• Γιατί πέφτει η ΔΕΗ, γιατί άσπρισαν τα μαλλιά του χαλαρού Τζώρτζη (φωτό), οι νέες business του εφοπλιστή Παπαδημητρίου, η Alpha Bank και η ΤΕΝΕΡΓ και το OSCAR των Μαρινάκη-Κυριακού

    Λοιπόν σας έχω φρέσκα νέα για την υπόθεση του Αυστραλιανού fund First Sentier σχετικά με την εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής.

    image

    Γιατί πέφτει η ΔΕΗ;

    Όπως σας έχω πει μια μετοχή είναι βαρόμετρο για τις εθνικές εκλογές του 2023.

    Αυτή είναι η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 .

    Το γεγονός της πτώσης των δύο τελευταίων ημερών συνολικά κατά 4%, έχει αιφνιδιάσει την επενδυτική κοινότητα.

    Χθες υποχώρησε κατά 2,41%, στα 8,10 ευρώ με χαμηλό σχετικά όγκο 514.000 τεμαχίων.

    Ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ με δεδομένο τον μικρό όγκο συναλλαγών για το μέγεθος της ΔΕΗ και ότι είναι μια μετοχή που την «κινούν» κυρίως ελληνικά κεφάλαια.

    Ότι κάποιοι είχαν πάρει «βραχυπρόθεσμα» long θέση με στοίχημα την μεγάλη  άνοδο.

    Η μετοχή έκανε μια κίνηση από το 7.70 ευρώ (στις αρχές Μαΐου) στα 8,50 ευρώ.

    Προφανώς λοιπόν κάποιοι πήραν τα βραχυπροθέσμα κέρδη τους και αποφάσισαν να πουλήσουν, καθώς δεν θέλουν να μείνουν με τα χαρτιά το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

    Άρα το πιθανότερο είναι ότι και σήμερα Παρασκευή η μετοχή θα ανοίξει με απώλειες.

    Εάν η ΝΔ κερδίσει με μεγάλη διαφορά η μετοχή θα ανοίξει την Δευτέρα με μεγάλη άνοδο.

    Εάν η διαφορά είναι μικρή τότε η μετοχή θα υποχωρήσει σημαντικά.

     

    La vie est belle: Ο «ασπρομάλλης» Τζώρτζης στην Κηφισιά

    Τα μαλλιά του έχουν ασπρίσει.

    Φαίνεται κουρασμένος.

    Άλλα τουλάχιστον είναι έξω.

    Μακριά από την ταλαιπωρία της φυλακής.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του.

    Με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Τσιάρα του περίφημου υπουργού Δικαιοσύνης, που θα μείνει στην ιστορία σαν τον άνθρωπο που βοήθησε να μην δικαστεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, ο «πολύς» Τζώρτζης μπορεί να απολαμβάνει τα ωραία και χλιδάτα μαγαζιά της Κηφισιάς.

    Εκεί που τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός του Wiseman, προχθές το απόγευμα σε bar restaurant, απέναντι σχεδόν από το παραδοσιακό του στέκι, το Il Fratti.

    Βλέπετε ο Κουτσολιούτσος μπορεί να υπερηφανευτεί ότι 4,5 χρόνια μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο Folli Follie, όχι μόνο είναι έξω αλλά πολύ περισσότερο ακόμα και εάν ξεκινήσει η δίκη τον Ιούνιο του 2023, δεν πρόκειται να τελειώσει νωρίτερα από το φθινόπωρο το 2024.

     La vie est belle, ασπρομάλλη, αλλά χαλαρέ Τζώρτζη!!!

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, στην Κηφισιά την Τετάρτη 17 Μάϊου 2023.

    Δημήτρης Παπαδημητρίου: Οι νέες business

    Ο εφοπλιστής Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις εφοπλιστικές του business.

    Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον ίδιο, παρόλο που στις εξόδους του είναι ιδιαίτερα θορυβώδης.

