• Οικονομία

  Κωστής Χατζηδάκης: «Oμάδα κρούσης» για τις εκκρεμείς συντάξεις – Στις 16.000 οι αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης

  • NewsRoom
  Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας

  Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


  Τη δέσμευσή του πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κάλεσε τους δικαιούχους να προχωρήσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου στην ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

  Όπως ανέφερε μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΊ, μέχρι και το Σάββατο είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις.

  Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως  εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη. Παράλληλα τόνισε πως από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

  Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.
  Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα. Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

  Ο κ Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

  Διαβάστε επίσης:

  Προσωρινή εθνική σύνταξη: 12.374 αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης μέσα σε 48 ώρες

  myOAEDlive: Περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες στην πλατφόρμα ψηφιακών ραντεβού  ΣΧΟΛΙΑ