• Οι εκπλήξεις της DBRS στον Μητσοτάκη, γιατί ο Φέλιξ Μπίτζιος έγινε Παναθηναϊκός, τα αντανακλαστικά της Λαζαράκου και το «όχι» της Autohellas για placement της Aegean

    Επειδή του Wiseman του αρέσει να είναι ακριβοδίκαιος, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, κάνει εξαιρετική δουλειά

    image

    Προς διπλή αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης DBRS;

    O καναδικός οίκος DBRS θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, θα φθάσει όμως στην επενδυτική βαθμίδα;

    Για να συμβούν και τα δύο θα πρέπει να υπάρξει μία «διπλή αναβάθμιση» τόσο των προοπτικών από σταθερές που είναι σήμερα σε θετικές όσο και της βαθμίδας από ΒΒ Ηigh σε BBB Low.

    Η απάντηση στην ερώτηση, η οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζει με γρίφο, ευθύνεται μάλλον και για την κακοδαιμονία που έχει προκύψει στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες.

    Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα με τη σειρά.

    Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διακινήθηκε μετ’ επιτάσεως η φήμη για τη μη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ο οποίος θα δώσει την «ετυμηγορία» του την Παρασκευή.

    Δηλαδή λίγες ώρες πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

    Στο μυαλό των Καναδών προφανώς δεν είμαστε, οπότε δεν θα «σπεκουλάρουμε» με τις προθέσεις τους.

    Όμως μπορούμε να παραθέσουμε τα δεδομένα.

    Στην προηγούμενη αξιολόγησή τους οι Καναδοί, αξιολόγησαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως «σταθερές» στη βαθμίδα BB High (ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική).

    Τούτο συνεπάγεται με σχεδόν βεβαιότητα – και με δεδομένη πάντα την πανθομολογούμενη πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία – ότι την Παρασκευή θα πρέπει να αναβαθμίσουν τουλάχιστον τις προοπτικές ως «θετικές».

    Όμως η αναβάθμιση αυτή δεν προδικάζει ότι θα «συνοδεύεται» και από αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά μία θέση, οδηγώντας έτσι την ελληνική οικονομία στην πολυπόθητη  «επενδυτική βαθμίδα».

    Όπως μου εξήγησε θεσμικός παράγοντας με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των αποστολών, που κατά καιρούς στέλνουν οι Οίκοι Αξιολόγησης στην Αθήνα, αν η DBRS είχε αξιολογήσει ως «θετικές τις προοπτικές της οικονομίας», τότε η αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή, θα ήταν περίπου δεδομένη.

    Όμως με τα δεδομένα που έχουμε οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό είναι μοιρασμένες (50-50).

    Έτσι έχουμε «στο τσεπάκι μας» τις θετικές προοπτικές από την DBRS και μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα μας αναβαθμίσει στην επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ low) διατηρώντας όμως σε αυτή την περίπτωση (stable) σταθερές τις προοπτικές της οικονομίας.

    Εάν πράγματι συμβεί αυτό, τότε ο Κυριάκος θα έχει μαζί  όλα τα ΟΠΛΑ στην φαρέτρα του.

     

    Εύσημα στη Μυτιληναίος από τη Citi

    Η αμερικανική Τράπεζα, η οποία έχει δώσει τιμή στόχο τα 45 ευρώ (από τα 37)  για τη Mytilineos, απέδωσε  τα εύσημά της στη Μytilineos για τη στρατηγική κίνηση εξαγοράς της Imerys Βωξίτες.

    Προτάσσει, δε δύο θετικές συνέργειες που προκύπτουν από την εξαγορά αυτή.

    Την καλύτερη πρόσβαση του ομίλου σε ιδιόκτητο βωξίτη, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγή αλουμίνας και αφετέρου την καλύτερη θέση της Μυτιληναίος για την παραγωγή κρίσιμων μετάλλων, όπως το γάλλιο και το σκάνδιο.

    Και την προοπτική επέκτασης της παραγωγής αλουμίνας στα 1,25 mt θα ισοδυναμούσε με αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 50%, καθιστώντας την εταιρεία κορυφαίο εξαγωγέα αλουμίνας στην Ευρώπη.

    Να σας θυμίσω ότι η  αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι τα κέρδη της εισηγμένης θα συνεχίσουν να ακολουθούν ισχυρή πορεία και θα φθάσουν από φέτος στο επίπεδο του ενός δισ. ευρώ.

    Σημειώνει, δε, ότι η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερη αποτίμηση για την εταιρεία.

