• The Wiseman

    Αυθαίρετη (κατά 1.515 τμ) η βίλα Ψυχάρη που πουλήθηκε για 12 εκατ.

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πωλήθηκε η βίλα Ψυχάρη, σειρά έχει η βίλα Βωβού!  Χαμός φαίνεται πως έγινε χθες με την πολυτελή βίλα του κάποτε κραταιού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι καθώς πωλήθηκε σε πολύ υψηλότερη  τιμή (περίπου 12 εκατ. ευρώ ) από την τιμή εκκίνησης που είχε ορίσει η Alpha Bank. Λίγο μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός, πάλι της Alpha Bank, για την βίλα του Μπάμπη Βωβού στο κέντρο του Παλαιού Ψυχικού, με τιμή εκκίνησης που ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Βέβαια είναι τόσα πολλά τα βάρη που φέρνει το συγκεκριμένο ακίνητο που πρέπει να είσαι πολύ τολμηρός για να το διεκδικήσεις! Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η βίλα του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη Σταύρου Ψυχάρη που πουλήθηκε χθες είχε σημαντικές αυθαιρεσίες.

    Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια , είχε επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

    Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, Play Room, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ.. Ο  πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά. Όμως ο άλλοτε πανίσχυρος εκδότης προχώρησε σε κάποιες μικρές αυθαιρεσίες. Πως προκύπτει αυτό;

    Σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

    Αυτό σημαίνει ότι έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.000 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ. Δηλαδή 1515 τμ. Not bad!!!

    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι

    Μικρός ανασχηματισμός από ανάγκη!

    Δεν πρέπει να έβγαιναν τα εσωκομματικά κουκιά στον πρωθυπουργό και γι’ αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε μικρό ανασχηματισμό, η είδηση του οποίου ήταν μία: Η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη! Κατά τα λοιπά, ο Γιάννης Δραγασάκης κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο πολυσχιδές υπουργείο Οικονομίας στο οποίο τα ανοικτά μέτωπα είναι ατελείωτα! Από το αναπτυξιακό σχέδιο που εκκρεμεί μέχρι τα ουσιαστικά βήματα προσέλκυσης επενδύσεων, την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ και την εφαρμογή ψηφισθέντων ρυθμίσεων για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, κ.α.

    Η μετακόμιση του Γιάννη Δραγασάκη στην Πλατεία Συντάγματος θεωρείται καλή είδηση για έναν και μόνο λόγο: Ο προκάτοχός του Δημήτρης Παπαδημητρίου είχε προτιμήσει να απέχει από την ελληνική πραγματικότητα. Προτιμούσε τις συχνές αναφορές σε διάφορους ωραίους αριθμούς χωρίς να κοιτάζει από το παράθυρο του γραφείου του!

    Σίγουρο είναι, επίσης, πως ο Γ. Δραγασάκης θα έχει καλύτερες σχέσεις με τα άλλα ανώτερα πολιτικά στελέχη του υπουργείου όπως ο υφυπουργός Στ. Πιτσιόρλας.

    Όλοι οι καλοί χωρούν στο Equifund!

    Θα διαβάσατε χθες στο Mononews για τα γνωστά ονόματα που εμπλέκονται με τις μπίζνες της καινοτομίας και τα κοινοτικά κονδύλια των εκατοντάδων εκατομμυρίων. Επειδή όλα τα στρατόπεδα της καινοτομίας στην Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο Equifund –  το «υπερταμείο» που θα στηρίζει εταιρείες private equity – δεν μπορούσε να λείπει και η παρέα του Found.ation.

    Η Velocity Partners που ίδρυσε ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου και οι συνεργάτες του όπως ο Κώστας Μαύρος είναι, λοιπόν, η τελευταία εταιρεία χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρήσεων / ιδέων που εντάσσεται στο Equifund. Στο σχήμα της Velocity εντάχθηκε και ο Eric Parks γνωστό στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς με θητεία στις Leo Burnett και Tempo OMD, που τα τελευταία χρόνια είναι σύμβουλος νέων εταιρειών και διδάσκει στο Πάντειο.

    Αγρίεψε ο Μάριος Ηλιόπουλος

    Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά με αφορμή τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα φιλέτα του Αιγαίου. Μέχρι και συνέντευξη τύπου έδωσε χθες ο πληθωρικός επικεφαλής της Seajet Μάριος Ηλιόπουλος προκειμένου να απαντήσει σε όσα λένε τις τελευταίες ημέρες οι αδελφοί Στεφάνου της Golden Star Ferries.

    Μέχρι και σε απεργίας πείνας έξω από το γραφείο Π. Κουρουμπλή προχώρησε ο Κ. Στεφάνου για να πείσει τον υπουργό να υπογράψει τη δρομολόγηση δύο ταχύπλοα που απέκτησε πρόσφατα η Golden Star Ferries στις γραμμές των Κυκλάδων.

    Προς το παρόν το υπουργείο ανθίσταται και ο Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας «πειρατικού Αιγαίου»! Ο ίδιος είπε, επίσης, πως αν κλείσει η εταιρεία των αδελφών Στεφάνου (όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν πως θα συμβεί αν δε δρομολογηθούν τα ταχύπλοα) θα προσλάβει αυτός το προσωπικό! Και η μάχη έχει μόλις αρχίσει.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