• Οικονομία

    ΟΑΕΔ: Δωρεάν διακοπές για τα παιδιά σας

    • NewsRoom


    Με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα σε 70.000 παιδιά έως 16 ετών να πραγματοποιήσουν μέσω Επιταγών Διαμονής (voucher) διακοπές 15 ημερών σε κατασκηνώσεις.

    Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα καθορίζεται από δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ που εκτός απροόπτου θα δημοσιοποιηθεί έως τις αρχές Απριλίου.

    Δικαιούχοι γονείς είναι εκείνοι με χαμηλό εισόδημα ή οι άνεργοι. Εάν ήταν άνεργοι πέρυσι, πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης.

    Οικογενειακό εισόδημα

    Επίσης, το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 28.000 ευρώ. Τα ωφελούμενα τέκνα πρέπει να είχαν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως και τις 14 Ιουνίου 2013.

    Με την «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» οι γονείς θα επιδοτηθούν για το ημερήσιο τροφείο των παιδιών. Το ημερήσιο τροφείο ανέρχεται: α) στα 30 ευρώ ημερησίως για όλα τα παιδιά και β) στα 52 ευρώ ημερησίως για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Σαρρηγιαννίδου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ελληνικό ποτό που από τα σοκάκια του Πειραιά κατέκτησε την παγκόσμια αγορά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλλάζει η Ομόνοια: Ποιες εμπορικές αλυσίδες επεκτείνονται με στόχο την προσέλκυση τουριστών



    ΣΧΟΛΙΑ