• ΑΓΟΡΕΣ

    Ευρώ: Έτοιμο να ξεκινήσει ράλι αν ο πληθωρισμός κινηθεί υψηλότερα

    • Bloomberg


    Η εκκολαπτόμενη ανάκαμψη του ευρώ μπορεί να γίνει ισχυρότερη από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται εντός της Τετάρτης στις ΗΠΑ και αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να συγκρατήσει τα κέρδη του δολαρίου, αναφέρει το bloomberg.

    Η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, όπως έγινε φανερό στο Jackson Hole, έχει πυροδοτήσει μια παρόμοια συζήτηση μεταξύ των μελών της ΕΚΤ, ενώ, την ίδια ώρα, η μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έχει βοηθήσει να αντιστραφεί η πτώση του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 1% από τα χαμηλά 20 ετών που κατέγραψε στις 23 Αυγούστου.

    Με τις αγορές να βλέπουν πιθανότητα 60% αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 75 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα, υπάρχει άφθονο περιθώριο για τους επενδυτές να γίνουν πιο επιθετικοί, εάν τα δεδομένα του ευρωπαϊκού δείκτη τιμών καταναλωτή εκτιναχθούν — κάτι που πιθανότατα θα παρείχε περαιτέρω στήριξη στη νέα ανάκαμψη του ευρώ. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να ανέλθει στο 9% τον Αύγουστο.

    Euro-dollar may have found traction with the help of falling gas prices
    Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου μπορεί να αλλάξει με τη βοήθεια της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου

    «Μετά τη επιθετική ρητορική της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, μια άνοδος έκπληξη στον πληθωρισμό της ευρωζώνης θα προκαλούσε περαιτέρω short squeeze του EUR/USD», δήλωσε ο David Forrester, επικεφαλής αναλυτής FX στην Credit Agricole CIB Hong Kong Branch.

    Οι καιροσκοπικές short θέσεις κατά του ευρώ βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Βασικών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (Commodity Futures Trading Commission).

    Τo ευρώ διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο για τη συνολική πορεία του αμερικανικού δολαρίου, δεδομένου ότι καταλαμβάνει το 31% του Bloomberg Dollar Spot Index και σχεδόν το 60% του ισοδύναμου ICE. Ένα ράλι του ευρώ θα το βοηθήσει να ανακόψει την άνοδο που σημείωσε μετά την ομιλία Πάουελ στο Jackson Hole.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΚΤ: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο μίας ακόμη μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

    Wells Fargo: Βλέπει πτώση του δολαρίου και επιστροφή του ευρώ στα 1,02 μέχρι το τέλος του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