• Οικονομία

    Θα πέσουν… «κεφάλια» με τις επιστρεπτέες προκαταβολές!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα - Τα συνήθη λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Τους… πονηρούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την “αναμπουμπούλα” της πανδημίας και δήλωσαν εσκεμμένα πλαστά στοιχεία στην ΑΑΔΕ, για να λάβουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αναμένεται να κυνηγήσουν άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχουν δηλωθεί λάθος στοιχεία, τα οποία “μαρτυρούν” πως οι ιδιόκτητες των εταιρειών έχουν υποβάλει “φουσκωμένους” τζίρους, αλλά και αριθμό προσωπικού, προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερα ποσά της κρατικής ενίσχυσης.

    Η ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει ελέγχους, για να δει σε ποιες περιπτώσεις έχουν γίνει λάθη με δόλο και σε ποιες έχουν κατατεθεί ακούσια εσφαλμένα δεδομένα.

    Σημειώνεται πως όσοι έκαναν αίτηση για να λάβουν τις κρατικές ενισχύσεις, δεν έχουν δικαίωμα διόρθωσης των αιτήσεων, καθώς δεν το επιτρέπει το σύστημα. Πήγες του ελεγκτικού μηχανισμού τονίζουν ότι θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα χάσουν τον… ύπνο τους, καθώς θα αποκαλυφθεί ότι δήλωσαν εικονικούς τζίρους!

    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο “φουσκωμένος” αριθμός εργαζομένων είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί, καθώς η διασταύρωση με την ΕΡΓΑΝΗ είναι άμεση.

    Σε περίπτωση που εντοπιστούν υποθέσεις επιχειρήσεων που κατέθεσαν εικονικούς τζίρους και πήραν τις επιστρεπτέες προκαταβολές, θα έρθουν αντιμέτωπες με το “άγριο πρόσωπο” της εφορίας. Αν και δεν έχει διευκρινίσει ποιο θα είναι το ύψος του προστίμου, θεωρείται βέβαιο ότι θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης και μάλιστα εντόκως, ενώ εξυπακούεται πως δεν θα υπάρχει μη επιστρεπτέο ποσό.

    Πάντως, εκτιμάται πως, πέραν από την επιστροφή των χρημάτων, τα πρόστιμα θα είναι βαριά!

    Διαβάστε ακόμη:

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα «agora delivery» – Ποιες δυνατότητες προσφέρει στις επιχειρήσεις

    Λιανεμπόριο: Προετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα» – Ισχυρή ζήτηση για λύσεις «click & collect»

    Λαγκάρντ: Οι προβλέψεις για ανάκαμψη παραμένουν, αν τα μέτρα περιορισμού αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