• Οικονομία

    «Μαύρη» Τετάρτη: Σε πλειστηριασμό το σπίτι 900 τμ του (κάποτε πανίσχυρου) Μπάμπη Βωβού

    • NewsRoom


    Ακίνητα με ημιτελή κτίσματα, το πλοίο Speed Cat 1 με ελληνική σημαία, οικόπεδα, βιομηχανικά κτίρια και ένα σπίτι και οικόπεδο του άλλοτε πανίσχυρου κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού βγαίνουν σήμερα Τετάρτη στο «σφυρί» κάτω από δυσμενείς συνθήκες με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών να βρίσκονται στα συμβολαιογραφεία και τους αστυνομικούς να αντιδρούν.  Το τοπίο, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο τρομακτικό το προσεχές διάστημα, καθώς στον χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνει και το Δημόσιο, μετά την κατάθεση ρύθμισης που προβλέπει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής διαδικασίας και για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω.

    Το πολυνομοσχέδιο καθιερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από την 21η Φεβρουαρίου για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου, για ποσά από 500 ευρώ και πάνω. Έτσι, καταργούνται οι πλειστηριασμοί με φυσική παρουσία και από 21 Φεβρουαρίου θα γίνονται αποκλειστικά και μόνον πλέον μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κάθε Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή.

    Aλαλούμ με τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών

    Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί η σπουδή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών να αμφισβητήσει τα όσα αναφέρονται στο συνοδευτικό κείμενο της συμφωνίας της Δευτέρας του Eurogroup, περί δέσμευσης της κυβέρνησης για συγκεκριμένο αριθμό πλειστηριασμών τόσο για το 2018 όσο και για την επόμενη τριετία. Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να αποστασιοποιηθεί, μέσα σε λίγες μόνο ώρες από τη συμφωνία, από τα συνοδευτικά της κείμενα της, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σημάδι για την έναρξη της τελευταίας φάσης του μνημονίου.

    Σύμφωνα με την Έκθεση Συμμόρφωσης, η οποία φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2018, η Ελλάδα υποχρεούται να επιταχύνει τη διαδικασία των πλειστηριασμών φτάνοντας το 2018 στους 10.000, την ώρα που μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Στη συνέχεια, την επόμενη τριετία μέχρι το 2021, θα πρέπει οι πλειστηριασμοί να αυξηθούν σε 40.000 ανά έτος, ώστε στο τέλος της περιόδου να έχουν πραγματοποιηθεί 130.000.

    Για σήμερα έχουν  προγραμματιστεί έντεκα πλειστηριασμοί που αφορούν σε επτά εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα ενώ 16 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 31 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ξεχωρίζουν ένα ακίνητο με ημιτελή κτίσματα στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 6.700.000 ευρώ, το Speed Cat1 της Hellas Speed Cat Shipping Company και ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τμ. στον Ασπρόπυργο. Επισης βγαίνει σε πλειστηριασμό οικόπεδο στο Παλαιο Ψυχικο που ανήκει στην σύζυγο του γνωστού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού. Το οικόπεδο είναι 600 τμ  και πρώτη τιμή είναι το 1.000.000 ευρώ. Ομως οι  τράπεζες βγάζουν στο πλειστηριασμό και μια διώροφη κατοικία  στο Παλαιο Ψυχικο ιδιοκτησίας του επιχειρηματία αξίας 2.500.000 ευρώ. Ειναι το σπίτι που κατοικεί ο πάλαι ποτέ ισχυρός κατασκευαστής.  Προκειται για ένα από τα ωραιότερα σπίτια του Ψυχικου συνολικής έκτασης 900 τμ. 

    Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών θα βρεθούν:

    • To Speed Cat 1 με ελληνική σημαία. Πρόκειται για καταμαράν με ολική χωρητικότητα 498,54 και 40,2. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 700.000 ευρώ και πρόκειται για αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 155.632 ευρώ. Το πλοίο είναι ελλιμενισμενο στα Αμπελακια Σαλαμινος στην Θέση Καμινάκη
    • Αγρός επιφάνειας 9.976 τμ. Στη θέση Καλυφτάκι του δήμου Κηφισιάς και δύο ημιτελή κτίρια επαγγελματικής χρήσης, που αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, Α ́όροφο και Β ́όροφο, που βρίσκονται στο χώρο. Τα κτίρια είναι μερικώς αποπερατωμένα και έχει ολοκληρωθεί μόνο το στάδιο της κατασκευής του σκελετού των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 6.700.000 ευρώ.
    • Αγροτεμάχιο 1.428,37 τμ στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων Αττικής εκτός σχεδίου πόλεως και διώροφο ακίνητο εντός του αγροτεμαχίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στις 365.000 ευρώ
    • Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τμ. καθώς και τα κτίσματα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου, στη θέση «Παραλία» στον Δήμο Ασπροπύργου με τιμή πρώτης προσφοράς 387.000 ευρώ. Επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Πειραιώς και η κατάσχεση έγινε για χρέος 150.000 ευρώ.
    • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Αδάμες και τιμή πρώτης προσφοράς 243.000 ευρώ.
    • Στο Ηράκλειο θα γίνει πλειστηριασμός οικοπέδου που βρίσκεται στη Χερσόνησο και ανήκει σε ξενοδοχειακή εταιρεία. Τιμή πρώτης προσφοράς τα 63.500 ευρώ ενώ ο οφειλέτης χρωστά ποσό άνω των 14 εκατ. ευρώ.
    • Μεζονέτα γνωστού ζευγαριού δημοσιογράφων που θα βγει σε πλειστηριασμό στην εμπορική αξία, ήτοι 221 χιλ. ευρώ.
    • Στο Κορωπί βιοτεχνικό – βιομηχανικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 789 τ.μ.με πρώτης προσφορά 170 χιλ. Το ακίνητο ανήκει σε επιχείρηση ετικετοποιίας.
    • Πολυτελής μεζονέτα στον Χορτιάτη με τιμή πρώτης προσφοράς 240 χιλ. ευρώ για χρέος 230 χιλ. ευρώ.
    • Μεζονέτα με αποθήκη στην Ανάβυσσο εκπλειστηριάζεται για λογαριασμό της «HSBC BANK» με τιμή πρώτης προσφοράς τα 94 χιλ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σφυρί» η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις χρέη 500 ευρώ στην (αγριεμένη) εφορία; Με ένα κουμπί θα σου βγάζουν στο σφυρί το σπίτι σου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Βγάζει στο «σφυρί» το παλαιότερο VLCC της TEN

     



    ΣΧΟΛΙΑ