    Προ 2 ετών είχε λογομαχήσει σε κοινή θεά με τον ιδιοκτήτη της χρεωκοπημένης MLS, Γιάννη Καματάκη.

    Αυτό που είναι γνωστό για αυτόν είναι ότι μεταξύ άλλων κατέχει μια μεγάλη έκταση στη Σχοινούσα και ένα υπέροχο σπίτι.

    Ο Παπαδημητρίου κάθε καλοκαίρι διοργανώνει μεγάλα πάρτι είτε στην Αθήνα είτε στη Σχοινούσα, με καλεσμένους ακόμα και τουρίστες που επισκέπτονται το όμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων.

    Επίσης είναι γνωστό ότι βοηθάει οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, χωρίς όμως ποτέ να έχει δημοσιοποιήσει το παραμικρό.

    Ο Παπαδημητρίου λοιπόν προχώρησε προ ημερών σε μια κίνηση που προξενεί εντύπωση.

    Αγόρασε την παραθαλάσσια ταβέρνα «Μερσίνι», στον μικρό και προστατευμένο από τα μελτέμια ομώνυμο όρμο της Σχοινούσας, έναντι ποσού της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο νέος ιδιοκτήτης συμφώνησε με τη διακεκριμένη σεφ της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Θεοδωρακάκη προκειμένου η ταβέρνα να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει υπό τη διεύθυνσή της ως «Duck».

    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα
    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα
    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα
    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα
    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα
    Η ταβέρνα Μερσίνι στη Σχοινούσα

    «Τραβάει το σχοινί» ο Νίκος Τσάκος στις διαπραγματεύσεις με τον Τέλη Μυστακίδη 

    Επειδή λευκός καπνός δεν βλέπω να βγαίνει για την πώληση της ναυτιλιακής τράπεζας ΑΒΒ, όπως αντιλαμβάνεστε κινητοποιήθηκα να διερευνήσω προθέσεις και γενικότερα να καταλάβω τι συμβαίνει.

    Για να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει, η πλευρά του αγοραστή Τέλη Μυστακίδη είχε λάβει προς αξιολόγηση τις γραπτές προτάσεις του Νίκου Τσάκου, εις εκ των τριών ιδιοκτητών της Τράπεζας.

    Ο Νίκος Τσάκος να σας θυμίσω ότι ήταν αυτός που είχε υπαναχωρήσει από την αρχική του πρόθεση να πωλήσει τις μετοχές του, ενώ με τους άλλους δύο βασικούς μετόχους ήτοι τον Γιάννη Κούστα και τον Θεόδωρο Αφθονίδη, φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα.

    Τέλος πάντων, όπως πληροφορούμαι η πλευρά Μυστακίδη, φαίνεται να «έχει ζαλιστεί» από αυτό το το συνεχές διαπραγματευτικό  «πήγαινε – έλα» κάθε φορά που ο Νίκος Τσάκος αλλάζει κάτι στα συμφωνημένα προβάλλοντας εξεζητημένες απαιτήσεις.

    Παρόλα αυτά με διαβεβαιώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και έτσι πολύ σύντομα θα έχουμε την επιτυχή (;) κατάληξη τους.

    Φαίνεται τελικά ότι η εμμονή του Αριστοτέλη Μυστακίδης, ο οποίος δεν μπορεί να αρκεστεί στο 2,7% της Πειραιώς που κατέχει, να γίνει τραπεζίτης, είναι μεγαλύτερη από τα «καπρίτσια» των εφοπλιστών και είναι αυτή που μάλλον θα σώσει την παρτίδα.

     

    Αθώος ο Αλέξανδρος Γουλανδρής για σεξουαλική παρενόχληση

    Μια που αναφερθήκαμε στην ευγενή τάξη των εφοπλιστών να σας ενημερώσω για τον Αλέξανδρο Γουλανδρή εκ Λονδίνου.