    Ωστόσο, παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη μετοχή να φτάσει στην τιμή στόχο της Citi θα ήταν οι χαμηλότερες συνολικές τιμές αλουμινίου, το ισχυρότερο ευρώ (έναντι δολαρίου), σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή του πετρελαίου, καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στις οικονομίες – τελικές αγορές της Μυτιληναίος θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις και τις νέες παραγγελίες.

     

    Βασιλική Λαζαράκου: Γρήγορα αντανακλαστικά

    Επειδή του Wiseman του αρέσει να είναι ακριβοδίκαιος, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, κάνει εξαιρετική δουλειά.

    Έχει ανεβάσει επίπεδο την πληροφόρηση προς το επενδυτικό κοινό.

    Τώρα, όσο αφορά στους παραπληροφοριοδότες σχετικά με την Aegean και για επικείμενο placement από την Autohellas μετοχών της στην Aegean, πρέπει να σας πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Επισημάνθηκε άλλωστε με κατηγορηματικό τρόπο και στον χθεσινό wiseman.

    Επειδή μας αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο υπάλληλος που είναι υπεύθυνος να παρακολουθεί το τι γράφεται στα sites, δυστυχώς δεν μπορεί να ξέρει όλα τα blogs.

    Έτσι, είναι πολύ πιθανόν να του διέφυγε το κείμενο που δημοσιεύθηκε προ ημερών, για επικείμενο placement μετοχών της Aegean από την Autohellas.

    Η άποψη της στήλης είναι ότι το κακό έχει παραγίνει.

    Ο καθένας πάει και γράφει ότι θέλει χωρίς να crossτσεκάρει την πληροφορία του.

     

    Autohellas: Καμία σκέψη για placement μετοχών της AEGEAN

    Χθες, για να γνωρίζετε, στο call auction μπήκε μια εντολή πώλησης 9.000 μετοχών της Aegean στο μείον 20.76% παρακαλώ, στα 9.00€.

    Με τη μετοχή να έχει τελευταία πράξη στα 13.08€ και αν δεν έκανε πράξη στο call auction, να έκλεινε στα 13.09€.

    Είμαστε σίγουροι ότι η κα Λαζαράκου θα τσεκάρει σίγουρα το ποιος έβαλε εντολή πώλησης στο -20.76%  στο call auction για να κάνει υποτιμητική κερδοσκοπία.

    Η εντολή αυτή πώλησης ακυρώθηκε 17:08.

    Στην περίπτωση της Aegean, επειδή κάποιοι έχουν μείνει χωρίς χαρτιά, προσπαθούν συνέχεια να βρουν τρόπους για να ρίξουν την μετοχή.

    Για να ξέρετε, δεν τίθεται κανένα θέμα placement μετοχών της Aegean (κατέχει περίπου το 11%) από την Autohellas.

    Το μόνο που υπάρχει πάνω στο τραπέζι και είναι ήδη γνωστό είναι το ποσοστό του Δημοσίου που μόνο αυτό ξέρει πότε θα το πουλήσει.

     

    Mytilineos: Επιβεβαίωση wiseman

    Φίλοι αναγνώστες πρέπει να ξέρετε ότι όταν γράφει κάτι ο Wiseman, πάντα μα πάντα το crossτσεκάρει.

    Τρανή απόδειξη η περίπτωση εξαγοράς της IMERYS βωξίτες από την Mytilineos.

    Ο Wiseman στις 28 Αυγούστου, ήταν ο πρώτος που σας ανέφερε ότι ετοιμάζεται να γίνει η συγκεκριμένη εξαγορά.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πολύ σωστά ρώτησε την εταιρεία.

    Η εταιρεία απάντησε αμέσως και έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι το deal είναι στα τελειώματα.

    Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά.

    Φίλοι αναγνώστες αυτό λέγεται η πεμπτουσία της αξιοπιστίας.

    Ο Wiseman την έχει πάνω απ’ όλα.

     

    Ο ΟΠΑΠ στη 2η θέση στο Χρηματιστήριο

    Ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 χθες κατέστησε σαφές ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Η μετοχή έκλεισε στα 16,40 ευρώ και πλέον η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση τα 6,07 δισ. ευρώ.

    Πέρασε δηλαδή στη δεύτερη θέση μεταξύ των εταιρών της υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE25) στο Χρηματιστήριο.

    Κατά το β’ τρίμηνο του 2023 τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 178 εκατ. ευρώ (+6,7% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 106,4 εκατ. ευρώ (+34,8% ετησίως).

    Σε επίπεδο α’ εξαμήνου, τα GGR διαμορφώθηκαν στα 1.025,6 εκατ. ευρώ (+14% ετησίως), ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 374,4 εκατ. ευρώ (+11,5% ετησίως) και τα καθαρά κέρδη στα 224,4 εκατ. ευρώ (+34,2% ετησίως).

