• Οικονομία

    Παρέμβαση του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην κυβέρνηση για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής

    Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

    Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου


    Να σταματήσει η επιβάρυνση εξαιτίας της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και ταυτόχρονα την αύξηση των ελέγχων στις εταιρείες ενέργειας για πιθανά φαινόμενα κερδοσκοπίας, ζητεί από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου.

    Σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η οποία κοινοποιείται επίσης στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζει ότι «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το τελευταίο διάστημα γίνεται καθημερινά δέκτης έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις-μέλη του και από επαγγελματίες που πλήττονται βάναυσα από τις υπερβολικές αυξήσεις της ενέργειας».

    «Ειδικά σημειώνουν την επιβολή της περιβόητης Ρήτρας Αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα που έχει ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να βλέπουν υπέρογκους λογαριασμούς τους τελευταίους μήνες», συμπληρώνει.

    Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνει ότι «Με δεδομένες τις συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες- κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ύψος του πληθωρισμού που κινείται πλέον κοντά σε διψήφια νούμερα- και το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, για πολλούς από τους καταναλωτές, είτε οικιακούς, είτε επαγγελματικούς, η πληρωμή αυτών των ποσών είναι από εξαιρετικά δύσκολη έως και σε κάποιες περιπτώσεις αδύνατη».

    «Και η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών από την εποχή των Μνημονίων και της πανδημίας αλλά και του μειωμένου τζίρου των επιχειρήσεων λόγω της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών», προσθέτει,

    «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά από την κυβέρνηση μία πολιτική λύση ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση εξαιτίας της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και ταυτόχρονα την αύξηση των ελέγχων στις εταιρείες ενέργειας για πιθανά φαινόμενα κερδοσκοπίας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χατζηθεοδοσίου: Περιορισμένη η κατανάλωση τις ημέρες των γιορτών

    Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Εντείνεται η πίεση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Απαιτούνται άμεσα μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