για τα εμβόλια και την ανάδειξη της νέας προοπτικής.

    Αισιοδοξία, Πρακτικές λύσεις και Κοινωνική Ευαισθησία θα είναι το μήνυμα των 4 στελεχών που θα περιοδεύσουν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια για την ανασύνταξη της κυβερνητικής πολιτικής ηγεμονίας. Οι πιο πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, θα αφήσουν για λίγο τα γραφεία τους και θα βγουν χειμωνιάτικα στις πλατείες και τα καφενεία της περιφέρειας γιατί η κυβέρνηση δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάσει το μεγάλο της πλεονέκτημα: την εμπιστοσύνη…

    Η ωραία νοσοκόμα στην κατοικία Αλέξη Τσίπρα…

    Ως μοναχός του Αγίου Όρους διαθέτω πιστούς πληροφοριοδότες παντού.

    Μου επεσήμαναν λοιπόν ότι τον τελευταίο καιρό, κάθε Δευτέρα, μια ωραία νεαρή δεσποινίς, ντυμένη νοσοκόμα, επισκέπτεται τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην κατοικία του.

    Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ο νους μου πήγε στο κακό.

    Μετά όμως με καθησύχασαν.

    Η δεσποινίς είναι πραγματική νοσοκόμα, έρχεται από την Ευρωκλινική και υποβάλει σε PCR test ολόκληρη την οικογένεια Τσίπρα ώστε να είναι όλοι σίγουροι πως ο πρώην πρωθυπουργός χαίρει άκρας υγείας και αποφεύγει τον κορονοϊό….

    Ο Γιώργος Πατούλης έχει την δική του έγνοια

    Αν συμβαίνει να κυκλοφορείτε αυτές τις μέρες με αυτοκίνητο στους κεντρικούς δρόμους των Βορείων Προαστίων θα σας έχει τύχει σίγουρα: Συνεργεία της Περιφέρειας καθαρίζουν τα φρεάτια στις κεντρικές οδούς ώστε να μην πνιγεί η Αθήνα όταν έρθουν οι πραγματικές χειμωνιάτικες βροχές.

    Η σκέψη είναι σωστή, ο στόχος ορθός αλλά ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει μετέωρο:

    Γιατί βγαίνουν τα συνεργεία τις πρωινές ώρες που όλος ο κόσμος βιάζεται να πάει στη δουλειά του;

    Γιατί δεν διαλέγουν άλλες ώρες με λιγότερη κίνηση;

    Η απάντηση που εκμυστηρεύτηκε στον μοναχό του Αγίου Όρους ένας από τους επιτελείς του Γιώργου Πατούλη είναι εκπληκτική:

    «Γιατί πρέπει οι πολίτες να βλέπουν ότι ο Περιφερειάρχης παίρνει εγκαίρως τα μέτρα του… Σε άλλες ώρες με μικρότερη κίνηση, η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη δεν θα γινόταν αισθητή…».

    Ακόμη να συνέλθει από την έκπληξη ο μοναχός…

    Έφυγε ο μύθος της Ελληνικής Αριστοκρατίας

    Αυτό το σαββατοκύριακο ανήκει στην Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα.

    Όλες οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες, τα περιοδικά και οι εκπομπές lifestyle θα παρουσιάζουν διαρκώς ένα ποτάμι από εικόνες και ιστορίες από την λαμπερή ζωή, μιας αυθεντικής Ελληνίδας αριστοκράτισσας, μιας γυναίκας που με μεγάλη ευκολία κινούνταν στους διαδρόμους των παλατιών αλλά και στα σοκάκια των φτωχογειτονιών όπου προσέφερε απλόχερα το φιλανθρωπικό της έργο.

    Η πώληση του παλατιού της οικογένειας στην Ερμιονίδα, στην είσοδο του λιμανιού της Costa, της έπαυλης με τις 14 κρεβατοκάμαρες, την ιδιωτική παραλία και τις απίστευτες ανέσεις, το 2014, έδωσε το μήνυμα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης που θα ταλαιπωρούσε τα επόμενα 5 χρόνια την Ελλάδα.

    Αφού πούλησαν οι Κοβαίοι το παλάτι της Ερμιονίδας, τότε το bankrun της εποχής είχε σοβαρό λόγο και πραγματική αιτία.

    Λίγο αργότερα, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα και όλα τα υπόλοιπα.