    Η διοίκηση του ΟΠΑΠ στη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών αναφέρθηκε στην ισχυρή ταμειακή θέση της εταιρείας, η οποία της επιτρέπει να συνεχίσει να προσφέρει γενναιόδωρες ανταμοιβές στους μετόχους της.

    Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η διανομή προμερίσματος ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

     

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος: Αδυνατεί να βρει λύσεις;

    Ουδεμία αντίδραση δεν υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης της ναυτιλιακής Performance Shipping αναφορικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η πλευρά του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

    Οι καταγγελίες είναι σοβαρές, αλλά από ότι φαίνεται το αφεντικό της εταιρείας Ανδρέας Μιχαλόπουλος, δεν έχει έως τώρα δώσει απαντήσεις.

    Ο Μιχαλόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του μετόχου της Performance, Γιώργου Οικονόμου.

    Προφανώς το αφεντικό της ναυτιλιακής αδυνατεί να βρει λύσεις, καθιστώντας τον Οικονόμου κυρίαρχο του παιχνιδιού.

    Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε επαναγορές ιδίων μετοχών αξίας έως 2 εκατ. δολαρίων σε συνέχεια αλλού προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών που ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου.

    Η μετοχή χθες βρέθηκε στα επίπεδα των 2,30 δολαρίων με ισχυρά κέρδη 5,5%.

     

    Φέλιξ Μπίτζιος: Αλλάζοντας τερέν

    Την ίδια στιγμή που η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών φέρεται να έχει μπει στην τελική ευθεία με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνιο Ελευθεριάνο και τους Εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστα Σπυρόπουλο να φέρονται να έχουν καταλήξει στο βασικό κατηγορητήριο, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος την επίμαχη περίοδο των παρακολουθήσεων κατείχε το 35% της ελληνικής Intellexa, της εταιρείας που εμπορευόταν το Predator, «άλλαξε τερέν».

    Στην κυριολεξία.

    Από τις 31 Αυγούστου 2023 βρέθηκε να είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    Το πώς και το γιατί δεν το γνωρίζουμε.

    Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Wiseman η εξέλιξη αυτή φαίνεται να αιφνιδίασε και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο πλέον θεωρεί ότι είναι πιθανόν ο κ. Μπίτζιος να αναλάβει ακόμη και την προεδρεία της ΚΑΕ.

    Πάντως, την ίδια ημέρα που ο Μπίτζιος μπήκε στο ΔΣ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συμπτωματικά (;) παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από την DPG Digital Media Group, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο επί σειρά ετών οικονομικός συντάκτης του CNN Greece, Θανάσης Κουκάκης.

    Ο δημοσιογράφος που απεκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε προς 11μηνού, τον Οκτώβριο του 2022, υποβάλει μήνυση σε βάρος της Intellexa και των μετόχων της, του ισραηλινού Ταλ Ντίλιαν και του Έλληνα Φέλιξ Μπίτζιου.

    Τι σχέση έχει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με το CNN Greece;

    Για όσους δεν το γνωρίζουν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η  DPGDigital Media Group συστεγάζονται στα ίδια γραφεία στην Κηφισιά.

    Ακούγεται, δε ότι χωρίς φυσικά να είναι εφικτό να διασταυρωθεί η σχετική πληροφορία, ότι ο κ. Μπίτζιος έχει συνδράμει τη διοίκηση της ΚΑΕ στο κομμάτι των χορηγιών.

    Οσον αφορά στη  νέα σύνθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όπως προκύπτει από το ΓΕΜΗ, έχει ως εξής:

    1. ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ που κατοικεί στο ΜΑΡΟΥΣΙ, ως Πρόεδρος Μη Εκτελεστικό Μέλος

    2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ως Διευθύνων Σύμβουλος

    3. ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ως Μέλος Διοικ. Συμβουλίου

    4. ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΦΕΛΙΞ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ που κατοικεί στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ) ως Μέλος Διοικ. Συμβουλίου

    5. ΜΟΙΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) ως Μέλος Διοικ. Συμβουλίου

    6. ΝΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ως Μέλος Διοικ. Συμβουλίου

    7. ΘΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ως Μέλος Διοικ. Συμβουλίου

     

    Mόνο εάν μπει  και η Σαουδική Αραβία στο παιχνίδι…

    Είναι γνωστό πως ο wiseman δεν επιθυμεί να ευλογεί τα γένια του συχνά.

    Όταν όμως οι γεωπολιτικές-ενεργειακές προαναγγελίες του, που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τις κινήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνονται με τον πιο έντονο, δεν μπορούμε παρά να το επισημάνουμε.

