ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με χαμηλότερο επιτόκιο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δημοπρασία των ετήσιων εντόκων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,7% έναντι 3,81% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 758 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (375 εκατ. ευρώ) κατά 2,02 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.
Διαβάστε επίσης:
Morgan Stanley: Τι προβλέπει για την ελληνική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο και το 2024
Μητσοτάκης από Βουλή: Ήρθε ο καιρός να κατανείμουμε τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Όμιλος ONEX ιδρύει την ONEX Rolling Stock & Integrated Systems – Στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
- Δημοσκόπηση Alco: Τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας και της διαφθοράς – Νεανική βία και πρόσβαση των εφήβων στα social media
- ΗΠΑ: Το shutdown πλησιάζει στο τέλος του, καθώς η Βουλή προωθεί τη συμφωνία χρηματοδότησης του Τραμπ
- Axios: Νέοι όροι από το Ιράν πριν τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Zητά αλλαγή τόπου και διμερή μορφή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.