• Οικονομία

    Οδηγός για τη ρύθμιση-«κούρεμα» 81.715 δανείων του τ. ΟΕΚ

    • NewsRoom
    Περικοπές


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για τη ρύθμιση – διευκόλυνση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των δανειοληπτών στους οποίους χορηγήθηκε δάνειο από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).

    Στις ρυθμίσεις εντάσσονται και οι δανειολήπτες μέσω προγραμμάτων αγοράς κατοικίας ή διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ). Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά -μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας- αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής τους και του τρόπου αποπληρωμής της. Οι δανειολήπτες δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018.

    Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του portal του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και μπαίνουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς ΤΑΧΙS.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε με τις αποδείξεις για να μην πληρώσετε φόρο 22%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς οι νέες περικοπές στις συντάξεις μπορούν να φέρουν εκλογές το φθινόπωρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ζητά ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