    Όσοι ακολούθησαν το παράδειγμα του Κόβα έσωσαν τα λεφτά τους…

    Η Ηρώ Κόβα γεννήθηκε πλούσια, έζησε σαν βασίλισσα στην Αθήνα και το Λονδίνο αλλά σημάδεψε ανεξίτηλα την κοινωνική ζωή της χώρας.

    Ήταν σκληρή όταν έπρεπε, αλλά εξέπληττε με τις ευαισθησίες που έδειχνε ξαφνικά και απροσδόκητα σε ζητήματα φιλανθρωπίας.

    Η Ηρώ Κόβα έθετε πάντα ψηλά τον πήχη για τις κυρίες της καλής κοινωνίας που την ζήλευαν αλλά δεν το ομολογούσαν.

    Τελικά νικήθηκε από τον καρκίνο κι έφυγε νωρίς….

    Τραπεζίτες και Servicers υπερήφανοι για 24 ρυθμίσεις δανείων

    Με ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου 1.500 λέξεων (!), το Υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Χρήστου Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες, τους servicers της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Ανακοίνωσαν με… ικανοποίηση (;) την ολοκλήρωση των πρώτων 24 ρυθμίσεων οφειλών, στο πλαίσιο του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν.4738/2020), η οποία αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

     Ο νόμος ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020.

    Τον Νοέμβριο του 2021 οι τραπεζίτες και οι servicers είχαν να παρουσιάσουν 8 παραδείγματα βιώσιμων, ρεαλιστικών και δίκαιων ρυθμίσεων οφειλών με τον ειδικό αυτοματοποιημένο αλγόριθμο.

    Οι πληροφορίες του Wiseman επιμένουν ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν έδωσε εύσημα στους τραπεζίτες και τους servicers. To αντίθετο θα έλεγα…

    Το ΤΧΣ συνθηκολόγησε, η Ellington παίρνει τα ηνία

    Δεν μπορούσε να καθυστερήσει άλλο τη διαδικασία της επιλογής προτιμητέου επενδυτή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

    Ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington.

    Τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως ακριβώς σας τα περιέγραψε χθες ο μοναχός του Αγίου Όρους:

    Θα υπογραφεί η Shareholders Agreement, για το πρώτο μεγάλο ποσό συμμετοχής του ιδιώτη επενδυτή. Κατόπιν θα μπουν στην «Ηρακλή ΙΙ» τα «κόκκινα» δάνεια της Attica Bank και θα προσδιοριστούν οι ζημιές από την τιτλοποίηση.

    Αμέσως μετά η Αttica θα προχωρήσει, μέσα στο καλοκαίρι, στην δεύτερη μεγαλύτερη Αύξηση Κεφαλαίου.  Θα ακολουθήσει και μια 3η κεφαλαιακή ενίσχυση με warrants ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον της νέας Attica Bank χωρίς καμία αμφισβήτηση…

    Nέος ρόλος για την Φωτεινή Μπαμπανάρα

    Το αξέχαστο 2015, η κυρία Φωτεινή Μπαμπανάρα, με πτυχίο αρχαιολογίας αλλά και επικοινωνίας στα νέα μέσα, τόλμησε και ανέλαβε τις Δημόσιες Σχέσεις και την επικοινωνία της Novartis.

    Την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσε φαντάσματα και σκάνδαλα, η κυρία Μπαμπανάρα στάθηκε όρθια κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπεια της «πέτρας τους σκανδάλου», της πολύπαθης Novartis. Μάλλον τα κατάφερε καλά αφού σε μια βδομάδα, η Φωτεινή Μπαμπανάρα αναλαμβάνει διεθνή ρόλο στην ομάδα επικοινωνίας Corporate Affairs and Global Health της Novartis AG.

    Η κυρία Μπαμπανάρα θα είναι επικεφαλής επικοινωνίας για το τμήμα Integrated Access Programs and Markets (IAPM). Πρόκειται για τα προγράμματα πρόσβασης σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος όπως το Novartis Access Portfolio και Healthy Families, καθώς και  το Global Health Markets and Access Principles Center of Excellence.

    Παράλληλα, η κυρία Μπαμπανάρα θα συνεχίσει να ηγείται του τμήματος Επικοινωνίας και Σχέσεων με Ενώσεις Ασθενών για τoν όμιλο Novartis στην Ελλάδα.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.