    Μία εργαζόμενη στην εταιρεία που έχει ιδρύσει ο ίδιος, τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση καθώς στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία ερμήνευσε ότι τα γράμματα <xx> στο τέλος κάποιων μηνυμάτων, ήταν συμβολικά φιλιά που της έστελνε ο εργοδότη της.

    Ο ίδιος ισχυρίστηκε, και το δικαστήριο το αποδέχθηκε, ότι τα δύο γράμματα αποτελούσαν σύμβολο ότι το συγκεκριμένο τμήμα στο κείμενο θα πρέπει να συμπληρωθεί με πρόσθετα στοιχεία.

    Επίσης η ενάγουσα θεώρησε ότι τα αρχικά με τα οποία υπέγραφε (πάντα στα Αγγλικά) ο Γουλανδρής (ΑJG) αποτελούσαν ένα κρυφό ερωτικό μήνυμα προς αυτή, καθώς τα είχε εκλάβει ως τα πρώτα γράμματα  απρεπών λέξεων…

    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Αλέξανδρος Ιωάννου Γουλανδρής είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος έχει ιδρύσει μία εταιρεία την EssDocs, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, ωστόσο παραμένουν άγνωστοι οι δεσμοί τους με την ομώνυμη  εφοπλιστική οικογένεια.

     

    Στο ταμείο από την ΕΡΓΟΣΕ πάει η Mytilineos

    Περίπου 800 χιλιάδες ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,29% 38,30 , η οποία θα πληρωθεί μαζί με την ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ, για το «βασανισμένο» έργο του Προαστιακού στο Λουτράκι, για το οποίο όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Wiseman, χρειάστηκε μία συμπληρωματική σύμβαση αξίας 3,7 εκατ. Ευρώ που  υπεγράφη στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στα τέλη του Μαρτίου.

    Σας θυμίζω ότι πρόκειται για ένα έργο που δημοπρατήθηκε το 2018, αλλά έχει κολλήσει χαρακτηριστικά, ενώ αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιο.

    Αυτό συμβαίνει καθώς, το έργο υπέφερε από καθυστερήσεις λόγω προσφυγών των ενδιαφερομένων, κακές μελέτες και προβλήματα στις απαλλοτριώσεις.

    Το επόμενο εμπόδιο που τέθηκε στο έργο ήταν η σημαντική καθυστέρηση για την υπογραφή του έργου, καθώς η Ελλάκτωρ είχε κινηθεί νομικά ώστε να αποτρέψει την απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ για τον ανάδοχο.

    Τελικά, η Κοινοπραξία Mytilineos-ΞΑΝΘΑΚΗΣ, που είχε μία αρκετά γενναία έκπτωση (47,8% με τελικό τίμημα τα 7,9 εκατ. ευρώ), επικράτησε και ήταν έτοιμη να ξεκινήσει το έργο που όφειλε να παραδώσει εντός 18 μηνών, δηλαδή στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

    Βέβαια, αυτό δεν ήταν και η τελευταία φορά που το έργο κόλλησε, καθώς φάνηκε ότι οι απαραίτητες μελέτες ήταν αρκετά ελαττωματικές, ενώ υπήρχαν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις.

    Ομως πλέον το έργο προχωράει και έχουν ολοκληρωθεί οι σταθμοί και ένα μέρος της γραμμής, ενώ τα έργα για την ηλεκτροκίνηση δεν έχουν ξεκινήσει.

    Ρευστότητα 2 εκατ. ευρώ για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το Υπουργείο Υποδομών

    Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2 εκατ. Ευρώ μαθαίνω πως θα λάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη μορφή αποζημίωσης.

    Ο λόγος από ότι μαθαίνω είναι το γεγονός ότι η θυγατρική του Ομίλου, Νέα Οδός ΑΕ, που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την  Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Μεσολογγίου, έχει διαφυγόντα κέρδη από τον σταθμό διοδίων Γαβρολίμνης ύστερα από την καθίζηση της γέφυρας Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία το Δεκέμβριο του 2021.

