• Οικονομία

    Spiegel: Επανεκκίνηση του QE από Νοέμβριο σχεδιάζει ο Ντράγκι

    Ντράγκι

    Μάριο Ντράγκι


    Επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Νοέμβριο φέρεται να σχεδιάζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας που επικαλείται το Spiegel.

    Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Ντράγκι ελπίζει πως η κίνηση θα στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο και τους καταναλωτές να αυξήσουν τις δαπάνες.

    Σύμφωνα με το Spiegel, η ΕΚΤ εξετάζει να καταστήσει πιο ακριβό το «πέναλτι» που πληρώνουν οι τράπεζες για να «παρκάρουν» τα χρήματα τους στη Φρανφκούρτη, μειώνοντας περαιτέρω το επιτόκιο καταθέσεων. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το επιτόκιο καταθέσεων είναι αρνητικό, στο -0,4%.

    Η θητεία του κ. Ντράγκι λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Αντικαταστάτης του έχει επιλεγεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διενεργεί την σχετική ψηφοφορία για την έγκριση της υποψηφιότητάς της στις 17 με 18 Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