• Η Goldman στο πλευρό της Πειραιώς, το «σφυρί» στο Ψυχικό, η Κάντζα έλκει τον Σταθόπουλο (BC) και ποιοι τηλεφωνούν στον Λεωνίδα

    Ο manager της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης αποδεικνύει ότι η εμπειρία του από την ρουμανική αγορά είναι πολύτιμη για την ΔΕΗ.

    the wise man
    image
    the wise man

    Το σφυρί… στο Ψυχικό

    Σήμερα το πρωί στις 10.00 θα ξεκινήσει ο πλειστηριασμός της κατοικίας του Πάνου Ψυχάρη (γιός του άλλοτε μεγαλοεκδότη Σταύρου Ψυχάρη) στο Ψυχικό.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στα 2,4 εκατ ευρώ και η επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Alpha Bank.

    Η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του πάλαι ποτέ ισχυρού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη αλλά και του υιού Πάνου, ο οποίος είχε ενεργό διοικητικό ρόλο στο εκδοτικό συγκρότημα ΔΟΛ έχει ξεκινήσει από το 2016 και συγκεκριμένα από το εμβληματικό – ως προς τον κόσμο που είχε φιλοξενήσει – διαμέρισμα του Κολωνακίου.

    Σήμερα εφόσον το πολυτελές ακίνητο πουληθεί τελειώνει μια ακόμη πράξη εκποίησης για την οικογένεια, ο πατριάρχης της οποίας διαμένει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης.

    Forthnet: Έχει πάρει φωτιά το στρατηγείο

    Κεφάλι δεν σηκώνουν όπως πληροφορούμαι τα νέα στελέχη της Forthnet , οι οποίοι σχεδόν κατοικοεδρεύουν στο γραφείο…

    Η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια – και βάλε – είχε σχεδόν μπει στον αυτόματο πιλότο και το πελατολόγιο είχε βάλει όπισθεν…

    Το πρώτο δείγμα γραφής από τον νέο μέτοχο τον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners είναι γεγονός με την καινούργια διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.

    Ο πρόεδρος Σταθόπουλος όπως σας έχει ενημερώσει η στήλη έχει δώσει εντολή να αλλάξουν όλα!

    Και για του λόγου του αληθές αλλάζει και ο τόπος διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης (έκτακτης, παρακαλώ) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

    Για πρώτη φορά θα γίνει στα γραφεία της Αθήνας στην Κάντζα και όχι στο Ηράκλειο της Κρήτης όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι η έγκριση της νέας διοίκησης.

    Εκεί θα μάθουμε και για τη δημόσια πρόταση που ετοιμάζει ο όμιλος BC Partners καθώς κατέχει το 84,60% της εταιρείας.

    Άλλωστε όπως έγραφαν και οι Financial Times τον Μάρτιο του 2019, “ένα μεγάλο μέρος της φήμης του κ. Σταθόπουλου έγκειται στο γεγονός ότι βλέπει αυτά που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι.

    Το ανταγωνιστικό του πνεύμα είναι έντονο και συνηθίζει να εκτονώνεται στο γήπεδο του μπάσκετ.

    Ένας βετεράνος που συνεργάστηκε μαζί του λέει: «Έχει προσωπικότητα. Μερικοί άνθρωποι που ασχολούνται με τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια είναι απλώς ανέκφραστοι.»

    Εμείς θα καταλάβουμε τα νέα σχέδια του για την Forthnet κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

    ΕΤΕπ : η επιτυχημένη συνταγή Στάσση

    Ο manager της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης αποδεικνύει ότι η εμπειρία του από την ρουμανική αγορά είναι πολύτιμη για την ΔΕΗ.

    Στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης – σε αυτές συγκαταλέγεται η Ρουμανία – η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει δυναμική παρουσία στην χρηματοδότηση τοπικών δυναμικών εταιρειών.

    Μεταφέρει και τεχνογνωσία εφόσον χρειαστεί.

    Στην περίπτωσή της ΔΕΗ η ΕΤΕπ έχει ανοίξει γραμμές ρευστότητας ύψους 330 εκατ ευρώ με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους… και τις τελευταίες ώρες η ελληνική επιχείρηση ηλεκτρισμού τράβηξε 100 εκατ. ευρώ.

    Ελλάκτωρ: Μας το λένε σε δόσεις…

    Η διοίκηση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,18% 2,57 , αφού κήρυξε τον πόλεμο των λίγων ημερών, σιγά-σιγά μας ενημερώνει – όπως ορίζει εξάλλου το θεσμικό πλαίσιο των εισηγμένων – ότι ο ολλανδός Henry Holterman, ιδιοκτήτης του Reggeborgh, θα κάνει σε λίγο κουμάντο στον όμιλο.

    Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου – όταν ο Σάκης Καλλιτσάντσης πούλησε 1,7 εκατ μετοχές – το family fund ανέβασε το ποσοστό του στην εταιρεία στο 10,3616%!

    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    Όπως καταλαβαίνετε το δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου χάθηκε κάπου στις υψηλές θερμοκρασίες του Ντουμπάι και ο υπουργός που τους έκλεισε το μάτι πρέπει να βγάλει το καπέλο στον συνάδελφό του (υπουργό) όποτε και όταν με το καλό βρεθούν από κοντά.

    Μετά την παρένθεση με τους υπουργούς επιστρέφω στα του Ελλάκτωρα και σας πληροφορώ ότι ο Μπόμπολας (Λεωνίδας) δεν προλαβαίνει να απαντά στα τηλεφωνήματα καθώς τις τελευταίες ημέρες τον θυμήθηκαν φίλοι αλλά και άσπονδοι εχθροί…

    Αν πουλήσει στους Ολλανδούς τότε το ποσοστό του Regeeborgh θα φθάσει στο 22,9%, αν όχι θα συνδιοικήσουν.

    Η Goldman Sachs στο πλευρό της Πειραιώς

    Η στήλη πληροφορείται ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs θα στηρίξει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου και δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στα μέσα του 2021.

    Η Goldman θα πραγματοποιήσει τις επαφές με τους ξένους επενδυτές και μαθαίνω πως ήδη έχει βρει ανοικτές πόρτες…

    Εξάλλου, έχει κάποιους μήνες μπροστά της μέχρι την Άνοιξη για να κάνει όλη την απαραίτητη προετοιμασία. Προσεχώς, περισσότερα.