    Το ποσό αυτό που θα πληρώσει το υπουργείο αφορά το έτος 2022, καθώς όποια προσπάθεια έχει γίνει για αποκατάσταση της γέφυρας και της κυκλοφορίας δεν έχει αποτελέσματα.

    Με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαιπωρούνται, αλλά και ο παραχωρησιούχος να ζητά και να λαμβάνει σημαντικές αποζημιώσεις.

    Ο  υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, είχε πάρει πάνω του το θέμα και τον Φεβρουάριο του 2022 είχε προειδοποιήσει ότι κατασκευή της νέας γέφυρας θα απαιτούσε τουλάχιστον μία διετία για να ολοκληρωθεί.,

    Έτσι, μέχρι το 2024 θα χρειαστεί να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση, αλλά οι μέχρι στιγμής προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει.

    Αρχικά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διέθεσε δύο εκατ. Ευρώ για έργα αποκατάστασης της παλιάς σιδηροδρομικής γέφυρας, η οποία θα χρησιμοποιούταν ως μεταβατική λύση.

    Εν τέλει αυτή κατεδαφίστηκε και υιοθετήθηκε η λύση μίας «πρόχειρης» γέφυρας, αλλά και αυτή κατέρρευσε τον Αύγουστο του 2022.

    Το «τρικ» του Παντελιάδη για κεφάτους καταναλωτές 

    Win-Win και για καταναλωτές αλλά και για τα  My market  είναι η στρατηγική του Αριστοτέλη Παντελιάδη που εφαρμόζει στην επιχείρηση του  τα τελευταία χρόνια προκειμένου να μην  ξεφύγει στο ράφι προϊόν ληγμένο.

    Αλλά και για να μην υπάρχουν προϊόντα με άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο.

    Τι έχει κάνει λοιπόν ο επικεφαλής του ομίλου Metro;

    Αν ο καταναλωτής βρει προϊόν με περασμένη ημερομηνία λήξης το πάει στο ταμείο  και παίρνει δύο «υγιή» προϊόντα ως αποζημίωση.

    Αν βρει προϊόν με διαφορά τιμής στο ταμείο σε σχέση με το ράφι τότε το σούπερ μάρκετ του δίνει 10 φορές την αξία προϊόντος ως αποζημίωση.

    Το «κόλπο» λειτουργεί μια χαρά, καθώς το 2022 λειτούργησε μόλις 156 φορές.

    Δηλαδή μια φορά ανά δύο καταστήματα σε έναν χρόνο.

    Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θα έπρεπε να συμβεί ούτε μια φορά και ορθώς.

    Ωστόσο όταν ένα σούπερ μάρκετ έχει περισσότερους από 18.000 κωδικούς προϊόντων οι αστοχίες και τα ανθρώπινα λάθη είναι στο πρόγραμμα.

    Αλλά με τη στρατηγική Παντελιάδη ελαχιστοποιούνται αυτές οι αστοχίες, κρατά ικανοποιημένους τους καταναλωτές και γλιτώνει και τα πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ για παραβάσεις των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

    Πρόστιμα που δεν είναι μεγάλα, καθώς αντιμετωπίζονται ως αγορανομικές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα, το πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ που επέβαλλε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τον Απρίλιο σε κατάστημα Σκλαβενίτης στα Βριλήσσια.

    Μπορεί, λοιπόν, τα πρόστιμα να είναι αμελητέα, μπροστά στους τζίρους των σούπερ μάρκετ, αλλά ο Παντελιάδης έχει το κεφάλι του ήσυχο και να βγαίνει προς τα έξω και μια καλή εικόνα.

    Τι γνωρίζουν περί τα ενεργειακά οι πολιτικοί αρχηγοί

    Ανεμογεννήτριες από αλουμίνιο μας έταξε στην τηλεμαχία των αρχηγών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Τέτοιες ανεμογεννήτριες πολύ απλά δεν υπάρχουν, κάτι μπέρδεψε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ -24.

