• Οικονομία

    Έκπληξη από Γιάννη Στουρνάρα: Η επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα λίγων εβδομάδων αν όχι ημερών

    • NewsRoom
    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας


    Την αισιοδοξία του η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και μάλιστα σύντομα εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Bloomberg TV.

    «Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

    Όπως εξήγησε, «αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

    Νωρίς να καθοριστεί τι θα κάνει η ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

    Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

    «Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση… Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος ανέφερε ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.

    Τέλος, δήλωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:
    Πειραιώς: Πρόγραμμα επαναγορές έως 20 εκατ. ίδιων μετοχών – Το εύρος τιμών

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο του ομολόγου της Mytilineos

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,70% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