• The Wiseman

    Γιατί γκρινιάζουν στην Εθνική από την επιστροφή της Φωτεινής Ιωάννου – Θα την αντικαταστήσει πρόσωπο έκπληξη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Υπάρχουν και κάποιοι που γκρινιάζουν στην Εθνική Τράπεζα 

    Ως γνωστόν, όταν κάποιος φεύγει από μία επιχείρηση για να εργασθεί σε μια άλλη ανταγωνιστική, δημιουργείται για εκείνον ένα κλίμα κάπως αρνητικό, χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό για το ήθος και την επαγγελματική υπόστασή του «φευγάτου». Στην περίπτωση, όμως, που τα φέρει έτσι η ζωή και επιστρέψει πανηγυρικά, πάντα υπάρχουν κάποιοι με πιο ταπεινά ελατήρια που αντιδρούν αρνητικά… Έτσι, μαθαίνω ότι συμβαίνει και με κάποιους στην Εθνική Τράπεζα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με γκρίνια μια πιθανή (σχεδόν σίγουρη) επιστροφή – έφυγε από την ΕΤΕ για την Πειραιώς – της κας Φωτεινής Ιωάννου. Μόνο που η φωνή τους δεν εισακούγεται… Όμως η μεγάλη έκπληξη είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κ. Ιωάννου στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για άτομο που θα εκπλήξει θετικά. Φυσικά την επιτυχία θα την πιστωθεί το αφεντικό της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, που έκανε την επιλογή καθώς το πρόσωπο αυτό έχει κύρος στην ελληνική τραπεζική αγορά και σε υψηλούς επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους. Η στήλη είναι σε θέση να ξέρει ότι έχει φιλικές σχέσεις με τους κορυφαίους εφοπλιστές στην χώρα, ενώ προ 10 μηνών πιστώθηκε μια τεραστίων διαστάσεων επιτυχία. Νεότερα προσεχώς!!!

    Βλέπουν μπάλα στο Κολωνάκι…

    Υπάρχει μια παρέα τραπεζιτών και managers, οι οποίοι, όπως πληροφορείται η στήλη, συναντώνται όταν έχει μεγάλα ποδοσφαιρικά events, όπως Champions League, και βλέπουν τα ματς όπως αρμόζει σε μία παραδοσιακή ανδροπαρέα.

    Το σημείο συνάντησης είναι στο Κολωνάκι και μεταξύ μπάλας, πίτσας και μπύρας μιλάνε και για τα «βαριά» κόκκινα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται…

    Μαθαίνω ότι η ανδροπαρέα δεν βλέπει τα ματς σε κάποιο μαγαζί αλλά στο σπίτι του ενός από τους «τραπεζίτες» της παρέας…, ο οποίος, μάλιστα, βλέπει το τελευταίο διάστημα τις «μετοχές» του να ανεβαίνουν κατακόρυφα. 

    Η ατάκα της χρονιάς…

    Ανήκει στον έμπειρο τραπεζίτη Νικόλαο Καραμούζη, ο οποίος μιλώντας χθες στην εκδήλωση απονομής των ετήσιων βραβείων προς τους επιχειρηματίες είπε: «Περπατάμε αντί να τρέχουμε». Καλύτερη αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να υπάρξει… Και σαφώς δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός αλλά εμείς, κυρίως οι κρατούντες την πολιτική εξουσία… 

    Σαμπάνιες στο ΧΑ

    Οι ξένοι επενδυτές παίζουν το τελευταίο καιρό έντονα το σενάριο των εθνικών εκλογών και της αλλαγής της κυβέρνησης. Διαφορετικά δεν εξηγείται το ράλι που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στο χρηματιστήριο. Χθες, ο κλαδικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,60%. 

    Μετά την Κυριακή η απόφαση του Τσίπρα

    Έγκυρη πηγή μετέφερε στην στήλη ότι ο Αλέξης θα αποφασίσει το πότε θα οδηγήσει την χώρα σε εθνικές εκλογές αμέσως μετά την Κυριακή. Και όταν αναρωτήθηκα τι είναι την Κυριακή η απάντηση ήταν η εξής: «Την Κυριακή ο πρωθυπουργός έχει την ονομαστική του εορτή και έχει πει στους συνεργάτες του εδώ και καιρό ότι θα αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών μετά την γιορτή του»… Ενδιαφέρον! 



    ΣΧΟΛΙΑ