    Οι ανεμογεννήτριες φτιάχνονται από ατσάλι, χαλκό, και πολυεστερικά υλικά.

    Εκτός εάν ονειρεύεται να αντικαταστήσει το χαλκό (τον οποίο κατακλέβουν οργανωμένες συμμορίες από τα διάφορα καλώδια κυρίως της ΔΕΗ)  με αλουμίνια.

    Στην περίπτωση αυτή  ας αγοράσει αλουμινένια κουφώματα, φτηνά είναι.

    Πρότεινε συγκεκριμένα «μικρές πλωτές ανεμογεννήτριες από αλουμίνιο, είναι και ανακυκλώσιμες».

    Άρα με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια;

    Όχι καθόλου.

    Αντίθετα, με μία φράση πολλαπλές αστοχίες!

    Ας τα πάρουμε όμως ένα προς ένα για να ξέρουμε τί μας γίνεται.

    «Μικρές» : η  ανεμογεννήτρια για να έχει τεχνική και οικονομική απόδοση πρέπει να είναι μεγάλη.

    Η μέση ανεμογεννήτρια στην ξηρά είναι 3-5 MW αλλά στην θάλασσα είναι 10-15 MW. Αυτό επειδή όσο  μειώνεται ο απόλυτος αριθμός  των ανεμογεννητριών, τόσο μειώνεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

    Όσο πιο μεγάλη είναι μια μηχανή, τόσο μικρότερο είναι το κόστος επένδυσης και παραγωγής ενέργειας.

    Η πράσινη ενέργεια πρέπει να είναι όσο πιο φθηνή, άρα αποδοτική γίνεται.

    «Πλωτές»: ως τώρα οι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα είναι πακτωμένες στο βυθό και τώρα αναπτύσσεται η τεχνολογία των πλωτών, που επιπλέουν. Πολύ καλή τεχνολογία, όμως θέλει χρόνο, χρήμα και μελέτη για να αναπτυχθεί.

    Αργούμε ακόμη και οι ΑΠΕ δεν περιμένουν.

    «Αλουμινένιες».

    Η βάση κατασκευής κάθε ανεμογεννήτριας είναι από χάλυβα, τα καλώδια από χαλκό και τα πτερύγια από πολυεστερικά υλικά. Αλουμίνιο βρίσκουμε μόνο στα μαγειρικά σκεύη όπως πχ οι ανοξείδωτες κατσαρόλες.

    «Ανακυκλώσιμες».

    Μόνο τα πτερύγια από πολυεστερικά υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

    Μηδέν στα τέσσερα ο Γιάνης μας.

    Ας μην στενοχωριέται όμως.

    Κάποτε, ένας άλλος …«συγκυβερνήτης», ο Πάνος Καμμένος, ο «έλα μωρέ τώρα μην ασχολείστε με τον Πανούλη, με μέσον τελείωσε το Λύκειο» όπως έλεγε χαρακτηριστικά πολύ γνωστός πρώην συγγενής του εξ αγχιστείας, είχε μπερδέψει τους υδρογονάνθρακες με τους υδατάνθρακες και έτσι ακριβώς είχε πεί στη Βουλή: «Το Αιγαίο είναι γεμάτο πολύτιμους υδατάνθρακες».

    Προφανώς θα είχαν μακαρόνια με κιμά εκείνη τη μέρα στο σπίτι…

    Τέλος ας μην ξεχνάμε πως και ο άνθρωπος με τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού και τις θαυματουργές κηραλοιφές για την ποδάγρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, απορρίπτει οποιασδήποτε μορφής ΑΠΕ και επιμένει εμμονικά στο πετρέλαιο, αλλά μόνο στο ρωσικό πετρέλαιο ειδικά, τα άλλα πετρέλαια προφανώς έχουν …μαύρο χρώμα και δεν μας κάνουν επειδή θα μας αλλάξουν τα …πετρέλαια.

