• Η αγωγή που ετοιμάζει η εφοπλίστρια, το χρυσό συμβόλαιο του Πασχάλη Μπουχώρη, η ντρίμπλα Καραβία και οι εκπλήξεις της Motor Oil

    Ποια πολύ σοβαρή εφοπλίστρια απειλεί με αγωγές καθώς όπως φημολογείται  o γαμπρός «Βασιλάκης» λέει δεξιά αριστερά ότι έχει «σχέση» μαζί της;  

    the wise man
    image
    the wise man

    Το 9,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 

    Για επενδύσεις έχουν βγει από το καλοκαίρι και μετά στην ελληνική αγορά η Μαριάννα Λάτση και ο υιός της, Πάρης Κασιδόκωστας.

    Από media μέχρι κατασκευαστικές εταιρίες… και, όπως πληροφορούμαι, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια.

    Η είσοδός της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν αμφισβητείται και, όπως μαθαίνω, εχθές έφθασε στο χαρτοφυλάκιο του family office περίπου το 9,5% των μετοχών της ΓΕΚ εξωχρηματιστηριακά μέσω της Alpha Χρηματιστηριακής.

    Η τιμή αγοράς ήταν στα 9,40 ευρώ και το ποσό πέριξ των 90 εκατ. ευρώ.

    Η κα Λάτση μπορεί πλέον να ατενίζει το επιχειρηματικό της μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία καθώς η επένδυση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι σίγουρο ότι θα της αποφέρει καλές αποδόσεις.

    Τα ποσοστά θα φθάνουν στο family office σταδιακά και σε πακέτα…

    Φημολογείται βέβαια ότι ένα ποσοστό μετοχών απο τα πακέτα που πωλούν οι Ολλανδοί θα αγοραστούν απο τον μεγαλομέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη.

    Ο υιός, Πάρης, που ασχολείται φουλ τα τελευταία χρόνια με τα ναυτιλιακά, μαθαίνω έχει ενεργό ρόλο στις επενδυτικές επιλογές της μητέρας του, η οποία, όπως μου λένε, δεν κάνει βήμα (επενδυτικά πάντα) χωρίς να τον συμβουλευτεί.

    Πάντως οι φανατικοί αναγνώστες της στήλης δεν πρέπει να έχουν παράπονο από την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Προ ημέρων ο WISEMAN σας έγραψε ότι είναι από τις  μετοχές που παρουσιάζουν αρίστη εικόνα.

    Σας γράφαμε λοιπόν στις 25 Φεβρουαρίου, ότι τεχνικά η μετοχή είναι μαζεμένη.

    Εκείνη την ημέρα έκανε πράξεις στα 8,12 ευρώ. Χθες έκλεισε στα 9,29 ευρώ.

    Ο Νάσος Ζαρκαλής και ο Γεωργιόπουλος

    Λοιπόν χθες σας γράφαμε εδώ στον WISEMAN ότι το αφεντικό της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, από τους πιο σοβαρούς managers που έχει η Ελλάδα, όταν πήγε το στέλεχος του, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, να του ανακοινώσει ότι αποφάσισε να πάει στην Forthnet ως CEO, εκείνος του είπε σχεδόν θυμωμένος «μπορείς να φύγεις και από σήμερα»…

    Σας γράφαμε ότι το αφεντικό της WIND «τα πήρε στο κρανίο» καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει τον Γεωργιόπουλο από την Vodafone προ ετών…

    Για να ξέρετε, σε αυτές τις υψηλής διαβάθμισης θέσεις, ειδικά όταν ένα στέλεχος φύγει από μια εταιρεία για να πάει στο “απέναντι μαγαζί”, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση,  πρέπει να αποχωρεί αμέσως και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση.

    Είναι η πολιτική των εταιρειών καθώς τα μεγαλοστελέχη  γνωρίζουν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα των εταιρειών, όσον αφορά τους πελάτες κλπ. κλπ..

    Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, όταν γίνονται αυτές οι προσλήψεις, υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο ότι για ένα χρονικό διάστημα απαγορεύεται το στέλεχος να πάει σε ανταγωνιστικό μαγαζί.

    Άρα λοιπόν η άμεση αποχώρηση Γεωργιόπουλου από την WIND ήταν προδιαγεγραμμένη.

    Μαθαίνω όμως ότι οι δυο άνδρες χώρισαν φιλικά και δεν υπήρξε επαγγελματική ένταση μεταξύ τους.

    Ο Φραγκιαδάκης και το haircut των Αγγελοπουλαίων

    Οι Αγγελόπουλοι της Χαλυβουργικής πρότειναν το 2017 -ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε ουσιαστική επικοινωνία με την τράπεζα- στην Εθνική Τράπεζα να τους κουρέψει το δάνειο των 344 εκατ. ευρώ κατά 70%.

