• Business

    Mytilineos: Τι λένε Morgan Stanley και Citi για την εξαγορά της IMERYS Βωξίτες

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Τη στρατηγική σημασία της εξαγοράς της IMERYS Βωξίτες από τη Mytilineos επιβεβαιώνουν σε νέο τους note οι αναλυτές της  Morgan Stanley και της Citi, διατηρώντας τη σύσταση BUY και την Τιμή-Στόχο των €45.

    Τόσο η Morgan Stanley όσο και η CITI εκτιμούν ότι η σημερινή εξαγορά, σε ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον κλάδο των Μετάλλων, μέσω:

    1. της ενδυνάμωσης της καθετοποίησης, καθώς η MYTILINEOS διπλασιάζει τα αποθέματά της σε βωξίτη, μειώνοντας δραστικά την εξάρτησή της από εισαγωγή βωξίτη από το εξωτερικό

    2. Το παραπάνω θα βελτιώσει περαιτέρω το κόστος παραγωγής της αλουμίνας και του αλουμινίου

    3. Λόγω της επάρκειας, πλέον, σε βωξίτη, έρχεται πιο κοντά η πιθανή αύξηση της ετήσιας παραγωγής αλουμίνας από τους 865.000 τόνους στους 1.250.000 τόνους

    4. Ενισχύεται σημαντικά η προοπτική της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων Σπανίων Γαιών και Γαλλίου της Εταιρείας, με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των Ευρωπαϊκών αναγκών (Γαλλίου)

    Ειδικότερα η Citi αναφέρει πως  το προτεινόμενο ορυχείο της IMERYS Βωξίτες γειτνιάζει με την περιοχή εξόρυξης βωξίτη που ανήκει ήδη στη Mytilineos καθιστώντας έτσι τη συναλλαγή εξαιρετικά συνεργιστική.  Το τίμημα της συναλλαγής στα 10 εκατ. ευρώ φαίνεται αρκετά ελκυστική τιμή.  Η συμφωνία θα βοηθήσει την επέκταση της παραγωγής  αλουμίνας κατά 50%,  καθιστώντας την εταιρεία κορυφαίο εξαγωγέα αλουμίνας στην Ευρώπη. Παράλληλα  τοποθετεί στρατηγικά καλύτερα τη MYTIL για την είσοδό της σε κρίσιμες παραγωγή μετάλλων όπως το γάλλιο και το σκάνδιο.

    Από την πλευρά της η Morgan Stanley αναφέρει πως η  συναλλαγή πολλαπλασιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα της Mytilineos, ενδυναμώνοντας την καθετοποίηση της εταιρείας,  υποστηρίζεται από τον νόμο για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες, κατά τον οποίο τονίζεται ο στρατηγικός ρόλος του βωξίτη στην Ευρώπη, ενισχύει  την προοπτική επέκτασης της παραγωγής αλουμίνας αλλά και τις προοπτικές για το γάλλιο και σπάνιες γαίες όπως το σκάνδιο.

    Διαβάστε επίσης

    Mytilineos: Εξαγόρασε την Imerys Βωξίτες – Επένδυση 110 εκατ. ευρώ

    Big deal για την Mytilineos: Εξαγοράζει την Imerys Βωξίτες



    ΣΧΟΛΙΑ