• Η αλήθεια για Hellenic Healthcare (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan κλπ), Εθνική Aσφαλιστική, Interamerican, NN, MetLife & Generali

    Το group  της Hellenic Healthcare αξιοποιεί μεν κεφάλαια του CVC, έχοντας όμως μια ξεχωριστή οντότητα. Τόσο μετοχικά (με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιχειρηματιών) όσο και σε επίπεδο άσκησης management.

    the wise man
    image
    the wise man

    Marfin: το θέμα κρύβει δράκους και δυσάρεστες πολιτικές εκπλήξεις

    Το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης Marfin (θυμάστε το κούγκι που έκαναν κάποιοι γνωστοί που τους ξέρει όλη η Ελλάδα στην οδό Σταδίου, στο κατάστημα της τράπεζας, με θύματα υπαλλήλους) είναι γεγονός.

    Προφανώς και το θυμάστε καθώς το μέγεθος του ατυχήματος δεν είχε συγκλονίσει μόνο την Ελλάδα αλλά έκανε το γύρο του κόσμου.

    Λοιπόν, ο φάκελος ξανάνοιξε και πληροφορούμαι ότι κρύβει ΔΡΑΚΟΥΣ…

    Κρύβει ονόματα και διευθύνσεις, τα οποία θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό! Αυτά προς το παρόν…

    Η Πειραιώς πάει στην Βουλή

    Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα συναντηθούν σήμερα στις 10.00 πμ – συντονιστείτε θα έχει ενδιαφέρον – οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης «Πειραιώς».

    Θα είναι εκεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ανδρέας Βερύκιος και ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου.

    Την συζήτηση προκάλεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία για το θέμα της τράπεζας Πειραιώς έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης…

    Τι να πει κανείς για εκείνους που έκλεισαν τις τράπεζες επί 3 εβδομάδες το καλοκαίρι του 2015 και ζημίωσαν με περίπου 20 δις ευρώ το ελληνικό δημόσιο μόνο από τις μετοχές των τραπεζών που είχε στο χαρτοφυλάκιό του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…

    Αλέξης Πατέλης: «τα λεφτά δεν θα πάνε δεξιά και αριστερά»

    Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φουλάρει τα μηχανές και COVID επιτρέποντος αναμένεται να ξεκινήσουν επενδυτική εκστρατεία…

    Σου λένε που θα πάει θα αυξηθεί το επόμενο δίμηνο ο αριθμός των εμβολιασμένων και σιγά-σιγά θα αφήσουμε πίσω μας μέσω της ανοσίας που χτίζεται στον φονικό ιό.

    Άρα, ήρθε η ώρα της οικονομίας και των επενδύσεων. Μαθαίνω ότι 2-3 μεγάλες επενδύσεις, εμβληματικού χαρακτήρα, είναι έτοιμες και οι ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν…

    Πάμε τώρα στα του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα στα 13 δις ευρώ δάνεια που θα πάρει η χώρα για να στηρίξει επενδύσεις με συμμετοχή κατά 50% του δημοσίου.

    Τα υπόλοιπα θα τα βάλει ο επιχειρηματίας και η τράπεζα.

    Η ατάκα του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη ότι «τα δάνεια δεν θα δοθούν δεξιά και αριστερά» δείχνει την κατεύθυνση και η στήλη ελπίζει πως δεν θα ξαναδούμε όσον αφορά στην χρηματοδότηση τα ίδια και τα ίδια…

    Τελικά, ο Τζίγγερ πρασίνισε…

    Μόλις προχθές η στήλη Wiseman σας ενημέρωνε για τις business του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω της Motol Oil.

    Και ναι επιβεβαιωθήκαμε καθώς το νέο αφεντικό της ισχυρής οικογένειας αγόρασε αιολικά πάρκα έναντι 425 εκατ. ευρώ. Σε ποιον ανήκαν;

    Στις Fortress που τα πήρε μαζί με τα δάνεια του Γιώργου Λογοθέτη που πούλησε η Πειραιώς.

    Το επόμενο βήμα του Τζίγγερ μαθαίνω ότι αφορά την επέκταση της επένδυσης στις ΑΠΕ και μέσα από τις πράσινες επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Οι… φουρτούνες της όμορφης Όλγας

    Ένας από τους φίλους της στήλης, που έχει έμφυτη την περιέργεια, μου μετέφερε ότι είδε την πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη κάπως στεναχωρημένη…

    Επί προσωπικού όλα καλά, αλλά κυκλοφορούν κάποιες φήμες ότι οι σχέσεις με την ευρύτερη ισχυρή οικογένειά της βρίσκονται σε χαμηλό βαρομετρικό.

