• Γιατί πούλησε ο Α. Καλλιτσάντσης μετοχές της Ελλάκτωρ, ο νέος πρόεδρος της Παγκρήτιας και τι κρύβει η άνοδος της μετοχής της Alpha Bank

    Οι τράπεζες παρακολουθούν και οι τραπεζίτες όταν ερωτώνται για την Ελλάκτωρ εμφανίζονται ήρεμοι.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο νέος πρόεδρος της Παγκρήτιας

    Η στήλη πληροφορείται ότι έρχονται διοικητικές αλλαγές κορυφής στην δυναμική Παγκρήτια Τράπεζα και πως έχει «κλειδώσει» – σχεδόν διότι ποτέ δεν ξέρεις – ο νέος πρόεδρος.

    Με το ένα πόδι, λοιπόν, στην καρέκλα του προέδρου της τράπεζας είναι ο Δημήτρης Δημόπουλος.

    Πρόκειται για τον τέως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος εργάσθηκε στην «μεγάλη μας φίλη» επί σειρά ετών σε νευραλγικές θέσεις με κορυφαία αυτή του γενικού διευθυντή corporate banking.

    Ο Δημόπουλος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα ναυτιλιακά, καθώς χειρίζονταν το χαρτοφυλάκιο αυτό για χρόνια στην Εθνική. Πληροφορούμαι ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Μιχάλη Σάλλα.

    Μην ξεχνάτε ότι το Lyktos Participations του έμπειρου Μιχάλη Σάλλα, είναι ο στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας.

    Όσο για τον νέο πρόεδρο πληροί και όλες τις προϋποθέσεις με βάση το fit and proper.

    Την άλλη εβδομάδα το deal CVC-Εθνικής

    Λίγο πριν την εκπνοή της επόμενης εβδομάδας μαθαίνω ότι θα ανακοινωθεί η εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC.

    Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία, δεν έχουν όμως πέσει η τελικές υπογραφές και ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

    Από την Αιόλου μεταδίδουν ότι οι συζητήσεις εξελίσσονται ομαλά και πως σύντομα θα βγει λευκός καπνός.

    Το CVC όπως καταλαβαίνετε έχει θρονιαστεί στην Ελλάδα και ο Άλεξ Φωτακίδης πληροφορούμε ότι βρήκε σπίτι στην Αθήνα.

    Η ανηφόρα της Folli

    Οι πιστωτές-ομολογιούχοι ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης και η εταιρεία προσπαθεί να «πάει για άλλα»…

    Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, το γνωρίζουν καλά στον Αγιο Στέφανο, αλλά μεταδίδουν ότι θα το παλέψουν.

    Το επόμενο σημαντικά βήμα πλην της αίτησης για ένταξη στο άρθρο 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα είναι η αίτηση για την αποδέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων.

    Η εταιρεία εξασφάλισε μεν κάποια ρευστότητα από τους Αμερικανούς της Arena, ωστόσο δεν αρκεί.

    Εξ ου και έχει ανάγκη τα περιουσιακά στοιχεία.

    Alpha Bank: Η αγορά προεξοφλεί την ανακοίνωση του deal

    Μια ανάσα μαθαίνω ότι βρίσκεται η Alpha Bank από την τελική υπογραφή της συμφωνίας με τους Αμερικανούς της Davidson Kempner.

    Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται as soon as possible κάτι που έδειξε και εχθές το ταμπλό καθώς η μετοχή έκλεισε με άνοδο 6,25% στα 0,88 ευρώ.

    Βέβαια η μετοχή είχε μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

    Το διπλό deal περιλαμβάνει την τιτλοποίηση των 10,8 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και την πώληση του 80-85% της Cepal.

    Intralot: Η πρόοδος με τους ομολογιούχους

    Ο πρόεδρος της Intralot  Σωκράτης Κόκκαλης έχοντας στο πλευρό του σε ρόλο συμβούλου ισχυρή αμερικανική επενδυτική τράπεζα συνεχίζει αδιάκοπα όπως μου μεταφέρουν τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους-πιστωτές με σκοπό την αναδιάρθρωση του δανεισμού.

