• Οικονομία

    Νέα παράταση στο «δεν πληρώνω» του Δημοσίου σε ιδιώτες

    • NewsRoom


    Παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου 2019 η προθεσμία για την αποπληρωμή από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους σε ιδιώτες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου 2019.

    «Στο πλαίσιο της ευρύτερης δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ανωτέρων υποχρεώσεων, με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιούνται εκ νέου οι ανωτέρω προθεσμίες και καλύπτεται το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των εν λόγω υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα παρατείνεται το πρόγραμμα εκκαθάρισης ως 30.5.2019».

    Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών και της υπουργού εργασίας είχε οριστεί ότι τυχόν υπόλοιπα της χρηματοδότησης που δεν θα είχαν χρησιμοποιηθεί έως τις 31.12. 2018 για την εξόφληση των υποχρεώσεων αυτών θα επιστρεφόταν στο κρατικό προϋπολογισμό το αργότερο ένα μήνα μετά την προθεσμία. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου ενώ πλέον η νέα παράταση λήγει στα τέλη Μαΐου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Δεν πληρώνω» την αγορά λέει το Δημόσιο: Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα χρέη προς τους ιδιώτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με δύο ξεχωριστά νομοσχέδια η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και Ταμεία



    ΣΧΟΛΙΑ