• Κοινωνία

  Πέθανε ο Γιώργος Καραγιάννης: Ο εμβληματικός παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων

  • NewsRoom
  Γιώργος Καραγιάννης

  Γιώργος Καραγιάννης


  Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραγιάννης, ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.

  Πέρα από τις αμέτρητες κινηματογραφικές παραγωγές, στην εταιρεία του Γιώργου Καραγιάννη ανήκουν και τα ΚΑΠΑ Studios, τόπος γυρισμάτων για πολλές σειρές και ψυχαγωγικές εκπομπές για τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας.

  Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στον αέρα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιάγκας. «Είχε μία απώλεια ο Γιάννης Καραγιάννης σήμερα. Έχασε τον πατέρα του. Αυτός ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παραγωγούς που ξεκίνησε με ταινίες, βιντεοταινίες, μετά τηλεόραση» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Γιώργος Καραγιάννης υπήρξε εμβληματική φιγούρα στον χώρο της τέχνης. Tα Κάπα Στούντιο στα Σπάτα, από τα οποία βγαίνουν στον αέρα οι εκπομπές του ΑΝΤ1 ανήκουν στην οικογένεια του Γιώργου Καραγιάννη.

  Το έργο του στις παραγωγές συνεχίζει ο γιος του, Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος υπογράφει μεγάλες παραγωγές σε διάφορα κανάλια.

  Πριν μερικά χρόνια, η πλατεία των Φιλικών της Τρίπολης μετονομάστηκε σε «Πλατεία Γιώργου Καραγιάννη» και τιμήθηκε έτσι από τον Δήμο της Τρίπολης. Ο επιχειρηματίας είχε χρηματοδοτήσει τις εργασίες κατασκευής του μνημείου των προσφύγων στην εν λόγω πλατεία και είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Τρίπολης. Και όλα αυτά, γιατί, ο παππούς και ο πατέρας του, γεννήθηκαν στην περιοχή των Δαρδανελίων, στo Τσανάκ-Καλέ, ενώ και η μητέρα του ήταν απ΄την Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

  Διαβάστε επίσης

  Συνελήφθη ο τραγουδιστής Γιάννης Γιοκαρίνης: Έπιασε από τον λαιμό τη σύζυγό του και την απειλούσε  ΣΧΟΛΙΑ