    Την ψυχρολουσία την έφαγε ο τότε διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Γεγονός που το επιβεβαιώνει και η ίδια η Εθνική με την ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές, στην οποία περιγράφει ότι τον Δεκέμβριο του 2017 οι οικογένεια πρότεινε το συγκεκριμένο ποσοστό κουρέματος…

    Κάπου εκεί κόπηκε για λίγο η επικοινωνία τράπεζας-οικογένειας και το νήμα ξαναπιάστηκε προς τα τέλη του 2019, αρχές του 2020, χωρίς όμως να υπάρξει καμία γεφύρωση του χάσματος και ο Λ. Φραγκιαδάκης αποχώρησε από την Εθνική τον Μάϊο του 2018.

    Και κάπως έτσι φθάσαμε στην απόφαση του Παύλου Μυλωνά – με τις ευλογίες μαθαίνω του Μεγάρου Μαξίμου – να ξεκινήσει την ένδικη διαδικασία ένταξης της βιομηχανίας σε ειδική διαχείριση.

    Για να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του εφοπλιστή Θόδωρου Βενιάμη, σχετικά με την “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Logistics”!!!

    Ο Μπουχώρης πήγε Ντουμπάι

    Τον θυμάστε τον Πασχάλη Μπουχώρη που εργαζόταν στην BlackRock Ελλάδος αλλά είχε περάσει και από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ το 2014;

    Ε, λοιπόν, μαθαίνω ότι ο Μπουχώρης πήρε την βαλίτσα του και προ 20 ημερών προσγειώθηκε στο Ντουμπάι και συγκεκριμένα στα γραφεία της BlackRock.

    Η πρόταση που δέχθηκε είναι, όπως ακούω, άκρως δελεαστική με αποδοχές που ζαλίζουν όπως η ουρανοξύστες της όμορφης πόλης του εμιράτου.

    Ο Πασχάλης Μπουχώρης είχε στο παρελθόν εργασθεί στην Εθνική Τράπεζα (πριν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ) και νωρίτερα στην Intracom.

    Η σύζυγος παραμένει στην Αθήνα καθώς είναι μεγαλοστέλεχος της Eurobank και μάλιστα από τις πολύ δυνατές.

    Eurobank: Την καθαρίζει ο Καραβίας

    Πετραδάκι-πετραδάκι την ευθυγραμμίζει την Eurobank ο Φωκίωνας Καραβίας.

    Έκανε την έκπληξη κι ενώ όλοι πόνταραν ότι η τιτλοποίηση των 3 δις ευρώ θα γίνει προς τα τέλη του 2021, εν τέλει έχει ήδη ξεκινήσει το project με την κωδική ονομασία «Mexico» και ο Φωκίων πραγματοποιεί επαφές με τους οίκους αξιολόγησης για να πάρει rating.

    Σαφώς το πακετάκι θα μπει στον Ηρακλή 2 και μαθαίνω ότι σε αυτό θα πακεταριστούν και τα νέα κόκκινα δάνεια που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

    Μάλιστα, το πήγε ένα βήμα παρακάτω και μίλησε για μέρισμα… απαγορευμένη λέξη στο τραπεζικό σύστημα από το 2010. Μην βιάζεστε όμως όσοι έχετε μετοχές Eurobank γιατί το μερισματάκι θα το δείτε από το 2023.

    Motor Oil: Τι τα θέλει τα 200 εκατ. ευρώ;

    Έτοιμα όλα μαθαίνω ότι είναι για την έκδοση ομολόγου 200 εκατ. ευρώ της Motor Oil ΜΟΗ -1,23% 25,80 και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η εταιρεία των Βαρδινογιάννηδων Motor Oil μας ετοιμάζει εκπλήξεις.

    Και εξηγούμαι: Ακούω ότι έχει λοκάρει ήδη στόχους για εξαγορά και δεν αποκλείεται επιπροσθέτως να την δούμε να μπαίνει και σε εταιρείες, που ναι μεν χτυπήθηκαν από την πανδημία, αλλά έχουν προοπτικές να ανοίξουν τα φτερά τους.

     Ίδωμεν τι θα πράξει η Motor Oil.

    Οι αγωγές που έρχονται στο κεφάλι του Βασιλάκη

    Ποια πολύ σοβαρή εφοπλίστρια απειλεί με αγωγές καθώς, όπως φημολογείται, o γαμπρός «Βασιλάκης» λέει δεξιά αριστερά ότι έχει «σχέση» μαζί της;

    Κάτι φυσικά που δεν ισχύει και η ίδια τα έχει πάρει μαζί του.

    Ο «Βασιλάκης», πάντως, προ έτους τα είχε με άλλη εφοπλίστρια, από τις πιο σοβαρές.

    Ψιλολαμόγιο τον κόβω αυτόν τον «Βασιλάκη».

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.