• Αυτός είναι ο νέος CEO της ΕΧΑΕ, ποιες είναι οι αλλαγές στα ΕΛΠΕ, οι ύποπτες μεθοδεύσεις εναντίον της Αρχής για το ξέπλυμα, η υπομονή του Παύλου Μυλωνά και η δύση ενός αυτοκράτορα

    Πολλοί λένε ότι τον είδαν, αλλά μάλλον λένε ψέματα.Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε είναι ο Συμβολαιογράφος του. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αδύναμος (45 κιλά) και σκιά του εαυτού του παραμένει κλεισμένος σ’ ένα δωμάτιο νοσοκομείου, παρέα με την κόρη του την Μαρία…

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    Περιστέρης και Κόκκαλης VS Holterman

    Προ ετών ήταν σύμμαχοι. Τώρα θα συγκρουστούν για μια μεγάλη δουλειά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο σχήματα που διεκδικούν το νέο έργο ΣΔΙΤ των 235 εκατ. για την υδροδότηση της Αθήνας, είναι η Κοινοπραξία των ΓΕΚΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη με την Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη , ενώ ο Όμιλος της Ελλάκτωρ που διοικείται από τους ανθρώπους του Ολλανδού Hendrikus (Henry) Holterman – Τέως μέτοχος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ- θα δοκιμάσει μόνη της τις δυνάμεις της.

    Απόντες από το εν λόγω διαγωνισμό είναι οι όμιλοι ΑΒΑΞ και Mytilineos, ενώ και η ίδια η  ΕΥΔΑΠ που διεκδικούσε δυναμικά τη νέα σύμβαση έμεινε εκτός του διαγωνισμού, καθώς δεν έγινε η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την αλλαγή του καταστατικού της, γεγονός και το οποίο θα της έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει πλήθος ΣΔΙΤ.

     

    O Τσολακίδης του ΣΥΡΙΖΑ και το fairplay στην Ενέργεια….

    Τελικά το να είσαι ΣΥΡΙΖΑ είναι επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο.

    Οι κανόνες ελάχιστη σημασία έχουν. Ο κ. Βασίλης Τσολακίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Έχει γεννηθεί στο Νεοχώρι Ορεστιάδας και μετανάστευσε από μικρός στη Γερμανία με τους γονείς του.

    Στενός φίλος του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανέλαβε Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Όταν αποχώρησε, αντίθετα και κόντρα σε κάθε επαγγελματική ηθική και πρακτική, βρήκε ΑΜΕΣΩΣ δουλειά σε μία από τις εταιρείες τις οποίος ο ίδιος επόπτευε ως Πρόεδρος του ΚΑΠΕ. Στην εταιρεία RES Invest.

    Η εταιρεία RES Invest είναι εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών (ΕSCo) που καλύπτει εξειδικευμένες ανάγκες των μικρών και μεγάλων επενδυτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Ανήκει στον κ. Δημήτρη Καραγκιουλέ ο οποίος ήταν ο πρώτος σύζυγος της Μαρίας Δαμανάκη (όταν υπηρετούσαν μαζί την Αριστερά και τον Συνασπισμό) αλλά μετά εξελίχθηκε σε στενό φίλο των «αρμών της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο Δημ. Καραγκιουλές και ο -πρώην επόπτης του- Βας. Καραγκιουλές μαζί εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες εκμεταλλευόμενοι τις ειδικές γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησε ο δεύτερος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όλα καλά εκεί;

     

    Κλείδωσε ο νέος CEO του Χρηματιστηρίου της Αθήνας…

    Ο κύβος ερρίφθη.

    Είναι πλέον οριστικό.

    Ο Έλληνας του εξωτερικού επείσθη και θα επιστρέψει στην μαμά πατρίδα.

    Η προηγούμενη εμπειρία του στον Ελληνικό και Ελβετικό Τραπεζικό τομέα αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική αλλά η … εξαετής …Λονδρέζικη… εμπειρία του βάρυνε πολύ περισσότερο.

    Η διεθνής αναγνωρισιμότητα, η …αποχή του από τα ελληνικά πράγματα στις δύσκολες περιόδους και κυρίως οι τεκτονικές αλλαγές του BREXIT ίσως αποτελέσουν τα χρήσιμα όπλα στην μάχη της αναβάθμισης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

    Με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους άλλους συνυποψηφίους του, η επιλογή αυτή φαίνεται προς το παρόν η καλύτερη.

    Τη Δευτέρα ξεκινά μια νέα μέρα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο….

     

    Διοικητικές Εξελίξεις στα ΕΛΠΕ

    Είναι γνωστό ότι τα ΕΛΠΕ αλλάζουν το όνομα τους.