    Πρόκειται για ομόλογα που λήγουν στον Σεπτέμβριο του 2021…

    Πληροφορούμαι όμως ότι ο πρόεδρος ετοιμάζει εκπλήξεις που σχετίζονται με την κεφαλαιακή διάρθρωση της Intralot.

    Η στήλη θα επανέλθει…

    Altamira: Μετά την Κύπρο και στην Ελλάδα

    Η πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων της εταιρείας Altamira Properties – ισπανικής καταγωγής – έχει όπως πληροφορείται η στήλη κάνει θραύση στην Κύπρο και μάλιστα αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της «Red Friday» βγάζει σε προσφορά οικιστικά οικόπεδα.

    Την πλατφόρμα εισάγει στην ελληνική αγορά η εταιρεία διαχείρισης δανείων doValue Greece.

    Η Altamira είναι μέλος του ομίλου doValue από το 2019 και στο σύστημά της ανεβαίνουν ακίνητα με λεπτομερή στοιχεία (φωτό, τετραγωνικά, κατάσταση κλπ κλπ).

    Ελλάκτωρ: Η μπάλα στα πόδια του Ολλανδού

    Κατά 2,9 εκατ. ευρώ ενίσχυσε το προσωπικό του ταμείο ο Σάκης Καλλιτσάντσης και πλέον στην εταιρεία οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα με το ολλανδικό family fund Reggerborgh  να είναι έτοιμο να “πάρει” τα ηνία της Ελλάκτωρ.

    Μέχρι τέλος Ιανουαρίου όλα θα έχουν τελειώσει όπως μετέφερε στην στήλη πηγή με γνώση του παρασκηνίου της υπόθεσης.

    Οι τράπεζες παρακολουθούν και οι τραπεζίτες όταν ερωτώνται για την Ελλάκτωρ εμφανίζονται ήρεμοι.

    Χθες έγινε γνωστό ότι στην πώληση 1,72 εκατ. μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε ο βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

    Η αξία των μετοχών ανέρχεται περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

    Η πώληση των μετοχών πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη και ανακοινώθηκε χθες καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία η συναλλαγή πρέπει να δημοσιοποιηθεί από την ημερομηνία της πώλησης,  εντός 2 εργασίμων ημερών ( Τ+2).

    Οι μετοχές αυτές είχαν εξαιρεθεί από το ενέχυρο που είχαν βάλει οι Αναστάσιος και Δημήτρης Kαλλιτσάντσης στo Farallon Capital.

    Να σημειωθεί οι κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης  είχαν στα  χέρια τους (χωρίς ενέχυρο) το 1,7% των μετοχών της Ελλάκτωρ,  ενώ το 25,56% είναι δεσμευμένο στην Farallon.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη κατέχουν το 0,9% των μετοχών.

    Βέβαια πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχουν πουληθεί και αυτές οι μετοχές την Παρασκευή και χθες Δευτέρα, κάτι που θα φανεί από ενδεχόμενες ανακοινώσεις σήμερα και την Τετάρτη.

    Πάντως και χθες η μετοχή έκανε μεγάλο όγκο συναλλαγών

    Το μείζον ερώτημα που τίθεται πλέον είναι γιατί ρευστοποίησε τις μετοχές του ο κ. Καλλιτσάντσης με δεδομένο ότι ακολουθεί σε περίπου 45 ημέρες η Γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με τους Ολλανδούς του fund Reggeborgh Invest να ζητούν αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Με αυτό το δεδομένο “αδυνατίζει” υπερβολικά την θέση του στις επικείμενες εξελίξεις, εάν ισχύουν οι πληροφορίες, ότι οι μετοχές πουλήθηκαν στην αγορά την προηγούμενη Πέμπτη και όχι σε κάποιον ιδιώτη η κάποιο fund.

    Χθες η μετοχή ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 έκλεισε με ισχυρή πτώση κατά 7,11% στα 1,542 ευρώ και με όγκο συναλλαγών 1,14 εκατ. μετοχές.