• Λεφτά στο χέρι από τον Μητσοτάκη, ο νέος μέτοχος της ΓΕΚ, ο πράσινος Τζίγγερ και η κόντρα με φόντο το Concordia του Libra

    Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φαίνεται με βάση αυτά που μαθαίνω ότι μπήκε ένας ακόμη ισχυρός επενδυτής και αυτό έγινε την Παρασκευή… 

    the wise man
    image
    the wise man

    Μαξίμου Ι: Το ζεστό χρήμα του Κυριάκου

    Λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου όλα είναι έτοιμα για να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πόσα λεφτά στο χέρι θα πάρουν με το άνοιγμα της αγοράς. 

    Το ποσό ανά επιχείρηση έχει κλειδώσει, τα λεφτά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών της εστίασης μέχρι τα μέσα Απριλίου και μαθαίνω ότι ο μηχανισμός του «δώρου» – δεν πρόκειται να επιστραφούν – θα δουλέψει ως εξής: ο τζίρος ενός μήνα του 2020 συν ένα ποσοστό αυτού. 

    Τώρα ποιος θα είναι ο μήνας, μου λένε ότι ο Μάιος του 2020 αποτελεί το φαβορί…

    Μαξίμου ΙΙ: τα εύσημα σε Σκάλκο, Τσακίρη 

    Όλο το βάρος της νέας στήριξης με cash που θα ανακοινώσει ο ΠΘ το σήκωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος. 

    Εκείνοι έβαλαν κάτω τα στοιχεία και έφτιαξαν την πρόταση, την πήγαν στους Σταϊκούρα και Σκυλακάκη (το ταμείο γαρ) και το κονδύλι είναι έτοιμο, διότι πρέπει πρώτα να μπουν τα χρήματα από το δημόσιο ταμείο και εν συνεχεία (αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις) θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ.

    Το μήνυμα του Θόδωρου στην βάση της ΝΔ

    Σήμερα στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί η πρόταση της Αθήνας για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα πρώτα χρήματα θα έρθουν με το καλό τον Ιούλιο-Αύγουστο και θα είναι 4 δισ. ευρώ. 

    Όπως είπε και ο πάντοτε ξεκάθαρος Σκυλακάκης τα λεφτά δεν είναι για προσλήψεις αλλά για επενδύσεις. 

    Πληροφορούμαι ότι αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν πλευρίσει τον Σκυλακάκη και το επιτελείο του πρωθυπουργού ζητώντας εξυπηρετήσεις κομματικού χαρακτήρα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Γι` αυτό βγήκε ο Θόδωρος στην TV να τους κόψει την όρεξη…

    ΓΕΚ ΤΕΡΝA: Δεν αγόρασε ο Περιστέρης

    Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 φαίνεται, με βάση αυτά που μαθαίνω, ότι μπήκε ένας ακόμη ισχυρός επενδυτής και αυτό έγινε την Παρασκευή… 

    Το πακέτο των 1,8 εκατομμυρίων μετοχών που άλλαξε χέρια στην τιμή των 11,20 ευρώ μαθαίνω ότι δεν το αγόρασε ο Γιώργος Περιστέρης, αλλά άλλος… 

    Το ποσό περίπου 20,160 εκατ. ευρώ. 

    Ο ισχυρός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει κάνει, όπως πληροφορούμαι, σοβαρές επαφές – το τελευταίο χρονικό διάστημα – με ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά και με Ιδρύματα με στόχο την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαια της εταιρείας. 

    Δεν αποκλείεται, λοιπόν, οι επαφές να πήραν «σάρκα και οστά»… 

    Κάτι ψυθιρίζεται περί εφοπλιστικών κεφαλαίων, αλλά αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες. 

    Επίσης η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει απτόητη το ράλι και την Παρασκευή έκλεισε στα 10,04 ευρώ με κέρδη πάνω απο 4%. 

    Ο «πράσινος» Τζίγγερ

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει, όπως μου μετέφερε ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του, μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής… 

    Εξάλλου, τρανή απόδειξη αποτελεί η αγάπη του για τα ηλεκτροκίνητα της Tesla. 

    Πέραν, όμως, της ευαισθησίας, το αφεντικό της οικογένειας Βαρδινογιάννη – έχει ήδη πάρει σιωπηρά τον ρόλο – βλέπει ότι οι business του μέλλοντος είναι τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ακούω πως είναι έτοιμος να κάνει την έκπληξη μέσω εξαγοράς μεριδίου εταιρείας… 

    Οπως μαθαίνω Εταιρεία συμφερόντων του ομίλου αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, για χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων εγκατεστημένος ισχύος άνω των 180 MW, με μια προσφορά που σε όρους enterprise value ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ.

    Με την εξαγορά ο όμιλος θα πιάσει νωρίς-νωρίς το στόχο διετίας, για χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος 300 MW.

    Τα σχέδια της οικογένειας (μέσω της Motor Oil ΜΟΗ -1,23% 25,80 ) προς αυτή την κατεύθυνση τα περιέγραψε με ξεκάθαρο λόγο ο deputy CEO της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης.

    Greenhill: Η… φτώχεια των εφοπλιστών

    Έχετε διαβάσει τα ονόματα που προτείνουν οι εφοπλιστές και μέτοχοι της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 Μπάκος και Καϋμενάκος για tο διοικητικό συμβούλιο. 

    Η στήλη δεν θα σταθεί στο ποιοι είναι, τι ρόλο έπαιξαν στον όμιλο αλλά στο γεγονός ότι το εφοπλιστικό δίδυμο δεν έκανε την έκπληξη… Δεν κατέβασε στον αγώνα δυνατούς παίχτες, νέας κοπής αλλά αρκέστηκαν στις επιλογές που είχαν κάνει (καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνουμε εμείς εδώ) οι αδελφοί Καλλιντσάτση.

    Το Corcordia, η τράπεζα Πειραιώς και η πολιτική κόντρα

    Το Ινστιτούτο Concordia, συνιδρυτής του οποίου είναι το Libra Group, μαθαίνω ότι αναμένεται να απασχολήσει τους διαδρόμους της πολιτικής με φόντο την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 . 

    Το Concordia διοικείται από την οικογένεια Λογοθέτη. 

    Πρόεδρος του Concordia Leadership Counsil είναι ο Γιώργος Λογοθέτης, με τα γνωστά δάνεια που είχε πάρει στο παρελθόν από την τράπεζα Πειραιώς.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.