    Η νέα εταιρική ταυτότητα και ο πλήρης εταιρικός μετασχηματισμός, θα αντανακλά τη στροφή από το «βρώμικο» πετρέλαιο στις «καθαρές» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρο τον κλάδο παγκοσμίως.

    Στα πλαίσια αυτής της νέας στρατηγικής, η διοίκηση των ΕΛΠΕ θα αλλάξει πλήρως και το οργανόγραμμα του Ομίλου αφού θα δημιουργηθούν νέες διοικήσεις, νέες ευθύνες και νέες αρμοδιότητες.

    Στα πλαίσια αυτού του ….ανασχηματισμού, κάποια στελέχη που λοξοδρόμησαν, λοξοκοιτούσαν προς άλλες κατευθύνσεις και ήθελαν να πάρουν άλλες θέσεις ευθύνης σε άλλους οργανισμούς, δεν έχουν πλέον θέση στον σχεδιασμό της διοίκησης….

     

    Ο Παύλος Μυλωνάς δεν βιάζεται

    Εγώ ως μοναχός του Αγίου Όρους γνωρίζω καλά ότι η υπομονή είναι μεγάλη αρετή.

    Το ίδιο συμβαίνει και με τον CEO της Εθνικής Παύλο Μυλωνά.

    Ακούει, διαβάζει και πληροφορείται πως όλοι βιάζονται να δουν εξελίξεις στο μετοχολόγιο της Εθνικής αλλά εκείνος προσεύχεται και περιμένει.

    Πρώτα θα αποφασίσει η κυβέρνηση ποιο ακριβώς είναι το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με τον νέο νόμο, κατόπιν το ΤΧΣ θα προσλάβει έναν Σύμβουλο Στρατηγικής που θα χαράξει την πορεία απαγκίστρωσης του Κράτους από το τραπεζικό μας σύστημα και στο τέλος το ΤΧΣ θα προσλάβει έναν σύμβουλο για κάθε μία πώληση πακέτου μετοχών συστημικών τραπεζών ξεχωριστά…

    Όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους.

    Άλλωστε οι συζυγικοί δεσμοί είναι τόσο ισχυροί που δεν προκαλούν ανησυχία και αμφιβολίες για το μέλλον….

     

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ενίσχυση της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος….

    Η άλλη μεγάλη αρετή ενός ιερομόναχου είναι η συγχώρηση των αμαρτωλών.

    Είναι προφανές ότι όταν μιλάει ο wiseman κάποιοι ενδιαφερόμενοι θυμώνουν, προκαλούν και επιτίθενται.

    Έχουν τη συγνώμη μου.

    Η αλήθεια είναι ότι στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος, λιμνάζουν για πολύ καιρό πολλές υποθέσεις και υπάρχει αδήριτη ανάγκη για υποστήριξη με νέα πρόσωπα.

    Τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση της πυραμίδας.

    Προφανώς κάποιοι ευνοούνται από την καθυστέρηση διερεύνησης των υποθέσεων.

    Όπως λένε πηγές , μεγάλος ευνοημένος είναι επιχειρηματίας που φέρεται να έχει ξεπλύνει χρήματα μέσω της αγοράς  ξενοδοχείων και πολυτελών βιλών.

    Οι καταγγελίες έχουν φθάσει στην Αρχή, μέσω δυο τραπεζών, όπως γράφαμε χθες.

    Αρά οσο λιγότεροι υπάλληλοι  στην Αρχή για το Ξέπλυμα τόσο το καλύτερο;

    Οι παρατηρήσεις του wiseman ωστόσο έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και από ‘κει στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα  ο οποίος ως γιατρός καλείται να κάνει τη σωστή διάγνωση προτού εκπνεύσει ο ασθενής….

    Επίσης και στον υπουργο Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα….

     

    Η Δύση του Αυτοκράτορα…

    Κάποιοι φίλοι θέλουν να τον αποχαιρετήσουν.

    Άλλοι το κάνουν και άλλοι όχι.

    Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε είναι ο Συμβολαιογράφος του.

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αδύναμος (45 κιλά) και σκιά του εαυτού του παραμένει κλεισμένος σ’ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ (ΥΠΟ αυξημένη επιτήρηση) , παρέα με την κόρη του την Μαρία.

    Ο γίγαντας της Ασφαλιστικής αγοράς και του Ελληνικού επιχειρείν φεύγει νικημένος.

    Πολλοί λένε ότι διατηρείται στη ζωή μόνο με τεχνικά μέσα, για κάποιον λόγο…

    Τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν διασκορπιστεί.

