• Οικονομία

    Jamie Dimon (JP Morgan): Τα crypto είναι ένα αποκεντρωμένο σχήμα Ponzi- H ανησυχία για την ύφεση

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Για πυραμιδική απάτη έκανε λόγο ο CEO της JP Morgan Jamie Dimon, σχολιάζοντας το cryptocurrency, ενώ εξέφρασε και τις ανησυχίες του για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ, από τα αυξανόμενα επιτόκια.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στα crypto, παρά το γεγονός ότι η JP Morgan σε σημειώματα αναλυτών, έχει υποστηρίξει την επένδυση σε αυτά, ιδίως στο Bitcoin.

    «Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Dimon, κατά την διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Υποστήριξε ότι η κρυπτογράφηση διευκολύνει την κλοπή, το ξέπλυμα χρήματος, το sex trafficking καθώς και άλλα εγκλήματα. «Είναι επικίνδυνο», σχολίασε και χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια καλή επένδυση.

    «Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο σχήμα Ponzi», ανέφερε.

    Κατά την ομιλία του διαχώρισε τα ψηφιακά νομίσματα με κερδοσκοπικό χαρακτήρα από «πραγματική τεχνολογία», όπως σχολίασε αναφερόμενος στο blockchain και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi).

    Σε αυτό τον διαχωρισμό απέδωσε και το ψηφιακό νόμισμα που έχει λανσάρει η JP Morgan, το οποίο μπορεί να ανταλλάσσεται με δολάρια σε σταθερή ισοτιμία.

    Σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ο Dimon σχολίασε ότι δεν είναι σίγουρο αν  η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια «ομαλή προσγείωση» για την οικονομία, αν και ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις της Fed.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάουελ: Κανείς δεν ξέρει αν η αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε ύφεση



    ΣΧΟΛΙΑ