    Συμπέρασμα: τρείς πολιτικοί αρχηγοί (ο ένας πρώην) με κλασική ελληνική ημιμάθεια, εξυπνακισμό κομπασμό και …«ξερολισμό» που λένε και οι πιτσιρικάδες για ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως η ενέργεια.

     

    Alpha Bank: Σήμερα στο credit committee το αίτημα της First Sentier

    Λοιπόν σας έχω φρέσκα νέα για την υπόθεση του Αυστραλιανού fund First Sentier σχετικά με την εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής ΤΕΝΕΡΓ -1,04% 18,11 .

    Η εξαγορά θα γίνει μέσω δανεισμού για το 50-60% του ποσού και το υπόλοιπο θα γίνει μέσω equity.

    Χθες σας ενημέρωσα ότι οι Αυστραλοί συζητούν με την Euro bank και την Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 προκειμένου να σηκώσουν ένα μεγάλο μέρος του δανείου.

    Επίσης σας ενημέρωσα ότι στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 , θα συνεδριάσει το Credit Committee την επόμενη εβδομάδα, για να εγκρίνει το σχετικό αίτημα.

    Ακολούθως θα συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας στις 27 η στις 29 Μαΐου.

    Χθες λοιπόν έκανα και πάλι ρεπορτάζ και σας έχω νέα.

    Σήμερα συνεδριάζει το Credit Commitee της Alpha Bank για το δάνειο στην First Sentier.

    Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα αλλά πηγές μου, με ενημέρωσαν ότι τα πράγματα εξελίσσονται απόλυτα θετικά για τους Αυστραλούς.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 ήδη έχει εγκρίνει και μάλιστα με απόφαση του ΔΣ το αίτημα των Αυστραλών για ποσό έως 600 εκατ. ευρώ.

    Πάντως σε κάθε περίπτωση το μυστήριο με την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 2,00% 7,66 παραμένει.

    Ουδείς μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο η Εθνική καθυστέρει να εγκρίνει τα χρηματοδοτικά όρια όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα για την χρηματοδότηση.

    Η αγορά απορεί καθώς έχουν περάσει πλέον πάνω από 6-7 μήνες που η Εθνική είχε συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος, του πολύπλοκου είναι αλήθεια, deal.

    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τελικά Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβουν την χρηματοδότηση του big deal.

    Μαρινάκης-Κυριακού: Πάνε για Όσκαρ!

    Mόλις χθες ο wiseman  σας πληροφορούσε για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της Nova, η οποία αφορά στην συμμετοχή της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Σας γράφαμε πως η νέα  εταιρεία η οποία ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της, ονομάζεται Nova ICT και θα έχει ως συνεταίρο την εταιρεία PINSTON HOLDINGS LIMITED, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου.

    Η τελευταία ανήκει στον  Όμιλο Βαρδινογιάννη.

    Αλλά γενικά ο Όμιλος της NOVA αποφάσισε να επενδύσει, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο mononews.gr στον όμιλο, με συμμετοχή στον Alpha και στο Star.

    Ο ανταγωνισμός που το έμαθε, δεν έμεινε άπραγος: μαθαίνω πως έρχεται η άλλη μεγάλη τηλεοπτική συμμαχία, του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Θοδωρή Κυριακού.

    Το όνομα αυτής: Oscar!

    Στόχος: κοινές παραγωγές, κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, συμμετοχή του Antenna Plus  στο εγχείρημα και πωλήσεις στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ελληνική ομογένεια.

    «Αναταραχή» θα μου πέιτε;

    Ναι σίγουρα, με τέτοια ονόματα, αλλά μία ψυχή πριν από 70-80 χρόνια έλεγε: «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση».

    Τώρα εάν κάποιος άλλος ακόμη πιο πριν, είχε πεί πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά μόνο ως φάρσα», έ δεν φταίω εγώ.

    Εγώ ένας απλός προεκλογικός wiseman είμαι και εύχομαι καλή ψήφο σε όλους…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.