• H απάντηση Βακάκη στους εξεγερθέντες μετόχους, το ισχυρό δίδυμο Φέσσα-Γερμανού και οι business του Μομφεράτου και του Μπερνίτσα

    Ο Βακάκης και οι  μέτοχοι Θυμάστε πριν μερικούς μήνες όταν οι μέτοχοι – κυρίως οι ξένοι – είχαν ξεσηκωθεί εναντίον της διοίκησης της Jumbo και ζητούσαν μεγαλύτερο μέρισμα καθώς το ταμείο… έπλεε από cash. Με ανακοίνωση εχθές η εταιρεία που μανατζάρει εδώ και δεκαετίες ο Απόστολος Βακάκης ξεκαθαρίζει ότι «η σκυταλοδρομία των θετικών χρήσεων δυστυχώς […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Βακάκης και οι  μέτοχοι

    Θυμάστε πριν μερικούς μήνες όταν οι μέτοχοι – κυρίως οι ξένοι – είχαν ξεσηκωθεί εναντίον της διοίκησης της Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70 και ζητούσαν μεγαλύτερο μέρισμα καθώς το ταμείο… έπλεε από cash.

    Με ανακοίνωση εχθές η εταιρεία που μανατζάρει εδώ και δεκαετίες ο Απόστολος Βακάκης ξεκαθαρίζει ότι «η σκυταλοδρομία των θετικών χρήσεων δυστυχώς ακυρώθηκε για το 2020».

    Και αφού περιγράφει το πλήγμα που δέχεται η εταιρεία με χρηματικά διαθέσιμα (καθαρό ταμείο μετά την αφαίρεση των δανείων) άνω των 330 εκατ. ευρώ – ζηλευτό ταμείο σε τέτοιες εποχές – ο Απόστολος Βακάκης στέλνει σαφές μήνυμα προς τους πάλαι ποτέ εξεγερθέντες μετόχους!

    «Η μερισματική πολιτική παραμένει αναλλοίωτη ΑΛΛΑ οι μέτοχοι-συνέταιροι του ομίλου οφείλουν να γνωρίζουν ότι το 2020 θα πρέπει να θεωρείται μια χαμένη χρονιά σε σύγκριση με τα μεγέθη του παρελθόντος».

    Κοινώς, guys μην περιμένετε να βάλετε στην τσέπη μέρισμα για την χρήση του 2020…

    Κι αν το λέει αυτό ένα από τα πιο ισχυρά ταμεία της χώρας, τότε το πρόβλημα για άλλους είναι άλυτο… Περαστικά μας.

    Προβάδισμα Φέσσα-Γερμανού για την Singular

    Η Euroxx τρέχει για λογαριασμό της MIG ΜΙΓ 0% 4,10  την πώληση της Singular Logic. Σας θυμίζω ότι πριν μερικούς μήνες η MIG μέσω της τράπεζας Πειραιώς κάλυψε πλήρως την αμκ της Singular προκειμένου η θυγατρική να σταθεί όρθια.

    Ήρθε, όμως, η ώρα ο διαγωνισμός να μπει στην τελική ευθεία και να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Μαθαίνω ότι έως τώρα προβάδισμα έχει το κοινό σχήμα Quest-softone.

    Το δίδυμο Θεοδωρή Φέσσα- Πάνου Γερμανού.

    Τράπεζες: Δεν προλαβαίνουν τις αιτήσεις

    Εδώ και περίπου λίγα 24ωρα όπου έχει ανοίξει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με εγγυήσεις από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, οι τράπεζες δεν προλαβαίνουν να δέχονται αιτήσεις για χορήγηση κεφαλαίου κίνησης από τις πληγείσες επιχειρήσεις.

    Ο Πρωθυπουργός δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι έχουν υποβληθεί 15.000 αιτήσεις, τραπεζικές πηγές έλεγαν στην στήλη ότι μέχρι και σήμερα το απόγευμα ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι διπλάσιος.

    Το μέγιστο ποσό δανείου που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 500.000 ευρώ.

    Σοκάρει η ανεργία στις ΗΠΑ

    Μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα 4 εκατομμύρια άνεργοι προστέθηκαν στην «μαύρη» λίστα που αφήνει πίσω του η κρίση του covid-19 στην αμερικανική οικονομία.

    Μέσα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων οι νέοι άνεργοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφθασαν τα 30,4 εκατομμύρια. Τα στοιχεία προκαλούν ρίγη…

    Στην Ευρώπη περί άλλων τυρβάζουν

    Κι ενώ οι οικονομίες διαλύονται, οι άνεργοι αυξάνονται στην Ευρώπη κινούνται με ρυθμό χελώνας.

    Οι εβδομάδες περνούν σχεδόν αμέριμνα και περιμένουμε όλοι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής  των ηγετών σε λίγες ημέρες, στην οποία όπως πληροφορούμαι θα συμφωνήσουν ότι θα λάβουν απόφαση στην μεθεπόμενη Σύνοδο. Αυτά, τα πράγματα δεν είναι σοβαρά…

    Κι αν δεν ακούν τους επιχειρηματίες και τους πολίτες τους ας ακούσουν επιτέλους την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρν, η οποία σε λίγο θα αρχίσει να ωρύετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

    Εχθές, είπε ότι η ύφεση στην ευρωζώνη θα φθάσει το 12% και ζήτησε μέτρα δημοσιονομικής στήριξης… Ποιος, όμως, την ακούει;

    Ο υιός Μομφεράτος πρωταγωνιστής στα… ψάρια αλλά και στο Δ.Σ. της Folli

    Η εξαγορά περισσότερων από 23 μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, ιδιοκτησίας του Νηρέα και της Σελόντα, από την εταιρεία Philosofish – θυγατρική της Diorasis Capital συμφερόντων του Κεφαλλονίτη εφοπλιστή Νίκου Λυκιαρδόπουλου – συντονίστηκε και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της Γιώργου Μομφεράτου.

    Ο Γιώργος είναι υιός του αείμνηστου Νίκου Μομφεράτου – τραπεζίτη και εκδότη της «Απογευματινής» – επιστήθιου φίλου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Ο Ν. Μομφεράτος δολοφονήθηκε το 1985 από την 17 Νοέμβρη.

    Ο γιος του λοιπόν είναι όπως πληροφορείται η στήλη επί σειρά ετών συνεργάτης και φίλος του Κεφαλλονίτη εφοπλιστή και έχει πλούσια εμπειρία στο management καθώς εργάσθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς στην Νέα Υόρκη ενώ στην Ελλάδα έχει περάσει από την Εθνική Τράπεζα.

    Ο Γιώργος Μομφεράτος είναι και μη εκτελεστικό μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie.

    Οι business του Μπερνίτσα

    To δικηγορικό γραφείο Bernitsas law Firm ήταν ο σύμβουλος του CVC για την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου της Skroutz SA. Επικεφαλής της ομάδας  ήταν ο δικηγόρος Νίκος Παπαχρηστόπουλος.

    Ο έμπειρος δικηγόρος Παναγιώτης Μπερνίτας έχει ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία στην Αθήνα. H εταιρεία αναλαμβάνει σύμβουλος σε εξαγορές, συγχωνεύσεις κλπ.