    Εκείνη η καταπληκτική, μοναδική, διπλή βιβλιοθήκη, αντίγραφο της μεγάλης βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, με όλο της το περιεχόμενο,  έχει παραχωρηθεί έναντι -μόλις- 15 εκατ. Ευρώ στο Ωνάσειο.

    Οι πανάκριβες συλλογές από μοναδικά ρολόγια και απίστευτης αξίας κρασιά, έχουν εξαφανιστεί.

    Το εκπληκτικό σπίτι στην Μελεάγρου το κυνηγά η Τρ. Πειραιώς για 15 εκατ. Ευρώ…

    Το ίδιο και το τεράστιο κτήμα στην Βαρυμπόμπη…

    Κάποια στιγμή πριν πολλά χρονιά η περιουσία του άγγιξε το 1 δισ. ευρώ.

     

    H Trastor πετράδι του Στέμματος: Η Πειραιώς αποκτά επενδυτικό βραχίονα αστικών ακινήτων

    Πολύ σωστά και με γρήγορα αντανακλαστικά, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής για να προστατεύσει το επενδυτικό κοινό, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

    H WRED LLC που είναι βασικός μέτοχος της ΤRASTOR (52,1%) θέλει να πουλήσει τις μετοχές της στον άλλο βασικό μέτοχο την Τράπεζα Πειραιώς (44,8%).

    Η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της TRASTOR  να τα ενισχύσει και να αποκτήσει κάτι ανάλογο της Alpha Αστικά Ακίνητα.

    Η WRED LLC προσπάθησε να πουλήσει τις μετοχές της σε άλλους επενδυτές σε υψηλότερο τίμημα αλλά η Τρ. Πειραιώς άσκησε όλα τα δικαιώματά της.

    Πριν από λίγες μέρες η TRASTOR ορθολογικοποίησε το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της, απέκτησε κάποια όμορα οικόπεδα και επιπλέον απορρόφησε τις θυγατρικές της Δωρίδα Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία και Σύζευξις ΜΕΠΕ…

    Τo real estate θα είναι πρωταγωνιστής και στις επόμενες τραπεζικές εξελίξεις….

     

    Η ΕΥΔΑΠ και ο Σαχίνης 

    Η μοναδική πραγματική ευθύνη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ σ’ αυτή την περίπτωση είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην διευθέτηση της υπόθεσης με το αδιύλιστο νερό που κυριολεκτικά έκλεισε λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

    Για τα υπόλοιπα ο Χάρης Σαχίνης δεν ευθύνεται.

    Εκτός κάδρου της διεκδίκησης του ΣΔΙΤ αξίας 235 εκατ. Ευρώ του Υπουργείου Υποδομών έμεινε τελικά η ΕΥΔΑΠ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ανθρώπων της και του CEO της Χάρη Σαχίνη προς το αντίθετο.

    Εγώ ως μοναχός του Αγίου Όρους μπορώ να προβλέψω ότι ο τελικός ανάδοχος θα χρειαστεί την βοήθεια της ΕΥΔΑΠ κι επομένως στο τέλος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ΕΥΔΑΠ θα πάρει ένα μικρό μέρος του έτους..

    Θυμόμαστε όλοι το γεύμα, στο οποίο είχαν προσκληθεί την 20η Δεκεμβρίου 2021 δημοσιογράφοι στον πολυχώρο «Έβδομος» επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας.

    Ο ισχυρός άντρας της ΕΥΔΑΠ αναφερόμενος στη νέα σελίδα για την πορεία της εισηγμένης, επισήμαινε την επιθυμία για συμμετοχή σε διαγωνισμούς για ΣΔΙΤ.

    Επίσης, τόνιζε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να γίνει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση στο ιδρυτικό νόμο της ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε ΣΔΙΤ.

    Προς τούτο έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, που έγινε τέσσερεις ημέρες αργότερα (παραμονή Χριστουγέννων), είχε δώσει παμψηφεί  το πράσινο φως  (με ποσοστό 99,6%) ώστε ο Χάρης Σαχίνης να προχωρήσει σε επαφές με μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

    Στόχος της ΕΥΔΑΠ ήταν να αποτελέσει έναν απαραίτητο συνεργάτη σε μελλοντικά ΣΔΙΤ μέσω της ίδιας εμπειρίας που θα μπορούσε να παρέχει.

    Ωστόσο, η 20η Ιανουαρίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών για το ΣΔΙΤ παρήλθε, χωρίς να συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ, ενώ  τα σχήματα που «κτύπησαν» το έργο είναι η Κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,12% 16,56 με την Intrakat, καθώς και η Ελλάκτωρ.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.