• Τράπεζες

    Εύσημα Πρεμ Γουάτσα-Fairfax στον Φωκίωνα Καραβία και στην Eurobank

    Πρεμ Γουάτσα, Φωκίων Καραβίας Eurobank


    Την στήριξη του και την ικανοποίηση του από τα πεπραγμένα της διοικητικής ομάδας της Eurobank, υπό τη διοίκηση του Φωκίωνα Καραβία δηλώνει ο Ινδοκαναδός Πρεμ Γουάτσα της Fairfax.

    Και ταυτόχρονα σημειώνει πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η καλύτερη στην Ευρώπη, καθώς η χώρα είναι σε θέση να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Συγκεκριμένα στον ετήσιο απολογισμό της Fairfax για τις επενδύσεις της ανά τον κόσμο, ο «γκουρού των επενδύσεων», δίνει τα εύσημα στην διοίκηση της Eurobank και στην ελληνική κυβέρνηση.

    -Στην διοίκηση της τράπεζας επειδή κατάφερε να «τρέξει» το έργο της μείωσης των προβληματικών της δανείων με την τιτλοποίηση Cairo περιορίζοντας το απόθεμα τους στο 15%, στο μικρότερο ποσοστό μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    -Στην ελληνική κυβέρνηση διότι υλοποιεί μία σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αλλάζουν το πρόσωπο της χώρας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

    «Η Eurobank έχει μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φωκίωνα Καραβία, που έχει στο πλευρό του τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Χρυσικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον ετήσιο απολογισμό και ακόμα σημειώνεται πως:

    «Ο Φωκίωνας γνωρίζει καλά και από μέσα την τράπεζα –καθώς υπηρετεί σ αυτήν από το 1997. Και ότι είναι «ένας ικανός CEO, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της διοίκησης το 2015».

    Επισημαίνεται πως το δίδυμο Φωκίωνα Καραβία – Γιώργου Χρυσικού έχει συνεργαστεί με επιτυχία επί μία 15ετία σε διάφορα project και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:

    «Με CEO τον Φωκίωνα και την υποστήριξη του Γιώργου η Eurobank είναι σε εξαιρετική θέση να εκμεταλλευτεί την άνθηση της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

    » Το 2020, η Eurobank ολοκλήρωσε τη μεγάλη συναλλαγή τιτλοποίησης, το project Cairo των 7,5 δις ευρώ, και αυτή η τιτλοποίηση ήταν ο κύριος μοχλός στη μείωση του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% (από το 30%), που είναι και το χαμηλότερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

    Αναφορά γίνεται και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας πως: «Η Ελλάδα έχει ίσως την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη. Μία κυβέρνηση που είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και στην υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    «Είμαστε αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και πιστεύουμε ότι η Eurobank θα ωφεληθεί σημαντικά από αυτήν την ανάπτυξη».

    Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου η Eurobank θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματά του 2020, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των εσόδων. Ακόμα εκτιμούν ότι η Eurobank θα προχωρήσει και σε νέα τιτλοποίηση προβληματικών δανείων ύψους περίπου 2-3 δις ευρώ η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙ».

    Eurobank: Τι «βλέπουν» στη μετοχή οι αναλυτές της HSBC – «Η αγορά δεν έχει εκτιμήσει ακόμα πλήρως το turnaround story»

    Eurobank: Συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης»

    Eurobank: Καλύτερη η απόδοση του ΧΑ από τον EU Stoxx 600 – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