    Στις 23 Αυγούστου λοιπόν, εσείς απολαμβάνατε ακόμη τα μπάνια σας. Παρόλα αυτά διαβάζατε παρά θιν αλός μετά προσοχής mononews.gr και wiseman, γεγονός που προκύπτει από την πολύ υψηλή επισκεψιμότητα που είχαμε καλοκαιριάτικα και σας ευχαριστούμε για αυτό.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: με τον τίτλο «έντονη κινητικότητα στα ενεργειακά με τη Σαουδική Αραβία» στις 23 Αυγούστου σας γράφαμε  ότι «υπήρξε σημαντική επαφή για τα ενεργειακά με το τεράστιο μέγεθος που ονομάζεται Σαουδική Αραβία.

    Η υφυπουργός ΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, μίλησε διεξοδικά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Nasser Alqahtabi.

    Όπως μαθαίνει ο wiseman, η κα Σδούκου και ο κος Alqahtabi άνοιξαν μεγάλα κεφάλαια της συνεργασίας.

    Κάποιο… σαουδαραβικό «πουλάκι» μου ψιθύρισε κάτι για ένα κολοσσιαίο φωτοβολταϊκό που θα φέρει πολύ ήλιο και χρήμα στη χώρα μας από τη μεγάλη δύναμη της Αραβικής Χερσονήσου που είναι η Σαουδική Αραβία, αλλά και για ένα τεράστιο καλώδιο ως την Αίγυπτο και από εκεί μέσω Ισραήλ, Κύπρου και στην Ελλάδα.

    Ως γνωστόν εκεί, τα πουλιά που εκτρέφουν είναι γεράκια..»

     

    Ήρθε η ώρα για το μεγάλο deal…

    Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, ήρθε η επιβεβαίωση του wiseman και του mononews.gr, αφού όπως επίσημα μεταδίδεται «οι μεγάλες δυνατότητες ενεργειακής σύνδεσης του Ισραήλ, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας, με την Κύπρο, την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ε.Ε., ήταν το βασικό θέμα  που συζήτησαν στη Λευκωσία οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης».

    Το  έργο που είναι πιο ώριμο είναι ο EuroAsia Interconnector, δηλαδή η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

    Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν, με την ενθάρρυνση από πλευράς του κ. Νετανιάχου, ώστε αυτή η συνεργασία να συνδεθεί με τις λεγόμενες «Συμφωνίες του Αβραάμ» στον τομέα της ενέργειας.

    Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε συγκεκριμένα: «Υπάρχει βάσιμη  πιθανότητα να έχουμε την επέκταση των Συμφωνιών του Αβραάμ  με τη Σαουδική Αραβία.

    Και οι τρεις χώρες θεωρούν ότι είναι μια μεγάλη πιθανότητα, αλλά βλέπουν επίσης ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύνδεση μεταξύ της Ινδίας, της Αραβικής Χερσονήσου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης».

    Να διευκρινίσουμε πως η συζήτηση αφορά αποκλειστικά στην ηλεκτρική διασύνδεση, δηλαδή το καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας όπως σας γράψαμε στις 22 Αυγούστου και όχι το φυσικό αέριο που είναι άλλη υπόθεση με τον East Med.

     

    Ηλιακά πάνελ με «φαραωνική» παραγωγή και εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία…

    Η υπερ-παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως από φωτοβολταϊκά στη Σαουδική Αραβία είναι γνωστή, γι’ αυτό άλλωστε και τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Ε.Ε.

    Βασικός στόχος πλέον των Ισραηλινών με την παρότρυνση της Ουάσινγκτον, είναι  η ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ, αλλά  και της Σαουδικής Αραβίας, με την Κύπρο, την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ε.Ε.

    Οι ερωτήσεις από τις Βρυξέλλες για το έργο και οι προειδοποιήσεις ότι πρέπει να βρεθεί επιπλέον χρηματοδότηση με το κόστος πλέον στα 2 δισ. δολάρια προκάλεσε και αυξανόμενο προβληματισμό στην Κύπρο και τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

    Επειδή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έθεταν ερωτηματικά για την τύχη του έργου είναι πλέον φανερό ότι η παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και το προσωπικό ενδιαφέρον του ηγέτη της Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δίνουν τη λύση, τόσο στην τροφοδοσία όσο και στη χρηματοδότηση…

     

    Ελληνικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για το έργο…

    Επειδή όμως ο wiseman πάντοτε μεταφέρει όλο το σκηνικό στις καθ’ ημάς μπίζνες, σας πληροφορεί ότι ήδη τέσσερις μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για το κατασκευαστικό και εμπορικό κομμάτι του έργου.

    Αναμένονται και ταξίδια στο Ριάντ.

    Λεπτομέρειες προσεχώς…

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.