• Οικονομία

    Κομισιόν: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στις χώρες τις Ευρωζώνης

    • NewsRoom


    Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αναφέρουν επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, καθώς όπως φαίνεται η απαισιοδοξία εξαπλώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο βασικός δείκτης για το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στις 100,8 μονάδες τον Οκτώβριο από 101,9 έναν μήνα νωρίτερα και τις 103,1 τον Αύγουστο.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση της αγοράς, που προέβλεπε 101,1 μονάδες. Ο δείκτης προσγειώθηκε στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιανουάριο του 2015.

    Στον κλάδο των υπηρεσιών, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο-τρίτα της οικονομίας της ευρωζώνης, το κλίμα αναγράφεται θετικό για το μήνα Σεπτέμωριο παρά τη συνολική απαισιοδοξία. Τον Οκτώβριο ωστόσο υποχώρησε στις 9,0 μονάδες από 9,5 έναν μήνα πριν. Ήταν το πιο χαμηλό σημείο από τον Ιούνιο του 2015.

    Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις -0,19 μονάδες τον Οκτώβριο από -0,23 τον Σεπτέμβριο, έναντι προσδοκίας για περαιτέρω πτώση στο -0,24.



    ΣΧΟΛΙΑ