ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς διατηρείται για έναν ακόμα μήνα σε διψήφια ποσοστά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Αυγούστου, στη χώρα μας ο δείκτης τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 11,1% από το 11,3% τον Ιούλιο και 11,6% τον Ιούνιο.
«Οδηγός» για μια ακόμα αφορά στην άνοδο των τιμών ήταν η ενέργεια καθώς καταγράφει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο επηρεάζοντας τις τιμές σε ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα.
Στην ευρωζώνη, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 9,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κι ενώ τον Ιούλιο είχαν αυξηθεί κατά 8,9%.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 11,6% από 12,1% που ήταν τον Ιούνιο.
Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών σημειώθηκε 178,9% στο φυσικό αέριο, ακολούθησε το πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1% και ο ηλεκτρισμός με 55,8%.
Διαβάστε επίσης:
Ευρώ: Έτοιμο να ξεκινήσει ράλι αν ο πληθωρισμός κινηθεί υψηλότερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Κούγκι και το Ζάλογγο, η Ζωή στα χαρακώματα, η πρόεδρος Μαρία, η καρέκλα του Ανδρουλάκη και η γλύκα της εξουσίας
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.