    Δεν ξέρω τον λόγο και δεν θέλω να σας γελάσω αλλά ο φίλος επιμένει ότι έχει επέλθει ρήξη με το σόι της μητέρας της και αυτό της έχει στοιχίσει…

    Θα μου πείτε έτσι είναι οι οικογένειες… Μια στα μέλια, μια στα χαρακώματα.

    Συμβαίνουν αυτά…

    Ελλάκτωρ: Προς παράταση η γενική συνέλευση;

    Πληθαίνουν αυτοί που εκτιμούν πως θα πάμε σε επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ

    Δεν αποκλείεται με το «μπάχαλο» που επικρατεί μεταξύ των δύο στρατοπέδων, δηλαδή μεταξύ των Ολλανδών και των εφοπλιστών Μπάκος-Καϋμενάκης.

    Όπως και να `χει το πρόβλημα στην Ελλάκτωρ είναι η απώλεια του έργου της Εγνατίας Οδού και άλλα πολλά που έχουν προκύψει με τα έργα που έχει αναλάβει η Ακτωρ.

    Όσο για τη γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη για αύριο.

    Η αλήθεια για Hellenic Healthcare και Εθνική Aσφαλιστική

    Η αλήθεια να λέγεται.

    Μπορεί το CVC Capital να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των εξαγορών στην Ελλάδα (με πρόσφατα δείγματα γραφής την Εθνική ασφαλιστική και τη Vivartia) αλλά αυτό δεν αναιρεί το αυτόνομο και εντελώς διακριτικό επιχειρηματικό αποτύπωμα που διαθέτει το σχήμα της Hellenic Healthcare.

    Tου μεγαλύτερου δηλαδή, ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ, Creta Interclinic).

    Τα πράγματα είναι απλά και ευανάγνωστα.

    Το group  της Hellenic Healthcare αξιοποιεί μεν κεφάλαια του CVC, έχοντας όμως μια ξεχωριστή οντότητα.

    Τόσο μετοχικά (με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιχειρηματιών) όσο και σε επίπεδο άσκησης management.

    Κατά συνέπεια οι πρόσφατες εξαγορές δεν εντάσσονται στο δικό του πλαίσιο δράσης, καθώς η Hellenic Healthcare δεν απέκτησε φυσικά κανενός είδους  επιπρόσθετη, άμεση συμμετοχή.

    Με τη Vivartia, την Εθνική Ασφαλιστική, όπως επίσης και κάποιες άλλες επιχειρηματικές θέσεις, να περνάνε στον έλεγχο του μητρικού ομίλου του CVC Capital.

    Που είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, με παρουσία σε τρείς ηπείρους και 23 χώρες.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν έχουν μεταβληθεί οι ισορροπίες ανάμεσα στο σχήμα της Hellenic Healthcare και των ασφαλιστικών εταιρειών.

    Σαφώς, η ισχυρή θέση που έχει στην αγορά η Εθνική ασφαλιστική της παρέχει το πλεονέκτημα της πιο ευέλικτης διαπραγμάτευσης στην τιμολόγηση των ‘’πακέτων’’ υπηρεσιών υγείας.

    Από την άλλη πλευρά όμως, το management της Hellenic Healthcare επιζητεί να έχει τα βέλτιστα οικονομικά αποτελέσματα για το group των 6 μονάδων που διαθέτει (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ, Creta Interclinic).

    Ώς εκ τούτου κινείται συντεταγμένα και χωρίς αποκλίσεις.

    Δεν θα μπορούσε άλλωστε να πράξει κάτι διαφορετικό, αφού με επιχειρηματικά κριτήρια ναι μεν η Εθνική Aσφαλιστική είναι η μεγάλη της αγοράς, αλλά δεν είναι όλη η αγορά.

    Σε αυτήν υπάρχουν κι άλλοι ‘’παίκτες’’ με αξιόλογα μερίδια, όπως για παράδειγμα η ΝΝ Hellas,η  Interamerican ,η MetLife  και η πρόσφατα ενισχυμένη με την εξαγορά της ΑΧΑ Ελλάδος, Generali.

    Το management της Hellenic Healthcare είναι ανοικτό στις συζητήσεις με όλες τις ασφαλιστικές, στοχεύοντας στις καλύτερες κατά το δυνατόν συμβάσεις, για το εν γένει επιχειρηματικό πλάνο.

    Και οι ασφαλιστικές εταιρείες φυσικά για το δικό τους συμφέρον αγωνίζονται.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.