• Οικονομία

    OPEC+: Αύξηση παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα και τον Φεβρουάριο – Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Την περεταίρω αύξηση της παραγωγής, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό, και τον Φεβρουάριο, παρά τις συνθήκες που διαμορφώνει η παραλλαγή Όμικρον, αποφάσισαν οι χώρες που συμμετέχουν στον OPEC+, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεδιάσκεψης.

    Ειδικότερα, οι χώρες του OPEC και οι σύμμαχοι τους (OPEC+) αποφάσισαν για τον Φεβρουάριο μια ακόμη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα.

    Οι αναλυτές του OPEC+, πάντως, εκτιμούν πλέον πως η αύξηση της ζήτησης στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι μειωμένη κατά 25%  σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις τους. Ειδικότερα, προβλέπουν πλεόνασμα  1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ο αντίκτυπος της Όμικρον αναμένεται να είναι ήπιος και βραχύβιος, εκτιμούν οι αναλυτές του OPEC+, καθώς ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νόσο.

    Αυτή την ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου  του WTI ενισχύεται κατά 1,62% στα 77,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Μαρτίου ενισχύεται κατά 1,57% στα  80,22 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Μεγάλος νικητής του 2021 το αμερικανικό πετρέλαιο με άλμα 55% – Κέρδη 27% για τον χαλκό, απογοήτευσαν χρυσός, πλατίνα, ασήμι και παλλάδιο

    Energean: Δάνειο 90,5 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια για τα κοιτάσματα Έψιλον και Πρίνου Καβάλας



    ΣΧΟΛΙΑ