• Οικονομία

    Καραγιάννης: Έργα ύψους 5 δισ. το επόμενο διάστημα, ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ο κλάδος των υποδομών

    • NewsRoom
    Καραγιάννης: Έργα ύψους 5 δισεκ. το επόμενο διάστημα, ο κλάδος των υποδομών θα είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας

    Γιώργος Καραγιάννης-Υφυπουργός Υποδομών


    Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, έκανε λόγο για νέα έργα που θα ξεκινήσουν για την επίλυση του κυκλοφοριακού, έργα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εισαγωγή νέου νομοσχεδίου.

    «Απαντάμε στο φλέγον θέμα της καθημερινότητας στην Αττική, το κυκλοφοριακό, με έργα όπως το Τραμ και το Μετρό προς Πειραιά, τη Γραμμή 4 του Μετρό, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής και το τρένο προς Λαύριο και Ραφήνα, τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

    «Προχωράμε τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μαζί με την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά», υπογραμμίζει ο κ. Καραγιάννης.

    «Εισάγουμε ως νομοσχέδιο στη Βουλή ένα νέο μοντέλο σύλληψης και ωρίμανσης νέων έργων, μέσω πρότυπων προτάσεων, από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλάζουμε την εικόνα της Θεσσαλονίκης με το Μετρό και τη Νέα Περιφερειακή Ανατολική Οδό, το γνωστό Flyover».

    «Δημοπρατούμε 4 οδικούς άξονες. Ξεκινάμε 6 νέα σιδηροδρομικά έργα και 20 Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

    «Κάνουμε το “Brain Gain” πράξη και ο κλάδος των υποδομών γίνεται η θρυαλλίδα της εκρηκτικής ανάπτυξης της χώρας» σημειώνει ο κ. Καραγιάννης.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