• Οικονομία

    Σκληρές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

    Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης

    Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης


    Ξεκίνησε, πριν από λίγο, η διαπραγμάτευση μεταξύ των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

    Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Tσιάρας: «αυτή τη στιγμή, βάσει της υφιστάμενης ΚΥΑ, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».

    Η προστασία, που λήγει στις 30 Απριλίου, εξακολουθεί να υπάρχει, όσο ισχύουν τα μέτρα για την πανδημία.

    Ακόμα σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάρας δήλωσε αισιόδοξος ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, στα θέματα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όπως είπε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση που γίνεται μεταξύ των υπευθύνων υπουργών της κυβέρνησης και των θεσμών και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία προκειμένου να παραταθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη η προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Να θυμίσουμε όμως πως η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν μια συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τους θεσμούς. Και ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταφέρει να πάρει χρονικά διαστήματα αναστολής, αυτών των διαδικασιών.

    Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς».



    ΣΧΟΛΙΑ